FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Draw on Your Brain Cells
Quiz about Draw on Your Brain Cells

Draw on Your Brain Cells Trivia Quiz


This quiz is all about numbers, but is not a mathematics quiz. It will include questions from many different categories. So, draw on your brain cells to come up with the correct answers.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. Mixed Numbers

Author
dcpddc478
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,070
Updated
Jun 19 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1565
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following groups of people were known as 49ers? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these options was the name of an American television show that premiered in 1968? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these alpha-numeric terms is the name for a product which can be described as a penetrating oil, lubricant, and water-displacing spray? Hint


Question 4 of 10
4. Despite appearing in at least 168 films, Western movie icon John Wayne only won how many Academy Awards? Hint


Question 5 of 10
5. Known by the locals as Chhogori, by which of the alpha-numeric terms does most of the rest of the world know this very high mountain? Hint


Question 6 of 10
6. In 1981 the rock group Tommy Tutone had a smash hit with a song with which of the following titles? Hint


Question 7 of 10
7. How many herbs and spices did Kentucky Fried Chicken (KFC) claim to use in their chicken? Hint


Question 8 of 10
8. Why has Mrs. Feodor Vasilyev, a Russian peasant, been listed in almost every edition of the "Guinness Book of World Records"? Hint


Question 9 of 10
9. Which number, laid on its side, resembles the symbol for infinity? Hint


Question 10 of 10
10. Pure gold is 23 carat.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following groups of people were known as 49ers?

Answer: California gold miners

This was a term used for the thousands of California Gold Rush prospectors who flooded into the area in 1849. Since that time the term has been used as the name of a NFL team, a class of racing dinghies, and the name of an American hip-hop band, just to name a few examples.
2. Which of these options was the name of an American television show that premiered in 1968?

Answer: Adam-12

The popular police crime drama "Adam-12" ran from 1968-1975. The program featured actors Kent McCord and Martin Milner as two Los Angeles cops in a realistic manner for the time. It attempted to show two partners, one of them a veteran and the other a rookie, going about the day to day duties of a typical street cop.
3. Which of these alpha-numeric terms is the name for a product which can be described as a penetrating oil, lubricant, and water-displacing spray?

Answer: WD-40

WD-40 was created in 1953 by industrial chemist Norm Larsen. The name is an abbreviation for "Water Displacement 40th Formula". It was created during experiments to create a product that would prevent corrosion on nuclear missiles. It is available in over 160 of the world's countries.
4. Despite appearing in at least 168 films, Western movie icon John Wayne only won how many Academy Awards?

Answer: One

The role of Rooster Cogburn in the 1969 film "True Grit" is the only film for which this movie great ever won an Academy Award. He was nominated 20 years earlier for the war drama "Sands of Iwo Jima" (1949) but lost out to Broderick Crawford who won for "All the King's Men" (1949).

In 1960 he was nominated for Best Producer for his movie "The Alamo", but lost out to Billy Wilder and his movie "The Apartment".
5. Known by the locals as Chhogori, by which of the alpha-numeric terms does most of the rest of the world know this very high mountain?

Answer: K2

K2 has many other names including Mount Godwin-Austen, Qogir, and Kechu. It is usually listed as the second highest mountain on our planet. If you want to visit this gift of nature you will have to travel to the border between Pakistan and China, in the Karakorum Mountains.
6. In 1981 the rock group Tommy Tutone had a smash hit with a song with which of the following titles?

Answer: 867-5309/Jenny

Peaking at number four on the Billboard Hot 100 chart in 1982, "867-5309/Jenny" was the biggest hit by the rock group known as Tommy Tutone. The song's popularity led to fad in which people dialed this phone number and asked for "Jenny". Since its initial release, the song has been covered by the Foo Fighters, Everclear and the Goo Goo Dolls. None of the re-releases has caused the same uproar as the original.
7. How many herbs and spices did Kentucky Fried Chicken (KFC) claim to use in their chicken?

Answer: 11

For many years the recipe for Kentucky Fried Chicken (KFC) was kept secret. Which 11 herbs and spices were used a closely guarded trade secret. Many people have put forth guesses, but it is very possible that the exact combination will never be publicly known.
8. Why has Mrs. Feodor Vasilyev, a Russian peasant, been listed in almost every edition of the "Guinness Book of World Records"?

Answer: She gave birth to 69 children

Mrs. Feodor Vasilyev is reported to have given birth to a total of 69 children, of which 67 reached adulthood. Along with this mind-boggling thought, she is reported to have birthed four sets of quadruplets, seven sets of triplets, 16 pairs of twins. One theory is that her body produced multiple eggs every time she ovulated instead of the normal number of only one egg.
9. Which number, laid on its side, resembles the symbol for infinity?

Answer: Eight

The symbol for infinity is usually seen in the fields of physics, logic, computing and mathematics. The concept of infinity is a rather abstract one and the word is derived from the Latin word "infinitas" which basically means "that without boundaries".
10. Pure gold is 23 carat.

Answer: False

Pure gold is 24 carat, not 23. Gold is a beautiful transition metal that is too soft for jewelry making. It is usually mixed with other base metals, such as copper, to make it harder and less likely to bend. 24 carat gold is usually only found in coinage.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Number is the Answer Easier
2. Seventh Heaven Average
3. The 250th Quiz Milestone Easier
4. A Visual Numbers Match Average
5. 18 and Over Only Easier
6. Illustrated Numbers Easier
7. What's My Size? Average
8. Agent Prime Average
9. Which Number? Average
10. That's Odd Easier
11. One and Two Digit Numbers with Pictures Average
12. Counting Up To Sixty Easier

5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us