FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colors for Hours or is it Years
Quiz about Colors for Hours or is it Years

Colors for Hours (or is it Years) Quiz


Move the color to the correct answer.

A matching quiz by madasasnake. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
madasasnake
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
396,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1063
Last 3 plays: Guest 91 (10/10), Guest 216 (6/10), Guest 24 (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. (1966) The Rolling Stones song "Paint it ___"  
  White
2. ___ journalism is sensationalized stories with no basis or research.  
  Red
3. (1988) R.E.M. song off "Green" album about a dangerous chemical weapon used during Vietnam War "___ Crush" .  
  Pink
4. (1980) In the "Pac-Man" arcade game, Pac-Man is yellow and Blinky is red. What color do the ghosts temporarily change to after Pac-Man eats a Power Pellet?  
  Brown
5. (2005) Wes Craven directed a thriller that takes place mostly on an airplane called "___ Eye".  
  Orange
6. Minnesota Vikings defensive line featuring Alan Page, Carl Eller, Jim Marshall and Gary Larsen were nicknamed the ___ People Eaters.  
  Green
7. (1957) Don Featherstone designed the plastic ___ flamingo lawn ornament.  
  Yellow
8. Eccentric scientist from the "Back to the Future" movie series Dr. Emmett "Doc" ___.  
  Black
9. (1919) National Football League team the ___ Bay Packers were founded.  
  Blue
10. (1985) Reggie ___ nicknamed the "Minister of Defense" joined the Philadelphia Eagles.  
  Purple





Select each answer

1. (1966) The Rolling Stones song "Paint it ___"
2. ___ journalism is sensationalized stories with no basis or research.
3. (1988) R.E.M. song off "Green" album about a dangerous chemical weapon used during Vietnam War "___ Crush" .
4. (1980) In the "Pac-Man" arcade game, Pac-Man is yellow and Blinky is red. What color do the ghosts temporarily change to after Pac-Man eats a Power Pellet?
5. (2005) Wes Craven directed a thriller that takes place mostly on an airplane called "___ Eye".
6. Minnesota Vikings defensive line featuring Alan Page, Carl Eller, Jim Marshall and Gary Larsen were nicknamed the ___ People Eaters.
7. (1957) Don Featherstone designed the plastic ___ flamingo lawn ornament.
8. Eccentric scientist from the "Back to the Future" movie series Dr. Emmett "Doc" ___.
9. (1919) National Football League team the ___ Bay Packers were founded.
10. (1985) Reggie ___ nicknamed the "Minister of Defense" joined the Philadelphia Eagles.

Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 91: 10/10
May 08 2024 : Guest 216: 6/10
Apr 29 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 24 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 20 2024 : Guest 38: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 136: 10/10
Apr 09 2024 : masfon: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 184: 8/10
Mar 29 2024 : Tehilla2: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (1966) The Rolling Stones song "Paint it ___"

Answer: Black

The song tells the story of a person going through a traumatic time after a loss of a loved one. It was originally released as "Paint it, Black" with the comma being a mistake. It was included on the 1966 album "Aftermath". The band had trouble getting the sound just right and experimented with different instruments including a sitar.
2. ___ journalism is sensationalized stories with no basis or research.

Answer: Yellow

Yellow journalism is also called tabloid journalism or even fake news. It is usually used to sell more papers, get more attention or to push a secret agenda. The term was used way back in the 1890s to describe a feud between two newspapers in New York but the term may be from before that.
3. (1988) R.E.M. song off "Green" album about a dangerous chemical weapon used during Vietnam War "___ Crush" .

Answer: Orange

"Green" was released in 1988 and featured a mostly orange album cover. It was very successful and featured four singles. The band was in a experimental mood and toyed with different instruments including mandolin, cello and accordion. "Orange Crush" was the first single and is named after the chemical weapon Agent Orange used in the Vietnam War.
4. (1980) In the "Pac-Man" arcade game, Pac-Man is yellow and Blinky is red. What color do the ghosts temporarily change to after Pac-Man eats a Power Pellet?

Answer: Blue

Toru Iwatani designed "Pac-Man" and it was released in 1980. It is one of the most famous video games of all time. Pac-Man must eat all the dots while trying to avoid the four ghosts, Blinky, Pinky, Clyde and Inky. If he eats one of the four Power Pellets, the ghosts will be able to be eaten but unfortunately they respawn.
5. (2005) Wes Craven directed a thriller that takes place mostly on an airplane called "___ Eye".

Answer: Red

Lisa Reisert (Rachael McAdams) is taking an early flight home and meets Jackson Rippner (Cillian Murphy). He is a terrorist and tries to get Lisa to help him by threatening the life of her father. I won't tell you any more but it is a good thriller. It was a financial success and critics mostly liked it.
6. Minnesota Vikings defensive line featuring Alan Page, Carl Eller, Jim Marshall and Gary Larsen were nicknamed the ___ People Eaters.

Answer: Purple

"The Purple People Eater" was originally a popular song released in 1958 by Sheb Wooley. The Minnesota Vikings defensive line of the late 1960s up until the around 1978 picked up the nickname for getting a lot of quarterback sacks. The Vikings appeared in four Super Bowl games in this span, losing all four times. Carl Eller (2004) and Alan Page (1988) have both been inducted in to the Pro Football Hall of Fame.
7. (1957) Don Featherstone designed the plastic ___ flamingo lawn ornament.

Answer: Pink

Don Featherstone worked for Union Products and much later would become president of the company. He designed many items but the pink flamingo was his most famous. He passed away in 2015 at the age of seventy nine.
8. Eccentric scientist from the "Back to the Future" movie series Dr. Emmett "Doc" ___.

Answer: Brown

Dr. Emmett Brown was played by Christopher Lloyd in the three movies. He is a wacky character who invented a time machine and is friends with Marty McFly. The first film was released in 1985, the sequel in 1989 and third film in 1990.
9. (1919) National Football League team the ___ Bay Packers were founded.

Answer: Green

The Green Bay Packers play in Green Bay, Wisconsin which is the smallest market in the US to have a major league sports team. They are also a community owned team thru multiple stock sales. They have, at the time this quiz was written, thirteen championships which include four Super Bowl wins.

They have played their home games in Lambeau Field named after their founder Curly Lambeau, since 1957. The address is 1265 Lombardi Avenue named after famous coach Vince Lombardi, who once said "Perfection is not attainable, but if we chase perfection we can catch excellence" .
10. (1985) Reggie ___ nicknamed the "Minister of Defense" joined the Philadelphia Eagles.

Answer: White

Reggie White was an actual ordained Baptist minister. He amassed 198 sacks during his N.F.L. career. He played for the Eagles, Packers and Panthers. He helped the Green Bay Packers win Super Bowl XXXI by getting three sacks. He was inducted in to the Pro Football Hall of Fame in 2006. He sadly passed away in 2004.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Color Challenge Average
2. A Pot-Pourri of Colour Queries Very Easy
3. Color by Number Average
4. Colourful Alternatives Very Easy
5. Connect the Colours #4 Easier
6. Dyeing To See What the Answer Is Very Easy
7. Ten Shades of Colours Average
8. The Colorful World Very Easy
9. What Color Am I? Average
10. Chromatology Average
11. In Living Colour Average
12. Color My World Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us