FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trees For Kids
Quiz about Trees For Kids

Trees For Kids Trivia Quiz


Can you guess which tree I am from the clues?

A photo quiz by Plodd. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
Plodd
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
373,209
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1666
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 138 (9/10), Guest 173 (9/10), Guest 174 (8/10).
-
Question 1 of 10
1. Squirrels love to climb me and eat my acorns. What am I? Hint


Question 2 of 10
2. I am very distinctive because of my colourful bark. What am I? Hint


Question 3 of 10
3. You can see me near a sandy beach but watch out as my large nut may fall off and hit you on the head! What am I? Hint


Question 4 of 10
4. I sound like I am an animal named after a brain-teaser! What tree am I? Hint


Question 5 of 10
5. I am one of the largest trees in the world. What am I? Hint


Question 6 of 10
6. I look like a giant umbrella, standing proudly on the island of Madagascar. What tree am I? Hint


Question 7 of 10
7. I find it difficult not to feel sad, with my flowing tresses gently touching the water below. What am I? Hint


Question 8 of 10
8. My leaves turn a fiery red colour in the autumn. What tree am I? Hint


Question 9 of 10
9. When my crunchy fruit are ripe, you can pick them off the tree to eat. What tree am I? Hint


Question 10 of 10
10. You can decorate me with tinsel and baubles. What am I? Hint



Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 138: 9/10
Feb 20 2024 : Guest 173: 9/10
Feb 19 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 13 2024 : PurpleComet: 10/10
Feb 09 2024 : DizWiz: 10/10
Feb 09 2024 : shadowzep: 10/10
Feb 07 2024 : gogetem: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 31: 10/10
Feb 02 2024 : mslavender: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Squirrels love to climb me and eat my acorns. What am I?

Answer: Oak

The oak tree is a deciduous tree which means it sheds its leaves in the autumn. The tree produces seeds called acorns. Squirrels love to eat acorns or store them away to eat over the winter months.
2. I am very distinctive because of my colourful bark. What am I?

Answer: Silver birch

A mature silver birch is a medium sized tree which has silvery coloured bark. It is the national tree of Finland.
3. You can see me near a sandy beach but watch out as my large nut may fall off and hit you on the head! What am I?

Answer: Coconut palm

The coconut palm is a very tall tree with large frond-like leaves. The giant nuts which grow on the tree can be cracked open. Inside is coconut milk and the flesh can be used for cooking and flavouring.
4. I sound like I am an animal named after a brain-teaser! What tree am I?

Answer: Monkey puzzle

The monkey puzzle does not grow monkeys, I promise! Its real name is Araucaria araucana, but that is quite difficult to remember. The tree grows abundantly in Chile, South America.
5. I am one of the largest trees in the world. What am I?

Answer: Giant sequoia

Sequoia is pronounced "Suh kwoy uh" if you say it out loud. It is also called giant redwood and they usually grow in California, USA. The trees can have trunks with gaps large enough for people to walk through.
6. I look like a giant umbrella, standing proudly on the island of Madagascar. What tree am I?

Answer: Baobab

Baobab trees, which grow in Madagascar, look like giant umbrellas. They have a thick tall trunk and a canopy of leaves and branches above. Madagascar is an island in the Indian Ocean, south east of Africa.
7. I find it difficult not to feel sad, with my flowing tresses gently touching the water below. What am I?

Answer: Weeping willow

Weeping willows are a common sight on the edge of rivers or lakes. Their branches are pendulous, which means they fall down like tresses of long hair.
8. My leaves turn a fiery red colour in the autumn. What tree am I?

Answer: Japanese maple

Japanese maple trees are one of the prettiest trees in autumn as their leaves turn copper or bright red. The come from Asian regions but they can be grown elsewhere in the world.
9. When my crunchy fruit are ripe, you can pick them off the tree to eat. What tree am I?

Answer: Apple

There are a lot of trees which grow fruit, and one of the most common is the apple tree. Apples can be shop bought, but they are tastier and fresher if they are picked straight from the tree.
10. You can decorate me with tinsel and baubles. What am I?

Answer: Christmas tree

The most popular Christmas trees are the evergreen pine, spruce or fir. They have scented needles and seeds that come in cones. They are decorated at Christmas with baubles, tinsel and coloured lights.
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us