Quiz about Anglomania
Quiz about Anglomania

Anglomania Trivia Quiz


Here is a little quiz about the nation which I love most---England. Only true Anglomaniacs need apply!

A multiple-choice quiz by Fivehouse. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed UK
  8. »
  9. Mixed England

Author
Fivehouse
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,915
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
7536
Last 3 plays: Inquizition (22/25), Guest 82 (14/25), Guest 175 (11/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the highest point in England? Hint

Hadrian's Wall
Snowdon
Scafell Pike
Ben Nevis

2. What city is England's 'steel city'? Hint

Leeds
Sheffield
Newcastle
Birmingham

3. What is the name of the large inlet in Eastern England? Hint

The Wash
The Scrub
The Brush
The Tickler

4. What is the most westerly county of England called? Hint

Kent
Hampshire
Wessex
Cornwall

5. What body of water is Weston-Super-Mare on? Hint

Bristol Channel
Mare
Thames
Severn

6. What writer inspired the band name 'The Doors'? Hint

Aldous Huxley
William Shakespeare
Ray Bradbury
Charles Dickens

7. Who wrote 'Death in the Clouds'? Hint

Orwell
Christie
Wilde
Le Carre

8. Who is the main character in 'A Clockwork Orange'? Hint

Alec
Alan
Alain
Alex

9. 'There'll always be an England where there's a country ____'? Hint

tree
garden
island
lane

10. Who wrote 'The Faerie Queen'? Hint

Shakespeare
Jonson
Donne
Spenser

11. What Led Zeppelin album is 'Nobody's Fault but Mine' on? Hint

Led Zeppelin 1
Presence
Led Zeppelin 2
Led Zeppelin 3

12. Who were the Fab Four?

Answer: (Two Words)
13. What does Brian May of Queen prefer his guitar to be called? Hint

Old Red
Fireplace Guitar
Red Special Guitar
Redwood Guitar

14. What animal is Fleetwood Mac's symbol? Hint

tiger
robin
lion
penguin

15. Where was the British Woodstock held? Hint

Isle of Wight
Isle of Skye
Isle of Man
Isle of Anglesey

16. What would you do with an OED? Hint

consult it
eat it
drink it
watch it on TV

17. What would you do with an egg flip? Hint

eat it
cook it
throw it out
drink it

18. What is a rasher? Hint

slice of bacon
slice of fish
slice of beef
a really bad rash

19. What is a quid? Hint

pound sterling
a fish
a rash
a dish

20. What item of clothing are plimsolls? Hint

hats
shoes
gloves
underwear

21. What year was the Magna Carta sealed by King John at Runnymede? Hint

1215
1915
1512
1216

22. In which year did Queen Victoria die? Hint

1901
1899
1900
1834

23. Which monarch preceded Victoria? Hint

William IV
George III
Edward VII
William III

24. In what year was the Battle of Hastings?

Answer: (a four digit number!)
25. Who was Prince Charles' godfather? Hint

Prince Philip
Lord Disraeli
Prince Andrew
Lord Mountbatten


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the highest point in England?

Answer: Scafell Pike

Scafell Pike is located in the Lake District and at 3,210 feet is the highest point in England.
2. What city is England's 'steel city'?

Answer: Sheffield

The sleeve for Oasis' 1994 single "Whatever" was photographed at Ringinglow in Sheffield.
3. What is the name of the large inlet in Eastern England?

Answer: The Wash

There is a legend that King John lost his jewels in The Wash!
4. What is the most westerly county of England called?

Answer: Cornwall

Land's End in Cornwall is England's most westerly point.
5. What body of water is Weston-Super-Mare on?

Answer: Bristol Channel

England's longest river, the Severn flows into the Bristol Channel.
6. What writer inspired the band name 'The Doors'?

Answer: Aldous Huxley

'when the doors of perception open...' Huxley in turn took inspiration for the line from a poem by William Blake.
7. Who wrote 'Death in the Clouds'?

Answer: Christie

Yet another Agatha Christie mystery and a good one too.
8. Who is the main character in 'A Clockwork Orange'?

Answer: Alex

The movie did not do Anthony Burgess' novel justice.
9. 'There'll always be an England where there's a country ____'?

Answer: lane

Often sung by Vera Lynn in World War II. Ever listen to the Tiny Tim version?
10. Who wrote 'The Faerie Queen'?

Answer: Spenser

Written in three volumes by Edmund Spenser. The first was published in 1590. A great example of English medieval literature.
11. What Led Zeppelin album is 'Nobody's Fault but Mine' on?

Answer: Presence

Presence is one of Zep's lesser known and appreciated albums.
12. Who were the Fab Four?

Answer: The Beatles

13. What does Brian May of Queen prefer his guitar to be called?

Answer: Red Special Guitar

Brian built the guitar he uses himself out of an old solid wood fireplace mantle and considers 'Fireplace Guitar' to be inappropriate.
14. What animal is Fleetwood Mac's symbol?

Answer: penguin

Just look at the inside album cover of 1975's 'Fleetwood Mac' if you don't believe me.
15. Where was the British Woodstock held?

Answer: Isle of Wight

The 1970 show is available on CD and is really smashing!
16. What would you do with an OED?

Answer: consult it

OED stands for Oxford English Dictionary.
17. What would you do with an egg flip?

Answer: drink it

Egg flip is British for eggnog and you don't cook it.
18. What is a rasher?

Answer: slice of bacon

The term can also be used to describe a group of three or four pieces.
19. What is a quid?

Answer: pound sterling

It cost how many quid Dorothy? Crikey, you're out of your mind!
20. What item of clothing are plimsolls?

Answer: shoes

21. What year was the Magna Carta sealed by King John at Runnymede?

Answer: 1215

King John was forced to seal this charter by a group of English barons. It is the basis of England's constitutional liberties.
22. In which year did Queen Victoria die?

Answer: 1901

Queen Victoria died on the Isle of Wight.
23. Which monarch preceded Victoria?

Answer: William IV

Queen Victoria was eighteen when she became Queen of England on the death of her uncle, William IV in 1837.
24. In what year was the Battle of Hastings?

Answer: 1066

William of Normandy and his knights fought King Harold and his army in October 1066. King Harold was killed in this battle.
25. Who was Prince Charles' godfather?

Answer: Lord Mountbatten

Louis Mountbatten, First Earl Mountbatten of Burma, was killed when the IRA (Irish Republican Army) blew up his boat in 1979.
Source: Author Fivehouse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Inquizition: 22/25
Jan 29 2023 : Guest 82: 14/25
Jan 15 2023 : Guest 175: 11/25
Jan 09 2023 : Guest 86: 15/25
Jan 08 2023 : Guest 90: 14/25
Jan 07 2023 : Guest 99: 15/25
Jan 07 2023 : Jamesy6470: 22/25
Jan 06 2023 : 2ruse: 21/25
Jan 03 2023 : Guest 151: 19/25

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us