FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Potpourri Plus
Quiz about Potpourri Plus

Potpourri Plus! Trivia Quiz


The challenge here is the coverage!

A multiple-choice quiz by rivait. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Author
rivait
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,675
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
561
- -
Question 1 of 10
1. Of the following, who was first to win all four women's golf majors? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first U.S president to have preceded and followed the same man? Hint


Question 3 of 10
3. What group had a hit with 'Tainted Love'? Hint


Question 4 of 10
4. Which philosopher is considered to be the founder of existentialism? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following physicists won the Fields Medal in 1990? Hint


Question 6 of 10
6. Which actress received two Oscar nominations in 2003? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following college football teams did not win a national championship in the 1990s? Hint


Question 8 of 10
8. Who played Jackie Templeton on 'General Hospital'? Hint


Question 9 of 10
9. Which biologist authored 'The Selfish Gene'? Hint


Question 10 of 10
10. Margaret Mead and Ruth Benedict were students of which famous social scientist? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the following, who was first to win all four women's golf majors?

Answer: Juli Inkster

Inkster the linkster won each of the U.S Women's Open, the LPGA Championship, the DuMaurier Classic, and the Nabisco Dinah Shore in her storied career.
2. Who was the first U.S president to have preceded and followed the same man?

Answer: Benjamin Harrison

Harrison was the 23rd president, interrupting Grover Cleveland's two terms.
3. What group had a hit with 'Tainted Love'?

Answer: Soft Cell

The one-hit wonders took the Gloria Jones song to #8 in 1982.
4. Which philosopher is considered to be the founder of existentialism?

Answer: Kierkegaard

Sartre was an existentialist, but not the first.
5. Which of the following physicists won the Fields Medal in 1990?

Answer: Edward Witten

Gell-Mann and Weinberg each won the Nobel Prize, and Hawking is famous. However, it was the superstring-theorist Witten who won the top prize in mathematics that year.
6. Which actress received two Oscar nominations in 2003?

Answer: Julianne Moore

Streep had the most overall nominations at that point (with 13) and Kidman won the Best Actress Oscar, but Moore received nominations for 'The Hours' and 'Far From Heaven'. Alas, she went home empty-handed.
7. Which of the following college football teams did not win a national championship in the 1990s?

Answer: Notre Dame

Though the Irish have won their share, they did not win a national title between 1988 and the end of the century. Michigan (1997), 'Bama (1992), and Washington (1991) all took home the top prize in the last decade of the twentieth century.
8. Who played Jackie Templeton on 'General Hospital'?

Answer: Demi Moore

Prior to commanding $20 million per movie, Demi was a soap star.
9. Which biologist authored 'The Selfish Gene'?

Answer: Richard Dawkins

The contentious Dawkins discusses the theory that genes "work" to reach future generations.
10. Margaret Mead and Ruth Benedict were students of which famous social scientist?

Answer: Franz Boas

Though arguably more distinguished than his pupils, Boas' fame was surpassed by both Benedict and Mead.
Source: Author rivait

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Little About a Lot Very Difficult
2. Trivial Trivia - Mixed Topics Very Difficult
3. Nothing is Hard 19 Very Difficult
4. Useless Cool Facts Very Difficult
5. Strange Questions for Strange Times Very Difficult
6. Oh, Yea...I Knew That! Very Difficult
7. Super Mixed Trivia IV Very Difficult
8. General Facts Very Difficult
9. Mixed Bag Very Difficult
10. Trivia Extreme 3 Very Difficult
11. Are You Smart - Or Not? Very Difficult
12. General Ideas Very Difficult

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us