FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Illustrated Numbers
Quiz about Illustrated Numbers

Illustrated Numbers Trivia Quiz


Ten numbers selected randomly are eagerly waiting to be revealed. The task is made a lot easier with the added help of photographic evidence.

A photo quiz by gme24. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. Mixed Numbers

Author
gme24
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
385,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1124
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), Guest 12 (6/10), Guest 64 (8/10).
-
Question 1 of 10
1. What is the answer to life the universe and everything? Hint


Question 2 of 10
2. In the 1968 film "The Love Bug" a VW Beetle appears to have a mind of its own. What number is connected with this car that goes by the name "Herbie"? Hint


Question 3 of 10
3. A mongrel, mixed-breed dog or mutt is associated with which number? Hint


Question 4 of 10
4. According to the 1963 film how many were "for Texas"? Hint


Question 5 of 10
5. Julius Caesar was murdered on the 15th of March 44 BC. What name did the Romans give to the 15th of March? Hint


Question 6 of 10
6. According to the Beatles what is the number of days in a week? Hint


Question 7 of 10
7. In British bingo language which number is represented by legs? Hint


Question 8 of 10
8. According to the 1998 film how many smoking barrels were there? Hint


Question 9 of 10
9. The song "The 59th Street Bridge Song" by Simon and Garfunkel is also known as what? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the 1995 film directed by Terry Gilliam and starring Bruce Willis? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 98: 9/10
Jul 12 2024 : Guest 12: 6/10
Jul 12 2024 : Guest 64: 8/10
Jul 12 2024 : Guest 174: 2/10
Jul 09 2024 : rabbit1964: 10/10
Jul 02 2024 : LadyNym: 10/10
Jun 23 2024 : Guest 98: 7/10
Jun 23 2024 : FREEDOM49: 8/10
Jun 22 2024 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the answer to life the universe and everything?

Answer: 42

According to Douglas Adams, in the "Hitchhiker's Guide to the Galaxy", 42 is the answer to the above question. A super computer called "Deep Thought" takes seven and a half million years to reach this conclusion following a question set by a pan-galactic group of individuals. The phrase "Don't Panic" is written on the front cover of the guide. The photograph is titled "Don't Panic".
2. In the 1968 film "The Love Bug" a VW Beetle appears to have a mind of its own. What number is connected with this car that goes by the name "Herbie"?

Answer: 53

In this Disney Productions film Dean Jones starred as Jim, Michelle Lee as Carole and David Tomlinson as Thorndyke. There was a follow-up in 1974 called "Herbie Rides Again" and another in 1977 called "Herbie Goes to Monte Carlo".
3. A mongrel, mixed-breed dog or mutt is associated with which number?

Answer: 57

The number was taken from Heinz's 57 varieties and basically means that the dog has an unknown, obscure and varied blood line.
4. According to the 1963 film how many were "for Texas"?

Answer: 4

The film "Four for Texas" was directed by Robert Aldrich and starred Frank Sinatra, Dean Martin, Anita Ekberg, Ursula Andress and Charles Bronson. The film is a Western and has Sinatra and Martin vying for one hundred thousand dollars with a gang of robbers. The photograph is called "Four".
5. Julius Caesar was murdered on the 15th of March 44 BC. What name did the Romans give to the 15th of March?

Answer: Ides of March

The Latin name is "Idus Martiae" and is another way of saying that the date is the 15th of March. In the Roman calendar the Ides were on the 13th of each month, except for March, May, July and October. The first of each month in the same calendar was called Kalends. The photograph's title is "Julius Caesar".
6. According to the Beatles what is the number of days in a week?

Answer: 8

The song "Eight Days a Week" appeared on the album "Beatles for Sale" in 1964 and was issued as a single in 1965. The song is credited to John Lennon and Paul McCartney. The photograph shows a Buick 8.
7. In British bingo language which number is represented by legs?

Answer: 11

When the number comes up the announcer calls out "Legs Eleven" as a reference to how a pair of legs looks. Each number has a way of being called out e.g. "Kelly's eye" for 1, "Lucky" for 7, "Unlucky for some" for 13, "Two little ducks" for 22, "Anyway up" for 69 and "Two fat ladies" for 88. The photograph is self explanatory.
8. According to the 1998 film how many smoking barrels were there?

Answer: 2

"Lock, Stock and Two Smoking Barrels" was written and directed by Guy Richie and starred Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham and Vinnie Jones. Following a crooked card game four friends find themselves to owe a very large amount of money to an East End London gang boss. This leads them into a daring scheme to find the money and, as they say, all the hell breaks loose! The photograph is called "Cider barrels".
9. The song "The 59th Street Bridge Song" by Simon and Garfunkel is also known as what?

Answer: Feelin' Groovy

The song appeared on the duo's 1966 album "Parsley, Sage, Rosemary and Thyme", was the B-side for the single "At the Zoo" in 1967 and was released as a single in 1970 with the song "I am a Rock" on the B-side. The photograph's title is "Groovy".
10. What is the name of the 1995 film directed by Terry Gilliam and starring Bruce Willis?

Answer: Twelve Monkeys

The film "Twelve Monkeys" is set in the future were the world is ravaged by a killer disease. A convict named Joe Cole, played by Bruce Willis, is sent back in time to try and get information about how the disease started. All options are film titles. The photograph is titled "Twelve".
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us