FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Once Upon a Christmas Eve Night
Quiz about Once Upon a Christmas Eve Night

Once Upon a Christmas Eve Night Quiz


It was a busy night for Santa and the elves. As they were rushing to get ready for Santa to deliver gifts to the children around the world, a few strange but funny things occurred. Can you discover what happened?

A multiple-choice quiz by November4. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids
  8. »
  9. Something in Common

Author
November4
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,834
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2072
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: breelj (10/10), ozzz2002 (10/10), snadnerb (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Santa was looking over the lists of children's names when he saw that the elf who printed the two lists forgot to label them. Santa wasn't able to tell which list was for nice children or which was for the opposite of nice. What is the opposite of nice? Hint


Question 2 of 10
2. Mrs. Claus was rushing to prepare this treat when the bending machine broke down. All she could make was this straight, minty flavored treat with red and white stripes. Hint


Question 3 of 10
3. The elves in charge of making bicycles got the order mixed up with the elves in charge of making this three-wheeled toy. What type of toy did they make instead? Hint


Question 4 of 10
4. After Santa put on his warm, red suit, he noticed that one of his mittens was missing. The lost mitten rhymes with the words might, light and sight. Can you figure out which mitten he misplaced? Hint


Question 5 of 10
5. As the elves lined up the reindeer in front of the sleigh, they discovered that the most important reindeer wasn't there yet. Which reindeer has a red nose that lights the path for Santa? Hint


Question 6 of 10
6. Santa was delayed by a slumbering elf who was in charge of making teddy bears. While he was asleep, he accidentally pushed the stop button. Instead of making teddy bears he made the king of the jungle. What animal is often called the king of the jungle? Hint


Question 7 of 10
7. Anna and Andrew stayed up so late to see what Santa brought them, they got hungry and ate all the cookies that they had put out for Santa to snack on. They didn't have any more cookies so they decided to give him a piece of fruit. This fruit can be red, green or yellow. It is round and can be made into a pie. Hint


Question 8 of 10
8. Anna and Andrew fell asleep just before Santa and the reindeer landed on their rooftop. As Santa stepped out of the sleigh, he slipped on a long, frozen piece of ice. He laughed as he steadied his gait. What is the name of this long piece of ice? Hint


Question 9 of 10
9. Santa was going to make the last delivery on Christmas Eve to a little girl who asked him to bring her an item used to glide along on ice. It comes in a pair, has laces, and blades on the bottom. What did the little girl ask Santa to bring her? Hint


Question 10 of 10
10. Anna and Andrew said a prayer before they ate their Christmas breakfast. They were taught that the real meaning of Christmas is a celebration of this person's birth who was born to Mary and Joseph. Hint





Most Recent Scores
Today : breelj: 10/10
Today : ozzz2002: 10/10
Today : snadnerb: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 98: 10/10
Feb 19 2024 : KA831935: 10/10
Jan 28 2024 : Maybeline5: 9/10
Jan 28 2024 : Guest 131: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 2: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 67: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Santa was looking over the lists of children's names when he saw that the elf who printed the two lists forgot to label them. Santa wasn't able to tell which list was for nice children or which was for the opposite of nice. What is the opposite of nice?

Answer: naughty

Fortunately, Santa was able to solve this problem quickly. Santa always knows who is naughty or nice.
2. Mrs. Claus was rushing to prepare this treat when the bending machine broke down. All she could make was this straight, minty flavored treat with red and white stripes.

Answer: candy cane

The bend in a candy cane is a reminder to children of the shepherd's hooks. Shepherds followed the star of Bethlehem to give praise to a very special baby.
3. The elves in charge of making bicycles got the order mixed up with the elves in charge of making this three-wheeled toy. What type of toy did they make instead?

Answer: tricycle

Tricycles come in a variety of colors. They can be made out of steel or plastic. Santa gets a lot of requests for these from children between two and four. Tricycles are even made for adults to ride. Some adult size tricycles have a basket attached to carry groceries.
4. After Santa put on his warm, red suit, he noticed that one of his mittens was missing. The lost mitten rhymes with the words might, light and sight. Can you figure out which mitten he misplaced?

Answer: right

The meaning of rhyme is two or more words that sound alike. Mittens are warmer than gloves because your fingers can maintain body heat when they are together rather than being apart in a glove.
5. As the elves lined up the reindeer in front of the sleigh, they discovered that the most important reindeer wasn't there yet. Which reindeer has a red nose that lights the path for Santa?

Answer: Rudolph

"Rudolph the Red-Nosed Reindeer" is a Christmas special that was first shown on December 6, 1964. It is also a very popular Christmas song.
6. Santa was delayed by a slumbering elf who was in charge of making teddy bears. While he was asleep, he accidentally pushed the stop button. Instead of making teddy bears he made the king of the jungle. What animal is often called the king of the jungle?

Answer: lion

A lion is of the genus Panthera and is the symbol of England. Wild lions can be found on the continents of Africa and Asia and can live to be fourteen years of age.
7. Anna and Andrew stayed up so late to see what Santa brought them, they got hungry and ate all the cookies that they had put out for Santa to snack on. They didn't have any more cookies so they decided to give him a piece of fruit. This fruit can be red, green or yellow. It is round and can be made into a pie.

Answer: apple

Apples are a delicious part of a healthy, active lifestyle. They have vitamins and minerals to help children grow. Hot apple cider is a drink made from apples and is popular during the Christmas season. Apple pie is another treat made with apples.
8. Anna and Andrew fell asleep just before Santa and the reindeer landed on their rooftop. As Santa stepped out of the sleigh, he slipped on a long, frozen piece of ice. He laughed as he steadied his gait. What is the name of this long piece of ice?

Answer: icicle

Icicles are formed from water that drips and freezes. They are sometimes seen hanging off the sides of houses in cold weather.
9. Santa was going to make the last delivery on Christmas Eve to a little girl who asked him to bring her an item used to glide along on ice. It comes in a pair, has laces, and blades on the bottom. What did the little girl ask Santa to bring her?

Answer: ice skates

Ice skating is a sport included in the Winter Olympics. It is also called figure skating. Kim Yu-Na of South Korea was the 2010 ladies Olympic figure skating champion.
10. Anna and Andrew said a prayer before they ate their Christmas breakfast. They were taught that the real meaning of Christmas is a celebration of this person's birth who was born to Mary and Joseph.

Answer: Jesus

In the Bible it tells the story of Jesus. He was God's son who walked on earth. Christmas is the celebration of the day he was born.
Source: Author November4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series November 4's quizzes:

Just a list of quizzes that i wrote for the kids

  1. Cindy's Sensational Synonyms Very Easy
  2. Simply Stunning Synonyms Very Easy
  3. Once Upon a Christmas Eve Night Very Easy
  4. Holiday Match Up Very Easy
  5. Anna's Amazing Anagrams Very Easy
  6. Healthy Food is Yummy Very Easy
  7. I Spy With My Little Eye Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us