Quiz about What Am I  Animals
Quiz about What Am I  Animals

What Am I? - Animals Trivia Quiz


This is a quiz about various different animals... I'll give you the clues and you guess the animals. Have fun!

A multiple-choice quiz by potc_rules128. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. What Animal Am I?

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,266
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
30365
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 97 (10/10), Guest 85 (9/10), Guest 67 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I am an Australian marsupial, not usually hopping slowly.
When I have a baby, it's always called joey.

What am I?
Hint

squirrel
opossum
kangaroo
bandicoot

2. I am usually seen in historical pictures, sometimes on a farm,
People may be scared of my height, but I usually mean them no harm.
I can be many different colors, maybe brown, black, white, or red
I sometimes stay in a barn, a stable, or a shed.
I can be short, but I can be tall too,
And I whinny or neigh when I call to you!

What am I?
Hint

pig
cow
horse
dog

3. I can be many striped colors - orange or white to name a few,
I may be a cat, but I definitely don't say "mew".

What am I?
Hint

tiger
leopard
bear
panther

4. I am a very dull creature,
Really lazy and really slow.
Judging from "Ice Age",
I've been around since long ago.
I am often seen hanging upside down from a tree,
And I have very sharp claws, so don't mess with me!

What am I?
Hint

kitten
mammoth
sloth
dog

5. I sometimes make squeaks or clicks,
And I swim in the ocean.
I can be blue or grey,
And I'm a mammal in motion.

What am I?
Hint

crocodile
dolphin
salmon
shark

6. There are many cartoons that are based on me,
To name a couple, there's Mickey and Minnie!
I am small and usually white or grey,
And I may live in your house or in a field in the hay.

What am I?
Hint

duck
dog
mouse
frog

7. I am a close relative of the dog, and I often travel in a pack.
I can be colors of grey, white, or black.

What am I?
Hint

rabbit
wolf
bear
puma

8. I am a huge animal, in fact the largest on land,
I can live in a zoo or on the African Savannah's sand.

What am I?
Hint

elephant
blue whale
rhinoceros
lion

9. I am small, hoppy and really quick,
I usually live in a hole in a forest where the brush is really thick.
I have long ears and a "cotton" tail,
I am very cute and have a keen sense of smell.

What am I?
Hint

rabbit
moose
weasel
hyena

10. I am the last animal,
But not the least.
My babies are called lambs,
I have a thick coat of fleece.

What am I?
Hint

cow
sheep
chicken
mouse




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am an Australian marsupial, not usually hopping slowly. When I have a baby, it's always called joey. What am I?

Answer: kangaroo

The opossum and the bandicoot are also marsupials.
2. I am usually seen in historical pictures, sometimes on a farm, People may be scared of my height, but I usually mean them no harm. I can be many different colors, maybe brown, black, white, or red I sometimes stay in a barn, a stable, or a shed. I can be short, but I can be tall too, And I whinny or neigh when I call to you! What am I?

Answer: horse

Horses are often seen in old war paintings or farm pictures. I have heard of a lot of people being scared of them, but they are usually gentle animals.
3. I can be many striped colors - orange or white to name a few, I may be a cat, but I definitely don't say "mew". What am I?

Answer: tiger

The tiger is the biggest of all in the feline family. They can be many shades of brown, white, or sometimes even orange or red, always having stripes.
4. I am a very dull creature, Really lazy and really slow. Judging from "Ice Age", I've been around since long ago. I am often seen hanging upside down from a tree, And I have very sharp claws, so don't mess with me! What am I?

Answer: sloth

Sloths are so slow that it has been known for algae to grow on their fur! As for the "Ice Age" line, I was referring to Sid the sloth from the movie, who was not nearly as lazy as some of his real-life cousins.
5. I sometimes make squeaks or clicks, And I swim in the ocean. I can be blue or grey, And I'm a mammal in motion. What am I?

Answer: dolphin

Dolphins are very smart and energetic creatures. They are some of the smallest known mammals living in the oceans anywhere.
6. There are many cartoons that are based on me, To name a couple, there's Mickey and Minnie! I am small and usually white or grey, And I may live in your house or in a field in the hay. What am I?

Answer: mouse

A mouse is a small animal, classified as a rodent. They can be pests, sometimes eating crops or spreading diseases. And while many people think they are herbivores, they are actually omnivores (they eat both meat and plants), having been known to eat the dead bodies of other mice in cases of starvation.
7. I am a close relative of the dog, and I often travel in a pack. I can be colors of grey, white, or black. What am I?

Answer: wolf

The domestic dogs of today are descended from wolves. Wolves are not usually found alone. They will more than likely travel in groups called packs.
8. I am a huge animal, in fact the largest on land, I can live in a zoo or on the African Savannah's sand. What am I?

Answer: elephant

Elephants are the largest land animal. They can't jump, but they have been known to like to paint.
9. I am small, hoppy and really quick, I usually live in a hole in a forest where the brush is really thick. I have long ears and a "cotton" tail, I am very cute and have a keen sense of smell. What am I?

Answer: rabbit

Rabbits are indeed very quick and they can jump pretty high. They live in forests in holes or can sometimes be pets.
10. I am the last animal, But not the least. My babies are called lambs, I have a thick coat of fleece. What am I?

Answer: sheep

Sheep are those farm animals that are closely related to goats. Their fleece coats are what wool is made from.
Source: Author potc_rules128

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 97: 10/10
Today : Guest 85: 9/10
Today : Guest 67: 10/10
Today : Guest 104: 10/10
Today : Guest 2: 4/10
Today : Guest 87: 8/10
Today : lalapad: 9/10
Today : Guest 220: 10/10
Today : Guest 72: 9/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us