FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Color Trios
Quiz about Color Trios

Color Trios Trivia Quiz


I'll give you a trio of items or names; you identify the color they have in common.

A multiple-choice quiz by austinnene. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
austinnene
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,223
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3847
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 140 (10/10), Guest 69 (10/10), Guest 95 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What color do these three have in common?

neck, menace, tape
Hint


Question 2 of 10
2. What color do these three have in common?

knuckle, elephant, trash
Hint


Question 3 of 10
3. What color do these three have in common?

slip, tickled, elephant
Hint


Question 4 of 10
4. What color do these three have in common?

platter, lining, bullet
Hint


Question 5 of 10
5. What color do these three have in common?

peril, journalism, streak
Hint


Question 6 of 10
6. What color do these three have in common?

boy, bonnet, chip
Hint


Question 7 of 10
7. What color do these three have in common?

nose, bear, study
Hint


Question 8 of 10
8. What color do these three have in common?

noise, flag, paper
Hint


Question 9 of 10
9. What color do these three have in common?

back, horn, card
Hint


Question 10 of 10
10. What color do these three have in common?

sheep, Bart, smith
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 140: 10/10
Jul 22 2024 : Guest 69: 10/10
Jul 22 2024 : Guest 95: 9/10
Jul 22 2024 : Guest 1: 9/10
Jul 22 2024 : Guest 84: 7/10
Jul 21 2024 : frinkzappa: 10/10
Jul 21 2024 : matthewpokemon: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 73: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 100: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color do these three have in common? neck, menace, tape

Answer: red

"Redneck" is a disparaging term used to describe an American, generally from a Southern rural area, who is uneducated and ignorant. The Red Menace is a cold war term referring to Communism in the Soviet Union. "Red tape" denotes excessive, and sometimes redundant, paperwork that abounds in bureaucratic processes.
2. What color do these three have in common? knuckle, elephant, trash

Answer: white

White knuckles refer to a state of fear or tension. A white elephant is an item that no one really wants. "White trash" is a derogatory term used to describe uncouth Caucasians of low socioeconomic standing.
3. What color do these three have in common? slip, tickled, elephant

Answer: pink

A pink slip signifies that one has been let go from his/her job. To be tickled pink is to be absolutely delighted. A pink elephant is a visual hallucination brought on by an overindulgence in adult beverages.
4. What color do these three have in common? platter, lining, bullet

Answer: silver

To be handed something on a silver platter is to be given an advantage over others without doing anything to earn it. A silver lining is something good that is present in an otherwise dismal circumstance. A silver bullet originally meant the agent that could kill a werewolf; the phrase has been generalized to mean anything that magically fixes a difficult situation.
5. What color do these three have in common? peril, journalism, streak

Answer: yellow

The "Yellow Peril" was a term coined at the end of the 19th century, which persisted through the mid-20th. It referred to people of Asian origin who were thought to pose a threat to Westerners. Yellow journalism denotes a low form of reporting that is sensational and not necessarily completely true. A yellow streak is a feature supposedly possessed by a coward.
6. What color do these three have in common? boy, bonnet, chip

Answer: blue

Little Boy Blue was a tired shepherd who fell asleep in a haystack, neglecting his flock. The bluebonnet is the state flower of Texas. Blue chips are stocks of very large and financially stable companies-or the color of poker chips that have the highest value.
7. What color do these three have in common? nose, bear, study

Answer: brown

To brown nose is to curry favor shamelessly. A brown bear is a type of bear. A brown study is a state of deep contemplation, sometimes with melancholy overtones.
8. What color do these three have in common? noise, flag, paper

Answer: white

White noise refers to sound that is a mixture of a number of different frequencies. A white flag traditionally denotes surrender in battle. A white paper is a summary report on an issue, meant to familiarize the reader with its topic and/or allow him to make an informed decision about it.
9. What color do these three have in common? back, horn, card

Answer: green

"Greenback" is a slang term for paper money in the US. A greenhorn is a novice or beginner. A green card is proof of an immigrant's authorization to reside in the US permanently and to seek employment within its borders.
10. What color do these three have in common? sheep, Bart, smith

Answer: black

A black sheep is a relative who brings shame upon the family name. Black Bart was a nickname for two different outlaws, one English, one American. A blacksmith is a craftsman who creates things out of iron.
Source: Author austinnene

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Color Challenge Average
2. A Pot-Pourri of Colour Queries Very Easy
3. Color by Number Average
4. Colourful Alternatives Very Easy
5. Connect the Colours #4 Easier
6. Dyeing To See What the Answer Is Very Easy
7. Ten Shades of Colours Average
8. The Colorful World Very Easy
9. What Color Am I? Average
10. Chromatology Average
11. In Living Colour Average
12. Color My World Average

7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us