FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Number is the Answer
Quiz about A Number is the Answer

A Number is the Answer Trivia Quiz


I will give you a question on multiple categories where a number will be the answer.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author finlady

A multiple-choice quiz by blake_aus_nsw. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers
  8. »
  9. Mixed Numbers

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,420
Updated
Jan 10 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
723
Last 3 plays: Guest 108 (9/10), Guest 4 (8/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. There is a movie titled "______ Candles" (1984). What is the missing number? Hint


Question 2 of 10
2. There is a television show titled "_____ and a Half Men". What is the missing number?

Answer: (one word or one digit)
Question 3 of 10
3. The Proclaimers sing a song titled "I'm Gonna Be (_____ Miles)". What is the missing number? Hint


Question 4 of 10
4. There is an American football team named the "The San Francisco _____ers". What is the missing number?

Answer: (Two digit number - do NOT spell out)
Question 5 of 10
5. What year was the Great Fire of London?


Question 6 of 10
6. How many stars did the United States flag have between 1912 and 1959? Hint


Question 7 of 10
7. How many playing squares are on a chessboard? Hint


Question 8 of 10
8. How many dots are on one standard die? Hint


Question 9 of 10
9. There is a movie titled "______ First Dates" (2004). What is the missing number? Hint


Question 10 of 10
10. How many independent countries are in Oceania?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 108: 9/10
Jun 13 2024 : Guest 4: 8/10
Jun 09 2024 : Guest 172: 8/10
May 30 2024 : jmac5cicada: 10/10
May 04 2024 : donkeehote: 10/10
May 03 2024 : Guest 72: 1/10
Apr 30 2024 : sadwings: 10/10
Apr 29 2024 : RedRobin7: 9/10
Apr 25 2024 : Murdox: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There is a movie titled "______ Candles" (1984). What is the missing number?

Answer: Sixteen

"Sixteen Candles" is about a teenage girl named Samantha, who is celebrating her sixteenth birthday, that everyone forgets because the house is full of carnage. After all, it is her sister's wedding the next day. When she gets home from school, her grandparents are there, and they also have forgotten her birthday.

After dinner, Samantha goes to a school dance where she sees Jake, a senior she has a crush on, but can not bring herself to talk to him. Later, she is seen sitting alone when Farmer Ted approaches her. They both sit and talk for a little while, and it comes up that Farmer Ted was just talking to Jake, and Jake asked about Samantha, so Samantha goes to see Jake but still can not bring herself to talk to him. Later that night, Samantha's father comes downstairs to say he's sorry they forgot her birthday.

After her sister's wedding, Jake was across the road from the church waiting for her, so instead of going to her sister's wedding reception, she went with Jake. At the end of the movie, you see Samantha and Jake sitting by the window at Jake's house with a birthday cake. Jake asks Samantha to make a wish, and she says, "It has already come true".

Samantha is played by Molly Ringwald, Jake is played by Michael Schoeffling, and Farmer Ted/The Geek is played by Anthony Michael Hall.
2. There is a television show titled "_____ and a Half Men". What is the missing number?

Answer: 2

"Two and a Half Men" was about two brothers named Charlie and Alan and Alan's son Jake. Charlie is a womanizer who writes jingles for a living, Alan is a chiropractor who can never get ahead due to the amount of alimony and child support he needs to pay his ex-wife Judith, and Jake is a mischievous, slow-witted underachiever. Charlie was played by Charlie Sheen, Alan by Jon Cryer, and Angus T. Jones played Jake.
3. The Proclaimers sing a song titled "I'm Gonna Be (_____ Miles)". What is the missing number?

Answer: 500

The Proclaimers are a Scottish rock duo formed in 1983 by twin brothers Craig and Charlie Reid. Some other songs by The Proclaimers include "Then I Met You", "Letter From America", and "Should Have Been Loved". "I'm Gonna Be (500 Miles)" ranked number three on the US Billboard Hot 100 weekly charts between 1988 and 1993. "I'm Gonna Be (500 Miles)" was written by Craig and Charlie Reid.
4. There is an American football team named the "The San Francisco _____ers". What is the missing number?

Answer: 49

The San Francisco 49ers are an American football team established in June of 1944, and they played their first game in 1946. They were named after the prospectors who had rushed the West for gold in 1849. The San Francisco 49ers won their first Super Bowl title in 1982.
5. What year was the Great Fire of London?

Answer: 1666

The Great Fire of London started in a bakery in Pudding Lane shortly after midnight and burned between Sunday, 2 September, and Thursday, 6 September 1666. 436 acres of London were destroyed, 13,200 houses, and 87 churches.
6. How many stars did the United States flag have between 1912 and 1959?

Answer: 48

The first United States flag was the Grand Union Flag, which was used between 1775 and 1777. The first flag to have stars had thirteen and was used between 1777 and 1795. Some other names for the flag include The Stars and Stripes, Red, White, and Blue, and Old Glory.

The flag had 27 stars between 1845 and 1846 when Florida became a state. The flag had 38 stars between 1877 and 1890 when Colorado became a state. The flag had 45 stars between 1896 and 1908 when Utah became a state.
7. How many playing squares are on a chessboard?

Answer: 64

Chess is a two-player strategy and tactics game. Each player has sixteen pieces, and the game's object is to put the other player's king in checkmate. The pieces each player begins with are eight pawns, two rooks, two bishops, two knights, one queen, and one king.
8. How many dots are on one standard die?

Answer: 21

A standard die is a cube with six sides; they come in many colors.
They are used in all sorts of games, including board games and games of chance.
A die is singular, and dice is when there is more than one die.
9. There is a movie titled "______ First Dates" (2004). What is the missing number?

Answer: 50

"50 First Dates" is about Henry Roth, a marine veterinarian who falls in love with Lucy Whitmore, who has short-term memory loss. Henry and Lucy first meet in the Hukilau Cafe, have breakfast together, and agree to meet again tomorrow. When Henry goes up to Lucy, she does not remember him because a car accident one year earlier damaged her memory. So, Henry tries a new way every day to get Lucy to talk to him but is told to stay away from the Hukilau Cafe, so he tries to get Lucy to pull her car over so he can speak to her. After a few of Henry's staged breakdowns and kidnappings, Lucy's father, Marlin Whitmore, notices that Lucy only sings on days that she meets Henry. After noticing Lucy only sings on days she meets Henry, he is allowed to date Lucy.

But after overhearing that Henry is meant to go and study walruses in Bristol Bay but has decided not to because he wants to stay with Lucy, she decides they need to break up, so Henry helps her destroy journal entries about him so she will no longer remember him. As Henry is leaving for Bristol Bay, Marlin gives him a CD as a parting gift, which turns out to be the Beach Boys. As Henry is playing the CD, it makes him think that Lucy remembers him, so he rushes to the institute where Lucy is staying. When he gets there, he asks her if she knows who he is, and she answers no but shows him paintings she has painted of him and says she dreams of him almost every night. The movie ends with Lucy and Henry back together again on Henry's boat that is in Alaska.

Henry is played by Adam Sandler, Lucy is played by Drew Barrymore, and Marlin is played by Blake Clark.
10. How many independent countries are in Oceania?

Answer: 14

Oceania is 9,000,000 km2 (3,500,000 sq mi). The population (as of 2021) is 44,491,724. The 14 countries in Oceania include Australia, Papua New Guinea, New Zealand, Fiji, the Solomon Islands, Federated States Of Micronesia, Vanuatu, Samoa, Kiribati, Tonga, the Marshall Islands, Palau, Tuvalu, and Nauru.
Source: Author blake_aus_nsw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. What's My Size? Average
2. Number of Different Things Average
3. It's All About Numbers Tough
4. Numbers Outside of Math Average
5. Numbers Part 1 Average
6. Super Atomic Quiz Average
7. The Answer is a Number Tough
8. Numbers Part 2 Average
9. I'm Thinking of a Number from 1 to 20 Very Difficult
10. A Journey From 1 To 20 Difficult
11. Agent Prime Average
12. By The Numbers 1 Difficult

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us