FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mixed Numbers Quizzes, Trivia and Puzzles
Mixed Numbers Quizzes, Trivia

Mixed Numbers Trivia

Mixed Numbers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Fun Trivia
53 Mixed Numbers quizzes and 580 Mixed Numbers trivia questions.
1.
  A Number is the Answer    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a question on multiple categories where a number will be the answer.
Easier, 10 Qns, blake_aus_nsw, Jan 10 24
Easier
blake_aus_nsw gold member
Jan 10 24
711 plays
2.
  Seventh Heaven   popular trivia quiz  
Collection Quiz
 10 Qns
Various words and phrases associated with the number 7 have been mixed up with others relating to other numbers. Can you sort them out?
Average, 10 Qns, LadyNym, Oct 02 23
Average
LadyNym gold member
Oct 02 23
383 plays
3.
  The 250th Quiz Milestone   great trivia quiz  
Ordering Quiz
 10 Qns
An Orderly Arithmetic Sequence
Get ready for an amusing numerical quest as I celebrate my 250th quiz with this number-based quiz. The twist? The answers to these ten questions, when arranged in ascending order, will reveal an arithmetic sequence. Ready, set, order!
Easier, 10 Qns, Matthew_07, Apr 01 23
Easier
Matthew_07 gold member
Apr 01 23
291 plays
4.
A Visual Numbers Match
  A Visual Numbers Match   great trivia quiz  
Photo Match
 10 Qns
Each of the photos represents something associated with each of the numbers listed as questions. Sometimes the match will be straightforward, while some other matches may require more of an effort. Don't forget to click on the photos!
Average, 10 Qns, LadyNym, May 08 23
Average
LadyNym gold member
May 08 23
434 plays
5.
  18 and Over Only   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You don't have to be 18 or older to take this quiz but all the answers will be number 18 or higher.
Easier, 10 Qns, Joepetz, Apr 25 17
Easier
Joepetz gold member
2187 plays
6.
Illustrated Numbers
  Illustrated Numbers   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Ten numbers selected randomly are eagerly waiting to be revealed. The task is made a lot easier with the added help of photographic evidence.
Easier, 10 Qns, gme24, Feb 20 17
Easier
gme24 gold member
1106 plays
7.
  What's My Size?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about all kinds of different sizes (commodity = something of use, advantage, or value). An example of what I might ask is... Q: 'What commodity does the size 6.50 x 14 suggest?' Answer... Automobile tires.
Average, 10 Qns, Mickey910, Jul 01 23
Average
Mickey910
Jul 01 23
10758 plays
8.
  Agent Prime   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Agent Prime enters the Amazing Race looking for his numbers. See if you can find them.
Average, 10 Qns, pollucci19, Aug 09 23
Average
pollucci19 gold member
Aug 09 23
2559 plays
9.
Which Number
  Which Number?    
Photo Quiz
 10 Qns
For each of ten random two-digit numbers, you get three written clues and a somewhat cryptic picture clue. Select the number that fits those clues from the four options.
Average, 10 Qns, EnglishJedi, Jun 27 18
Average
EnglishJedi gold member
Jun 27 18
594 plays
10.
  That's Odd   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Mathematically, an odd number is a whole number that isn't evenly divisible by two. This quiz proves that odd numbers have much, much more to offer. Do you like your odds?
Easier, 10 Qns, CellarDoor, Nov 11 12
Easier
CellarDoor gold member
1722 plays
trivia question Quick Question
Out to 5 decimal places, what is the value of pi?

From Quiz "Is Your Number Up?"




11.
One and Two Digit Numbers with Pictures
  One and Two Digit Numbers with Pictures    
Photo Quiz
 10 Qns
These questions from a variety of categories all have a connection with a one or two digit number and have a picture to give you a clue.
Average, 10 Qns, bernie73, Mar 02 17
Average
bernie73 gold member
628 plays
12.
  Counting Up To Sixty   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Identify the number by the clues. Clues can be descriptive, from pop culture, etc. but they all relate to a common number in some way. A sequel to "Counting Up To Forty", this is numbers 41-60.
Easier, 20 Qns, Sprink1234, Feb 12 24
Easier
Sprink1234
Feb 12 24
1951 plays
13.
  Draw on Your Brain Cells    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about numbers, but is not a mathematics quiz. It will include questions from many different categories. So, draw on your brain cells to come up with the correct answers.
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Jun 19 23
Easier
dcpddc478
Jun 19 23
1565 plays
14.
  What's Your Number?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
See if you can find the number that is the answer to each of these questions.
Average, 15 Qns, darksplash, Jun 07 22
Average
darksplash
Jun 07 22
2009 plays
15.
  Big, Bigger, Biggest - Ranking Numbers    
Ordering Quiz
 10 Qns
Can you put these numbers in the correct order? Wait, that's too easy! Let's have you solve a trivia question first before ordering the values.
Average, 10 Qns, GBfan, Jan 23 22
Average
GBfan
Jan 23 22
360 plays
16.
  Numbers Throughout History    
Multiple Choice
 10 Qns
Numbers have always been a part of human history. This quiz will cover some meaningful numbers across various areas of history. Have fun, and good luck!
Easier, 10 Qns, jddrsi_raven, Mar 30 20
Easier
jddrsi_raven gold member
Mar 30 20
326 plays
17.
  All The Eights    
Match Quiz
 10 Qns
Match the "eight" numbers to the trivia.
Average, 10 Qns, 480154st, Oct 01 18
Average
480154st gold member
Oct 01 18
411 plays
18.
  Counting on You   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions are all numerical in theme. If, by the tenth question, you have discovered a pattern, you should be able to figure out what number comes next in the sequence. Good luck, I'm counting on you.
Average, 10 Qns, salami_swami, Apr 14 22
Average
salami_swami gold member
Apr 14 22
833 plays
19.
  Is Your Number Up?    
Multiple Choice
 10 Qns
All you have to do is choose the correct number. No math skills will be required!
Average, 10 Qns, nyirene330, Dec 05 23
Average
nyirene330
Dec 05 23
557 plays
20.
  Number of Different Things    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you know numbers of different things that should be general knowledge.
Average, 10 Qns, conniel, Mar 04 22
Average
conniel
Mar 04 22
7981 plays
21.
  Zero One One Two Three Five and So On   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The Fibonacci sequence starts with 0 - 1 - 1 - 2 - 3 - 5 - 8 - 13 - 21 - 34 - 55 - 89 - 144 - 233 - 377. Here are fifteen questions about the fifteen aforesaid numbers. Have fun.
Average, 15 Qns, JanIQ, Dec 29 13
Average
JanIQ gold member
595 plays
22.
  Plus Eleven   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Starting with a number you identify from clues, add 11 to find a new number that relates to only one of the given answers. Good luck!
Average, 10 Qns, austinnene, Apr 05 24
Average
austinnene
Apr 05 24
436 plays
23.
  Numbers Outside of Math    
Multiple Choice
 20 Qns
Numbers are everywhere. Just imagine where they are used. See if you can crunch all these numbers!
Average, 20 Qns, AISS, Jun 23 22
Average
AISS
Jun 23 22
4926 plays
24.
  It Amounts to This   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you took a number of something, added it to a number of something else, then subtracted the number of another thing, you'd end up with the number of what? Confusing? It's not as hard as it sounds. Or is it?
Tough, 10 Qns, Wizzid, Apr 01 22
Tough
Wizzid
Apr 01 22
487 plays
25.
  How Many Men Does It Take?    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the "Expert Knowledge Show" show. We will answer any question you possibly have on any subject no matter how trivial--provided it starts with "How many men does it take." Let's get started.
Tough, 10 Qns, deputygary, Feb 15 11
Tough
deputygary
778 plays
26.
  Count on It    
Match Quiz
 10 Qns
Match the two items that have a number in common.
Average, 10 Qns, nyirene330, Apr 11 17
Average
nyirene330
309 plays
27.
  Super Atomic Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on different topics, and all the answers are numbers.
Average, 10 Qns, Kabdanis, Aug 14 10
Average
Kabdanis gold member
4284 plays
28.
  Numbers Up    
Multiple Choice
 10 Qns
Add the numbers associated with each item to get the correct total.
Average, 10 Qns, nyirene330, Aug 04 18
Average
nyirene330
Aug 04 18
330 plays
29.
  Joepetz and the Milestone Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
In honor of my 500th quiz, here is a quiz about some of my favorite things. Each answer is a number and all ten numbers, when added together, will equal 500.
Average, 10 Qns, Joepetz, Jul 05 19
Average
Joepetz gold member
Jul 05 19
291 plays
30.
  Numbers Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is Part 2 of my number quizzes. Have fun!
Average, 10 Qns, dg_dave, Dec 23 21
Average
dg_dave gold member
Dec 23 21
3275 plays
31.
  All You Need Is A Number    
Multiple Choice
 10 Qns
For every question, I'll offer four facts about a number, and your job is to pick out the false statement.
Tough, 10 Qns, George95, Feb 13 24
Tough
George95 gold member
Feb 13 24
500 plays
32.
  A Journey From 1 To 20    
Multiple Choice
 20 Qns
Just a few interesting facts associated with the numbers from 1 to 20. You have to pick the answer that does NOT correspond to the given number.
Difficult, 20 Qns, Leviathan, Jan 12 24
Difficult
Leviathan
Jan 12 24
2580 plays
33.
  Numbers Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first number quiz. Have fun!
Average, 10 Qns, dg_dave, Jun 27 18
Average
dg_dave gold member
Jun 27 18
4599 plays
34.
  More Pop Culture Numerically Speaking    
Multiple Choice
 10 Qns
Over the years numbers have been a driving force in choosing the names of various works. This quiz will test your memory on some examples that you may remember.
Average, 10 Qns, klinews, Dec 09 12
Average
klinews gold member
689 plays
35.
  The Answer is a Number    
Multiple Choice
 10 Qns
Mixed questions. All of the answers are numbers.
Tough, 10 Qns, bridget3, Nov 06 21
Tough
bridget3
Nov 06 21
3540 plays
36.
  Pick a Number    
Multiple Choice
 10 Qns
Numbers are everywhere, not only in math class. Numbers can be found in nature as well as in our culture. Here are some numbers to challenge your counting skills, trivia knowledge and imagination.
Average, 10 Qns, akg1486, Oct 14 20
Average
akg1486
Oct 14 20
293 plays
37.
  Four-Digit Mixed Numbers    
Match Quiz
 10 Qns
Match the four-digit number with the most appropriate person.
Average, 10 Qns, bernie73, Feb 26 17
Average
bernie73 gold member
298 plays
38.
  Arithmetricky    
Multiple Choice
 10 Qns
Combine basic arithmetic and (hopefully) common knowledge and you get "Arithmetricky". An example: the number of US states (50) minus the numerical husband of Anne Boleyn (Henry the 8th) = 42. A pen and paper may come in handy; calculators permitted.
Average, 10 Qns, barabaskid, Aug 24 23
Average
barabaskid
Aug 24 23
361 plays
39.
  Pop Culture Math    
Multiple Choice
 10 Qns
Something to test your pop culture knowledge AND your math skills. Figure out the equation using the pop culture references, then type the appropriate answer. ALL answers are WHOLE NUMBERS. Get a pen and paper, it will help.
Very Difficult, 10 Qns, spaudrey, Mar 27 11
Very Difficult
spaudrey
771 plays
40.
  I'm Thinking of a Number from 1 to 20    
Multiple Choice
 20 Qns
Each question can be answered with a number from 1 to 20. Each number will be used once. Good luck!
Very Difficult, 20 Qns, randejan, Nov 25 22
Very Difficult
randejan
Nov 25 22
2634 plays
41.
  By The Numbers 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's try another one. Enjoy.
Tough, 10 Qns, steiny1, Aug 18 23
Tough
steiny1
Aug 18 23
1777 plays
42.
  By The Numbers 1    
Multiple Choice
 10 Qns
All these answers are numbers. Good luck.
Difficult, 10 Qns, steiny1, Jan 30 21
Difficult
steiny1
Jan 30 21
2002 plays
43.
  It's All About Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
Hope you know your numbers.
Tough, 10 Qns, Ken1260, Apr 08 13
Tough
Ken1260
7325 plays
44.
  Pop Culture Math II: Not Nearly as Difficult    
Multiple Choice
 10 Qns
My original Pop Culture Math quiz turned out to be harder to play than I thought. This time there will only be two numerical enigmas per question to decipher. Hope you enjoy this one a little more than the first. All answers are whole numbers.
Tough, 10 Qns, Spaudrey, Oct 21 23
Tough
Spaudrey
Oct 21 23
296 plays
45.
  Pop Culture Math III: Pop Hard With a Vengeance    
Multiple Choice
 10 Qns
The third of my pop culture math quizzes, this quiz takes numbers involved in pop culture and history and incorporates them into math problems. All answers will be whole numbers, please type in the number. Good luck.
Tough, 10 Qns, Spaudrey, Aug 28 11
Tough
Spaudrey
217 plays
46.
  Numerical Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz that will contain a number in either the question or the answer. Have fun and good luck!
Difficult, 10 Qns, betben, Jan 29 22
Difficult
betben
Jan 29 22
1666 plays
47.
  Numbers of Everything    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz involves expressions of varying complexity, with numbers being replaced by statements which make the numbers. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, dircashede, Jun 09 21
Difficult
dircashede
Jun 09 21
788 plays
48.
  How Many?    
Multiple Choice
 10 Qns
All the questions start by asking How Many? So, the answers will all be a number. All you have to do is work out which number is the correct one.
Difficult, 10 Qns, Little_Heaven, Jun 16 16
Difficult
Little_Heaven
839 plays
49.
  All You Need Is the Password    
Multiple Choice
 10 Qns
You are sent to retrieve an extremely classified document from a password protected vault. Clues have been left to help you figure out the password. Can you figure out the password and complete your mission? Have fun!
Tough, 10 Qns, triviaking162, Feb 23 23
Tough
triviaking162
Feb 23 23
326 plays
50.
  Take a Number    
Multiple Choice
 15 Qns
Topics range from music to sports to history. All answers are numbers. Good luck!
Tough, 15 Qns, doublenothin00, Mar 11 24
Tough
doublenothin00
Mar 11 24
965 plays
51.
  Give Me a Number    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a potpourri quiz that centers around a number, either in the question or answer. Enjoy!
Tough, 10 Qns, Bodyguard, Apr 17 23
Tough
Bodyguard
Apr 17 23
1150 plays
52.
  Number Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on random things that deal with numbers. You have to fill in the number that fits the answer.
Difficult, 10 Qns, scasd, Oct 17 18
Difficult
scasd
Oct 17 18
1572 plays
53.
  Another Brain-Busting Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz takes well known 'facts' and performs mathematical calculations to get to an answer. Answers should be given in a numerical format.
Difficult, 5 Qns, crispyspiders, Jan 22 14
Difficult
crispyspiders
908 plays
Related Topics
  By The Numbers [General] (339 quizzes)

  USA Sports by Numbers [Sports] (23 quizzes)

  Numbers Bible [Religion] (7 quizzes)

  Numbers and Patterns [Brain Teasers] (26 quizzes)

  Bible By the Numbers [Religion] (110 quizzes)

  Number Phrases [Brain Teasers] (17 quizzes)

  Number Songs [Music] (68 quizzes)

  Numbers for Kids [For Children] (91 quizzes)

  Numbers in the Title [Movies] (12 quizzes)


Mixed Numbers Trivia Questions

1. What is the sum of the Korean parallel + Bruce Willis' monkeys?

From Quiz
Numbers Up

Answer: 50

The 38th parallel represents a circle of latitude 38 degrees north of the Earth's equatorial plane, separating North and South Korea. "12 Monkeys" is a 1995 science fiction movie directed by Terry Gilliam, and starring Bruce Willis and Brad Pitt in a post-apocalyptic future which faces a deadly plague that could destroy the human race. 38 + 12 = 50.

2. Which number connects the diamond anniversary, a Nicholas Cage movie about car thieves and the highest dart score possible using only one dart?

From Quiz 18 and Over Only

Answer: 60

The 60th anniversary of something is traditionally called the diamond anniversary or the diamond jubilee. Queen Elizabeth II celebrated her diamond anniversary on the throne in 2012. "Gone in 60 Seconds" is a 2000 action film starring Nicholas Cage, Giovanni Ribisi and Angelina Jolie as car thieves who must steal 50 cars for a British gangster played by Christopher Eccleston. In darts, it is possible to score a 60 points with only one dart. This is called a treble-twenty. The sixty point spot is located in the triple ring right above the bullseye.

3. On the TV show "The Waltons", how many living children did Ma and Pa have?

From Quiz Is Your Number Up?

Answer: 7

In case you are too young or you've forgotten "The Waltons" (1971-1981), John Walton Sr. (Ralph Waite) and Olivia Walton (Michael Learned) lived in the Blue Ridge Mountains of Virginia during the Depression years. They had 7 children (that we know of): John-Boy, the oldest from whose point of view the story is told, Jason, Mary Ellen, Jim-Bob, Erin, Ben and Elizabeth.

4. A bit of mental arithmetic to get us started: Pick any number, add two and then multiply the sum with two. Deduct the number you picked and add three. What do you have left?

From Quiz Pick a Number

Answer: The number you picked, plus seven

Somehow, calculating sums and the like seems to be more difficult when we see words instead of numbers or an algebraic notation. The calculation we did was 2(x + 2) - x + 3 = 2x + 4 - x + 3 = x + 7, where x is the number you picked.

5. History. During the Second World War, Americans had quite a lot of trouble with the Japanese fighter plane nicknamed "Zero". Which company produced the feared "Zero" fighter plane?

From Quiz Zero One One Two Three Five and So On

Answer: Mitsubishi

The Mitsubishi A6M was designed for operating from airplane carrier ships, and combined a long range with an excellent maneuverability. The "Zero" was equipped with two cannons (20mm) and two light machine guns. It could carry two light bombs (60 kg each), and later would carry one single fixed bomb for kamikaze attacks. As Mitsubishi tried to reduce the most weight possible, the "Zero" had no armour at all. Honda, Suzuki and Toyota are other Japanese car manufacturers. None of these produced any aircraft during World War II.

6. What is false about the number 52?

From Quiz All You Need Is A Number

Answer: 52 is the length, in games, of Joe DiMaggio's hitting streak.

DiMaggio's hitting streak lasted 56 games with the New York Yankees in 1941. A standard deck of cards (13 cards per suit x four suits) contains 52 cards. The B-52's are a New Wave band, and were formed in 1976 in Georgia. A piano contains both 52 white keys, and 36 black keys. Other "52s" include the famous B-52 bomber with eight jet engines. The bomber was first created to carry an atomic bomb as far as the Soviet Union after World War II. In New York City, 52nd Street was the jazz hub in the 1930's and 1940's. "52nd Street" was also Billy Joel's album that won the 1979 Album of the Year Grammy.

7. Weeks in a year; white keys on a modern standard piano; "Stratofortress" bomber; Billy Joel's "Street" album title. What number is related to these clues?

From Quiz Counting Up To Sixty

Answer: 52

There are 52 weeks per year on a Gregorian calendar. A modern standard piano has 52 white keys plus 36 black keys totaling 88. The B-52 Stratofortress long-range bomber was developed by Boeing for use in the U.S. Air Force. Billy Joel released the album "52nd Street" in 1978.

8. According to Agatha Christie, there were how many "Little Indians"?

From Quiz More Pop Culture Numerically Speaking

Answer: 10

Christie's story is a murder mystery where the characters are lured to an island by an unknown host and subsequently murdered, one by one. It has been republished as "And Then There Were None".

9. "Oceans", "Alive", "Black", and "Once" were all popular Pearl Jam songs from the early 1990s. They all appeared on the same album; which one is it?

From Quiz Counting on You

Answer: Ten

"Ten" was released in 1991, and was Pearl Jam's debut album. The album had many singles, including "Even Flow", "Jeremy", and "Alive". The album reached number two on the "Billboard Hot 200" list (US) in 1992.

10. '19' is the debut album of British singer Adele and was released in 2008, but can you remember why she named it '19'?

From Quiz Agent Prime

Answer: It was her age at the time she started recording it

Adele named the album '19' after her age at the time of production, as she did similarly with '21', released in early 2011. Some of the more well-known songs on the recording include 'Chasing Pavements', 'Make You Feel My Love' and 'Hometown Glory'. A highly successful album, it has sold millions of copies for Adele and has also topped the UK album charts. Other than a cover of 'Make You Feel My Love' from Bob Dylan, Adele had writing impetus within all of her album songs in '19'. Question submitted by malik24

11. What is the Constitutional length of a United States senator's term (in years) multiplied by the number of canonical gospels in the Christian New Testament?

From Quiz Arithmetricky

Answer: 24

In the upper house of the bicameral legislature of the United States, each state elects (at different times) two senators to serve for, as outlined in Article I, Section 3, Clause 2 of the Constitution of the United States, a period of six years. Though other "Gospels" (including those of Thomas, Peter and Judas) have existed since antiquity, by the 5th century CE the collective agreement of regional Synods (a council of a particular church formed to decide matters of dogma), namely the Council of Rome (382), the Synod of Hippo (393), and the two Synods of Carthage (397 and 419) prompted the Catholic Church to officially chose Matthew, Mark, Luke and John to appear in the New Testament. Ergo six multiplied by four equals twenty-four.

12. Take the number of "Brides" for the same number of "Brothers" (only use the number once). Multiply that by the number of countries that border the United States. The answer is:

From Quiz Pop Culture Math III: Pop Hard With a Vengeance

Answer: 14 & fourteen

The 1954 movie musical "Seven Brides for Seven Brothers", which featured Howard Keel and Jane Powell gives us the first number, 7. And only Mexico and Canada border the United States, so our final equation is 2 * 7 = 14.

13. Doughnuts, cookies, apple slices: so many lovely things to buy in a baker's shop. How many would you get if you asked for "a baker's dozen"?

From Quiz What's Your Number?

Answer: 13

The traditional explanation is that before accurate scales, bakers produced 13 of a product, such as loaves, so that they would not be underweight on selling a dozen, 12. In England in the 13th Century, bakers faced severe, and often violent punishment, for selling underweight products.

14. Take Ben Folds' Group number. Multiply that by the Hitchhiker's Guide to the Galaxy's "Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything". What is the final product?

From Quiz Pop Culture Math II: Not Nearly as Difficult

Answer: 210

Ben Folds formed his group "Ben Folds Five" in the 1990's. And 42 is "The Answer to the Ultimate Question..." in the Hitchhiker's Guide to the Galaxy. This gives us (5 x 42 = 210).

15. Take Kim Basinger's "Weeks" and add them to Charlie Sheen's "Men". Now divide that total by the number of "Blind Mice". What is your grand total?

From Quiz Pop Culture Math

Answer: 4 & four

(Kim Basinger's "Weeks" [9.5] + Charlie Sheen's "Men" [2.5]) / # of "Blind Mice" [3]= 4. Kim starred in a movie with Mickey Rourke titled "9 1/2 Weeks". Charlie Sheen has received Emmy nominations for his role on "Two and a Half Men". The last reference is the Nursery Rhyme "Three Blind Mice".

16. What is "The number of sides of a hexagon" plus "The number of sides of a pentagon"?

From Quiz Numbers of Everything

Answer: 11

A hexagon has six sides. A pentagon has five sides. 6 + 5 = 11

17. How many times did Red Rum win The Grand National?

From Quiz How Many?

Answer: 3

He won it in 1973, 1974 and 1977. Remarkably, he also came second in 1975 and 1976 as well. He is buried at the finishing line of the Aintree race course.

18. In the card game hearts, how many points is the Queen of Spades worth?

From Quiz Take a Number

Answer: 13

All hearts are worth 1 point. However, if you collect all hearts as well as the Queen of Spades, you 'shoot the moon' and your score is 0.

19. How many castaways were there on Gilligan's Island?

From Quiz Give Me a Number

Answer: 7 & seven

This lovable comedy now runs in syndication on TVLand starring Bob Denver as "Gilligan."

20. History: In what year did the Cuban missile crisis take place? 19_____

From Quiz Super Atomic Quiz

Answer: 62

Soviets installing missiles in Cuba, nuclear threat, and a crisis solved with a portion of negotiations and a portion of luck.

21. Who sang "96 Tears?"

From Quiz Numerical Trivia

Answer: ? and the Mysterians

When it was first recorded only 750 copies were made on their manager's Pa-Go-Go label.

22. Multiply the number of colours in the rainbow by the number of seconds in a hour.

From Quiz Another Brain-Busting Quiz

Answer: 25200 & 25,200

7 (red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet) x 3600 (seconds in a hour) = 25200.

23. How many talking animals are in the Bible (not including people)?

From Quiz I'm Thinking of a Number from 1 to 20

Answer: 2

The serpent in Genesis and Balaam's ass in Numbers.

24. What is the speed of sound in a vacuum in feet per second?

From Quiz Number Trivia

Answer: Zero

Sound does not travel in a vacuum. Therefore the speed of sound in a vacuum is zero.

25. What number Downing Street is the official residence of the Chancellor of the Exchequer?

From Quiz The Answer is a Number

Answer: 11

Officially, the Chancellor lives at number 11.

26. How many commandments were given to Moses?

From Quiz Number of Different Things

Answer: 10

27. There is a movie titled "______ Candles" (1984). What is the missing number?

From Quiz A Number is the Answer

Answer: Sixteen

"Sixteen Candles" is about a teenage girl named Samantha, who is celebrating her sixteenth birthday, that everyone forgets because the house is full of carnage. After all, it is her sister's wedding the next day. When she gets home from school, her grandparents are there, and they also have forgotten her birthday. After dinner, Samantha goes to a school dance where she sees Jake, a senior she has a crush on, but can not bring herself to talk to him. Later, she is seen sitting alone when Farmer Ted approaches her. They both sit and talk for a little while, and it comes up that Farmer Ted was just talking to Jake, and Jake asked about Samantha, so Samantha goes to see Jake but still can not bring herself to talk to him. Later that night, Samantha's father comes downstairs to say he's sorry they forgot her birthday. After her sister's wedding, Jake was across the road from the church waiting for her, so instead of going to her sister's wedding reception, she went with Jake. At the end of the movie, you see Samantha and Jake sitting by the window at Jake's house with a birthday cake. Jake asks Samantha to make a wish, and she says, "It has already come true". Samantha is played by Molly Ringwald, Jake is played by Michael Schoeffling, and Farmer Ted/The Geek is played by Anthony Michael Hall.

This is category 12695
Last Updated Apr 13 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.