FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Nuisance Two
Quiz about General Nuisance Two

General Nuisance Two Trivia Quiz


Here are ten more questions from ten different categories of FunTrivia. Hope these are not too much of a nuisance.

A multiple-choice quiz by Rehaberpro. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Average C

Author
Rehaberpro
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2223
Last 3 plays: Guest 104 (7/10), Guest 103 (7/10), Guest 104 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Video Games: When was the first patent issued for a video game? Hint


Question 2 of 10
2. Science/technology. What are the three primary colors according to light wave measurement? It might be different than you learned in kindergarden. Hint


Question 3 of 10
3. World: In what city would you find Pao de Acucar, Christ the Redeemer, Cariocas, and Carnaval? Hint


Question 4 of 10
4. Religion: Why did Joseph's brothers throw him into the pit? Hint


Question 5 of 10
5. People: Someone tells you that she is a phlebotomist. What would you do? Hint


Question 6 of 10
6. Hobbies: A man tells you he is a philatelist. What do you do? Hint


Question 7 of 10
7. Television: "Sergeant Preston of the Yukon" ran on television from 1955 to 1958. Who did Preston work for? Hint


Question 8 of 10
8. History: Benedict Arnold was successful in turning West Point over to the British during the American Revolution.


Question 9 of 10
9. Music: "In Dreams" he thought of his "Pretty Woman", but she had left him "Crying" on "Blue Bayou". Who was he? Hint


Question 10 of 10
10. Literature: What mystery writer created the detective Philo Vance? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 104: 7/10
May 24 2024 : Guest 103: 7/10
May 23 2024 : Guest 104: 0/10
May 23 2024 : Guest 1: 8/10
May 23 2024 : Guest 15: 9/10
May 23 2024 : Guest 31: 7/10
May 23 2024 : Guest 24: 6/10
May 23 2024 : Guest 97: 7/10
May 23 2024 : Inquizition: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Video Games: When was the first patent issued for a video game?

Answer: 1948

In December 1948, a patent was issued for a Cathode Ray Tube Amusement Device. The inventors were Thomas Goldsmith and Estle Mann. It consisted of firing a missile to hit a target. Two knobs controlled curve and speed.
2. Science/technology. What are the three primary colors according to light wave measurement? It might be different than you learned in kindergarden.

Answer: Blue, green, and red

Blue, green, and red are primary colors. Other colors are mixtures of these three. This is determined by examining light wave lengths across a spectrum.
3. World: In what city would you find Pao de Acucar, Christ the Redeemer, Cariocas, and Carnaval?

Answer: Rio de Janeiro

Pao de Acucar is also known as Sugarloaf, a projection that stands in the harbour of Rio, assessable by cable car. Christ the Redeemer is a 38 meter statue atop a 710 meter hill that overlooks the city. It is regarded as one of the New Seven Wonders of the World.

A Carioca is a citizen of Rio. Carnaval is an annual parade featuring over a hundred 'schools', groups who plan a year for marching, costumes, music, and performance.
4. Religion: Why did Joseph's brothers throw him into the pit?

Answer: They were jealous of him

It was a means to hold him until he could be sold into slavery. In Egypt, he rose from a slave to a leadership role, somewhat on his ability to interpret dreams.
5. People: Someone tells you that she is a phlebotomist. What would you do?

Answer: Ask her which clinic she works at

A phlebotomist is the person who draws and tests your blood sample when you go to the doctor. Drawing blood is a skill that is often learned on the job, but most attend a short-term course that focuses on the ethical and legal aspects of the profession.
6. Hobbies: A man tells you he is a philatelist. What do you do?

Answer: Say you collected stamps as a child

A philatelist studies stamps; a stamp collector collects stamps but may not be interested the background of the stamp. A philatelist may or may not chose to collect stamps.
7. Television: "Sergeant Preston of the Yukon" ran on television from 1955 to 1958. Who did Preston work for?

Answer: Canadian Northwest Mounted Police

In addition to the TV program, "Sergeant Preston of the Yukon" was also a long-running radio program and spawned several years of comic books. The TV Preston was played by actor Richard Simmons, no relation to the diet guru.
8. History: Benedict Arnold was successful in turning West Point over to the British during the American Revolution.

Answer: False

There were plans to do so, but Major Andre of the English Army was captured with the incriminating papers and surrender was averted. Arnold led several successful battles during the Revolution, such as Ticonderoga, Valcour, and Saratoga. Bitter because had been passed over for promotion, after the West Point plot failed, he joined the British Army.

He was later welcomed into the UK as a hero.
9. Music: "In Dreams" he thought of his "Pretty Woman", but she had left him "Crying" on "Blue Bayou". Who was he?

Answer: Roy Orbison

Orbison's voice had a four octave range, so he was sometimes called the Caruso of country music. He seldom moved when in front of his band, and was usually dressed in black horned-rimmed glasses and black attire. His peers regarded him as having the purest voice among them. His career had just taken an upswing when he died of a massive heart attack at age fifty-two.
10. Literature: What mystery writer created the detective Philo Vance?

Answer: S.S. Van Dine

Van Dine was one of the most popular mystery writers of the 1920s and 30s. He sold his books to the movies, but only one at a time. Since several studios were making Philo Vance films, many different actors played Philo, including William Powell, Basil Rathbone, Warren Williams, Paul Lukas (who played Philo with a European accent), and Edmund Lowe.

A few other actors played Vance, but the plots were not based on Van Dine's books. Jose Ferrier played Philo Vance on the radio.
Source: Author Rehaberpro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series General Nuisances:

It is discouraging to write quizzes that get poor ratings. Here are a few of my poorest rated quizzes that I hope you will give a second look. Thanks!

  1. General Nuisance Tough
  2. General Nuisance Two Average
  3. General Nuisance Three Tough
  4. General Nuisance Four Average
  5. General Nuisance Five Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us