FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Healthy Food is Yummy
Quiz about Healthy Food is Yummy

Healthy Food is Yummy Trivia Quiz


Healthy treats can be yummy treats too. I am making my grocery list but there are a few things I can't remember. Maybe you can help me recall the items needed to make these healthy and yummy foods.

A multiple-choice quiz by November4. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Food for Kids

Author
November4
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,608
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1305
Last 3 plays: breelj (10/10), Guest 98 (10/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I will be making a smoothie today with this healthy food. What is long and yellow and grows in a bunch? Curious George loves to eat them. Hint


Question 2 of 10
2. This recipe simply has two ingredients. One of the ingredients is yogurt and the other one is a little round fruit that grows on a bush. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. What fruit is red and round and grows on a tree? There are many different varieties of them and they taste great in pie. Hint


Question 4 of 10
4. This yummy and healthy recipe calls for olive oil, paprika and a vegetable that is sometimes called a yam. It is orange and yummy. What is it? Hint


Question 5 of 10
5. For this yummy and healthy treat I need kiwi, blueberries, strawberries, coconut water, popsicle sticks, a popsicle mold and one other important ingredient. What fruit is orange, round and makes a yummy juice? Hint


Question 6 of 10
6. This super yummy and healthy food has tomato and provolone cheese and one other ingredient that I can't remember. What comes in many different varieties including white, whole wheat and sour dough? Hint


Question 7 of 10
7. This yummy and healthy food has peanut butter and dates but I need to remember the third ingredient. What grain can be eaten at breakfast and can be used to make yummy cookies and grows in a field? Hint


Question 8 of 10
8. The ingredients for this yummy snack are celery, peanut butter and a third item that is another word for dried grapes and taste great in oatmeal cookies. What is it? Hint


Question 9 of 10
9. This yummy and healthy food is made with bananas and a red fruit that grows in a garden on runners. What is the ingredient that I need? Hint


Question 10 of 10
10. Another yummy and healthy food is made with egg, milk, parmesan cheese, bread crumbs and one more ingredient. What vegetable is a long, green squash? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : breelj: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 98: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 98: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 5: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 19 2024 : KA831935: 10/10
Feb 18 2024 : MargW: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I will be making a smoothie today with this healthy food. What is long and yellow and grows in a bunch? Curious George loves to eat them.

Answer: banana

To make a mango-banana smoothie, peel and cube one mango and freeze overnight. Before using, take it out of the freezer to soften just a bit before putting it in a blender along with one banana, 2/3 cup of milk, a teaspoon of honey and 1/4 teaspoon on vanilla extract. Blend until smooth and enjoy. It is healthy and yummy. Always ask an adult to help in preparations.
2. This recipe simply has two ingredients. One of the ingredients is yogurt and the other one is a little round fruit that grows on a bush. What is it?

Answer: blueberry

When making this yummy and healthy treat you need one cup of blueberries and one cup of Greek yogurt. Simply mix the two together in a bowl then use a spoon to place the blueberries on a parchment lined cookie sheet. Place them in the freezer for one hour, scoop them into a dish and enjoy.
3. What fruit is red and round and grows on a tree? There are many different varieties of them and they taste great in pie.

Answer: apple

To make this yummy and healthy treat using apples, melt two ounces of semisweet chocolate in the microwave on high, stirring every 15 seconds. Dip apple slices in the melted chocolate with the skin side up and then dip it in some granola. Place the slices on a plate, refrigerate for 15 minutes then enjoy this yummy and healthy treat. Remember to ask an adult to help.
4. This yummy and healthy recipe calls for olive oil, paprika and a vegetable that is sometimes called a yam. It is orange and yummy. What is it?

Answer: sweet potato

This yummy and healthy food requires an adult to peel, and slice lengthwise, four sweet potatoes, heat the oven to 450 degrees Fahrenheit, lightly grease a baking sheet, mix one tablespoon of olive oil, 1/2 teaspoon of paprika and the sweet potato slices together and place them on the baking sheet and bake them for 40 minutes. Enjoy them as a tasty side dish or as a snack.
5. For this yummy and healthy treat I need kiwi, blueberries, strawberries, coconut water, popsicle sticks, a popsicle mold and one other important ingredient. What fruit is orange, round and makes a yummy juice?

Answer: orange

Now that I have all the ingredients, I can make this yummy treat. For this healthy food you need 3 kiwi fruit, 1 package of fresh strawberries, 3 oranges, 1 package of fresh blueberries, coconut water, a popsicle mold and popsicle sticks. Be sure to wash all of the fruit, then slice each of them, place the slices into the mold, fill with coconut water, insert a popsicle stick into each one and place it in the freezer overnight. Enjoy this yummy healthy treat for an after school snack or for dessert.
6. This super yummy and healthy food has tomato and provolone cheese and one other ingredient that I can't remember. What comes in many different varieties including white, whole wheat and sour dough?

Answer: bread

For this yummy healthy food you need whole wheat bread, provolone cheese slices and a sliced tomato. Place the bread on a baking sheet and place a slice of cheese on each slice of bread. Then do the same with the tomato slices. Ask an adult to place the baking sheet under the broiler (grill) for six minutes and eat up. This is a very yummy and healthy meal.
7. This yummy and healthy food has peanut butter and dates but I need to remember the third ingredient. What grain can be eaten at breakfast and can be used to make yummy cookies and grows in a field?

Answer: oats

To make this yummy and healthy snack, you need pitted dates, rolled oats and peanut butter. Place the dates in a food processor and pulse them until they are in small bits. Add the other two ingredients to the processor and pulse again until it is blended. Spread the mixture on a parchment lined baking sheet and place it in the freezer to set.

Then slice into bars and eat. Store the bars in the fridge for up to a week.
8. The ingredients for this yummy snack are celery, peanut butter and a third item that is another word for dried grapes and taste great in oatmeal cookies. What is it?

Answer: raisins

To make ants on a log, wash and dry a celery stalk, use a spoon to spread peanut butter in the curve of the celery and line the raisins along the peanut butter. The raisins are imaginary ants and the celery is the log. This is a yummy and healthy snack.
9. This yummy and healthy food is made with bananas and a red fruit that grows in a garden on runners. What is the ingredient that I need?

Answer: strawberries

Place two softly frozen bananas and 1/4 cup of strawberries in a food processor and pulse until creamy. This is a healthy and yummy treat that is similar to ice cream. You can add a different fruit such as blueberries or pineapple to add variety. If you want it to be a little harder, put it in the freezer for a couple of hours then eat up.
10. Another yummy and healthy food is made with egg, milk, parmesan cheese, bread crumbs and one more ingredient. What vegetable is a long, green squash?

Answer: zucchini

This yummy and healthy food is made by washing and then slicing the zucchini into sticks. Whisk an egg and put it in a small dish and then add 1/4 cup of milk. Mix the bread crumbs with the cheese and place it in a separate dish. Spray a cookie sheet with cooking spray and heat oven to 425 degrees Fahrenheit. Dip each stick in the egg mixture and then in the breadcrumb mixture. Place on cookie sheet and bake for 30 minutes.

This is a very yummy and healthy food. Remember to always ask for an adult to help you.
Source: Author November4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series November 4's quizzes:

Just a list of quizzes that i wrote for the kids

  1. Cindy's Sensational Synonyms Very Easy
  2. Simply Stunning Synonyms Very Easy
  3. Once Upon a Christmas Eve Night Very Easy
  4. Holiday Match Up Very Easy
  5. Anna's Amazing Anagrams Very Easy
  6. Healthy Food is Yummy Very Easy
  7. I Spy With My Little Eye Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us