FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A PotPourri of Colour Queries
Quiz about A PotPourri of Colour Queries

A Pot-Pourri of Colour Queries Quiz


Match the colour to complete the phrase or title.

A matching quiz by liamwalsh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
liamwalsh
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,949
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1041
Last 3 plays: Guest 72 (10/10), Guest 24 (10/10), Guest 172 (9/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Movie. "The Colour _____".  
  Crimson
2. Beatles song. "_____ Submarine".  
  Purple
3. Book and movie. "______ Beauty".  
  Orange
4. Saying. "_____ with envy".  
  Black
5. TV series. "______ is the New Black".  
  Blue
6. Song by New Order. "_____ Monday".  
  Grey
7. Queen of England. "Lady Jane ____".  
  White
8. Sport. "The Alabama _____ Tide".  
  Green
9. Fairy Tale. "Snow ____".  
  Pink
10. Movie. "The ____ Panther".  
  Yellow





Select each answer

1. Movie. "The Colour _____".
2. Beatles song. "_____ Submarine".
3. Book and movie. "______ Beauty".
4. Saying. "_____ with envy".
5. TV series. "______ is the New Black".
6. Song by New Order. "_____ Monday".
7. Queen of England. "Lady Jane ____".
8. Sport. "The Alabama _____ Tide".
9. Fairy Tale. "Snow ____".
10. Movie. "The ____ Panther".

Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 72: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 30 2024 : Guest 162: 10/10
Jun 23 2024 : moonlightxx: 9/10
Jun 22 2024 : Guest 75: 10/10
Jun 09 2024 : polly656: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 173: 10/10
May 30 2024 : Guest 172: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Movie. "The Colour _____".

Answer: Purple

The "Colour Purple" was directed by Stephen Spielberg and starred Whoopi Goldberg, Danny Glover and Oprah Winfrey. It was based on a 1982 novel by Alice Walker which won the 1983 Pulitzer Prize.
2. Beatles song. "_____ Submarine".

Answer: Yellow

"Yellow Submarine" was also an animated movie. The song was the most successful Beatles single to feature Ringo Starr as the lead vocalist.
3. Book and movie. "______ Beauty".

Answer: Black

The full title of the novel is "Black Beauty: His Grooms and Companions, the Autobiography of a Horse". It was written by Anna Sewell. It is written as an autobiography of a horse and addresses the issue of abuse to horses.
4. Saying. "_____ with envy".

Answer: Green

A desire to have what someone else has. The saying "Green with Envy" is said to have originated from Shakespeare's "Othello". In it Iago warns Othello, "Beware, my Lord, of jealousy" it is the green-eyed monster which doth mock the meat it feeds on."
5. TV series. "______ is the New Black".

Answer: Orange

"Orange is the New Black" is a comedy-drama set in a women's prison. It broadcast on Netflix and ran for seven seasons from 2013. In its first season it received 12 Emmy Awards.
6. Song by New Order. "_____ Monday".

Answer: Blue

"Blue Monday" is also the name for the most depressing day of the year, typically the 3rd Monday in January. The concept first came from British company "Sky Travel". Interestingly, using the same equation use to calculate 'Blue Monday', the happiest day of the year falls between June 21 and June 24.
7. Queen of England. "Lady Jane ____".

Answer: Grey

Lady Jane Grey was the de facto Queen of England and Ireland for 9 days in 1553. She was the great grand-daughter of Henry VII. She was executed in 1554 by her own cousin, Queen Mary.
8. Sport. "The Alabama _____ Tide".

Answer: Crimson

The Alabama Crimson Tide is the name used by all of the University of Alabama's men's and women's varsity sports teams. The men's football team have won many National Championships including 2016 and 2018.
9. Fairy Tale. "Snow ____".

Answer: White

Please don't forget those Seven Dwarves, but that's for a Numbers quiz! "Snow White" was written by the Brothers Grimm in German. It was filmed by Disney in 1937.
10. Movie. "The ____ Panther".

Answer: Pink

There are no less than 12 "Pink Panther" movies in the franchise from 1963 through 2009. Inspector Clouseau has been played by Peter Sellers (my favourite), Alan Arkin, Roger Moore, and Steve Martin.
Source: Author liamwalsh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us