Quiz about Believe It Or Not
Quiz about Believe It Or Not

Believe It Or Not Trivia Quiz


These are the most amazing facts you will ever read! Some will completely surprise you!

A multiple-choice quiz by luigiman. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 20 Questions
  8. »
  9. Mixed 20 Q. Difficult

Author
luigiman
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,480
Updated
Jan 07 23
# Qns
20
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
8 / 20
Plays
8173
Last 3 plays: Guest 194 (9/20), chang50 (11/20), Guest 122 (7/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the U.S., about how many gallons of milk does the average cow give during a year? Hint

1000
1600
1200
1400

2. How many hummingbird eggs could fit into one ostrich egg? Hint

1000
3000
10000
5000

3. What did Mark Twain invent? Hint

bowtie
velcro
shoelaces
elastic suspenders

4. Where was the tallest geyser eruption ever recorded? Hint

Russia
Panama
Canada
New Zealand

5. What was the East Room of the White House once used for? Hint

nursery
store room
laundry room
washroom

6. What is the biggest object ever to disappear completely in quicksand? Hint

a train
an airplane
an elephant
a small building

7. If you saved all the skin you shed in a year, what would it weigh as much of? Hint

basketball
tennis ball
baseball
golf ball

8. What is the most common noncontagious disease in the world? Hint

gum disease
heart disease
cancer
lung disease

9. What color wedding dress is worn by most brides in China? Hint

Red
White
Yellow
Black

10. Which type of animals dined with the wealthy Earl of Bridgewater in 1820? Hint

mice
dogs
horses
cats

11. The Empire State Building once had a mooring on top. What was it for? Hint

blimps
helicopters
airplanes
flying saucers

12. Which of these never stops growing as long as it lives? Hint

a porcupine
a parrot
a pine tree
a palmetto bug

13. If you could measure all the bacteria living on your body, what would it fill? Hint

one pint
teaspoon
standard soup can
gallon jug

14. How many times per minute does a canary's heart beat? Hint

500
2000
1500
1000

15. What was a sign of wealth in 19th century England? Hint

big hat
mittens
an umbrella
beach ball

16. Where would you find your philtrum? Hint

under your nose
under your mouth
under your eye
under your ears

17. What was the first creature to travel in space? Hint

a bird
a man
a dog
fruit fly

18. In Utah in the 1870s what could a slot machine give you? Hint

a marriage
a driver's license
a traffic ticket
a divorce

19. A nest found in Ohio weighed more than a ton! What kind of bird builds a nest that big? Hint

hawk
Canada goose
falcon
the bald eagle

20. What do male butterflies like to lick? Hint

light bulbs
female butterflies
stones
tree trunks


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the U.S., about how many gallons of milk does the average cow give during a year?

Answer: 1600

Most dairy cows are milked twice daily, in the early morning and afternoon.
2. How many hummingbird eggs could fit into one ostrich egg?

Answer: 5000

Ostrich eggs, the largest of all bird eggs, weigh 3.5 pounds and are 6 inches long.
3. What did Mark Twain invent?

Answer: elastic suspenders

4. Where was the tallest geyser eruption ever recorded?

Answer: New Zealand

The Waimango geyser reached 1500 feet in 1904.
5. What was the East Room of the White House once used for?

Answer: laundry room

Abigail Adams hung her wash there to dry.
6. What is the biggest object ever to disappear completely in quicksand?

Answer: a train

In Colorado in 1875.
7. If you saved all the skin you shed in a year, what would it weigh as much of?

Answer: basketball

You shed up to 1 and a half pounds, or 24 ounces, of skin a year; a basketball weighs 20 to 22 ounces.
8. What is the most common noncontagious disease in the world?

Answer: gum disease

Also called periodontal disease, it's the source of most dental problems in adults.
9. What color wedding dress is worn by most brides in China?

Answer: Red

Red represents happiness and good luck.
10. Which type of animals dined with the wealthy Earl of Bridgewater in 1820?

Answer: dogs

They wore napkins around their necks and usually behaved themselves.
11. The Empire State Building once had a mooring on top. What was it for?

Answer: blimps

New York City's Empire State Building was the world's tallest building until 1954.
12. Which of these never stops growing as long as it lives?

Answer: a pine tree

All trees keep growing although they differ in yearly growth depending on climate.
13. If you could measure all the bacteria living on your body, what would it fill?

Answer: standard soup can

The ones not in your digestive tract would barely fill a thimble.
14. How many times per minute does a canary's heart beat?

Answer: 1000

15. What was a sign of wealth in 19th century England?

Answer: an umbrella

Poorer people had to rent one or get wet.
16. Where would you find your philtrum?

Answer: under your nose

The vertical crease between your nose and upper lip is called the philtrum.
17. What was the first creature to travel in space?

Answer: fruit fly

The first mammal in space, however, was a rhesus monkey named Albert II in 1949. Laika, a dog, traveled aboard the Russian Sputnik II in 1957 and was the first animal to be put into orbit.
18. In Utah in the 1870s what could a slot machine give you?

Answer: a divorce

A law firm in Corinne had the machine built. Divorce papers cost $2.50.
19. A nest found in Ohio weighed more than a ton! What kind of bird builds a nest that big?

Answer: the bald eagle

Eagles add to their nest every year, so they get bigger and bigger.
20. What do male butterflies like to lick?

Answer: stones

Scientists think they do this to take in sodium or other minerals.
Source: Author luigiman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 194: 9/20
Feb 03 2023 : chang50: 11/20
Feb 03 2023 : Guest 122: 7/20
Feb 02 2023 : Guest 103: 4/20
Feb 02 2023 : Guest 184: 11/20
Feb 02 2023 : Guest 217: 0/20
Feb 02 2023 : Guest 222: 7/20
Jan 31 2023 : Guest 91: 4/20
Jan 31 2023 : Guest 125: 5/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bring It On! Difficult
2. Opposite Sex Quiz For Guys Difficult
3. 20 Questions, 20 Categories Difficult
4. 20 Categories, 20 Questions Difficult
5. Useless Trivia II Difficult
6. Things You Know That Just Ain't So Difficult
7. Mixed Trivia Difficult
8. Wide Array of Questions Difficult
9. Where, What, Who and How 2 Difficult
10. Try This One on for Size Difficult
11. It's My Twentieth Difficult
12. A Cornucopia Of Mixed Trivia Difficult

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us