FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stress Less A Relaxing Quiz
Quiz about Stress Less A Relaxing Quiz

Stress Less: A Relaxing Quiz


I'm just an average gal trying to relax, won't you join me?

A multiple-choice quiz by Leah457. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
Leah457
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,689
Updated
Feb 23 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1702
- -
Question 1 of 10
1. Sometimes I sit on my backporch where I've hung my __________ and listen to them as they swing in the breeze. Hint


Question 2 of 10
2. Artistic endeavors help one to focus on things other than those that are known to cause stress. Of the many mediums I like to sculpt things in, _______ clay is commonly known by the brand names of Fimo, Sculpey and Premo. Hint


Question 3 of 10
3. A particular Asian inspired exercise is known to be effective in enhancing the participants relaxation level, it is called ____. Hint


Question 4 of 10
4. Pets, when not being pests, can be quite soothing. I enjoy my fishtanks, my chihuahua, and my cat, especially when she is demonstrating this auricular activity: Hint


Question 5 of 10
5. Hobbies are a staple in the world of relaxation, one that I enjoy is ___________ otherwise known as collecting coins. Hint


Question 6 of 10
6. _________ is a great way to relieve stress, but only if you can refrain from letting it get to you when it snows unseasonably on the Syringa vulgaris. Hint


Question 7 of 10
7. Getting plenty of ________ is another way to ensure that the stressors in my life don't start feeling overwhelming. Hint


Question 8 of 10
8. Playing with the kiddos is a great way to relieve some tension. I like the classic childhood game featuring such heroes as Princess Frostine and Gramma Nutt. Hint


Question 9 of 10
9. For some odd reason, and I know I'm not alone, gameshows seem to do the destressing trick for me. It should be no surprise that I love "Who Wants to be a Millionaire"? Who took over after Regis to host the half-hour, syndicated version of this trivia favorite? Hint


Question 10 of 10
10. No quiz about relaxation would be complete without mentioning the classic technique that requires combining foaming ___________ with running water, lighting candles, playing some nice classical music, locking the door, and indulging in a bubble bath. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : Mystic80: 4/10
Jan 16 2024 : Guest 175: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sometimes I sit on my backporch where I've hung my __________ and listen to them as they swing in the breeze.

Answer: windchimes

Windchimes are used in Feng Shui and considered to be good luck in many parts of Asia. The pleasant disharmony of the gentle yet chaotic way they sound can help to clear the mind.
2. Artistic endeavors help one to focus on things other than those that are known to cause stress. Of the many mediums I like to sculpt things in, _______ clay is commonly known by the brand names of Fimo, Sculpey and Premo.

Answer: polymer

FIMO polymer clay was originally popularized in the 1940s by Maureen "Fifi" Kruse, daughter of a popular German doll designer Kathe Kruse. Eberhardt Faber purchased the compound in the 1960s and they named it after her. Polymer clay comes in all colors, remains soft till baked in the oven, and is a relatively new art medium that allows for almost endless creativity.

It is supremely satisfying to sit back and appreciate a completed project that you have created. The creation of this quiz serves the same purpose.
3. A particular Asian inspired exercise is known to be effective in enhancing the participants relaxation level, it is called ____.

Answer: yoga

One of six schools of Hindu philosophy, yoga focuses on meditation and is seen as a means to both physiological and spiritual mastery. Outside India, yoga has become more of a form of exercise which is helpful in relaxing even if you don't practise meditation.
4. Pets, when not being pests, can be quite soothing. I enjoy my fishtanks, my chihuahua, and my cat, especially when she is demonstrating this auricular activity:

Answer: purring

A cat's purr actually comes directly from its voice box which is wired to make the calming sound while the cat both inhales and exhales. The purpose of cat purrs is to both signal contentedness and to self soothe, so it's no wonder that we humans find it so calming.
5. Hobbies are a staple in the world of relaxation, one that I enjoy is ___________ otherwise known as collecting coins.

Answer: numismatics

Hobbies, or any leisure activities that are intrinsically motivating in their own right, are usually chosen by an individual for the purpose of having something to focus on or engage in while relaxing. Another way to look at it is to consider that hobbies exist just for the joy of it, and joy can reverse the effects of stress. Phillumeny is collecting matchbooks; philatelics is the study of stamps; spelunking is cave diving.
6. _________ is a great way to relieve stress, but only if you can refrain from letting it get to you when it snows unseasonably on the Syringa vulgaris.

Answer: Gardening

Syringa vulgaris is common lilac which has purple blooms and a sweet fragrance that is especially lulling when sitting on your backporch enjoying the windchimes.
7. Getting plenty of ________ is another way to ensure that the stressors in my life don't start feeling overwhelming.

Answer: both

Adequate water, proper nutrition and rest are also factors when considering physical needs and ways to reduce stress. Seasonal Affective Disorder may be triggered by a lack of sunshine.
8. Playing with the kiddos is a great way to relieve some tension. I like the classic childhood game featuring such heroes as Princess Frostine and Gramma Nutt.

Answer: Candyland

First introduced to the public by Hasbro in 1949, and created by Eleanor Abbott, this game still endures as a favorite. I know my five year old thinks so!
9. For some odd reason, and I know I'm not alone, gameshows seem to do the destressing trick for me. It should be no surprise that I love "Who Wants to be a Millionaire"? Who took over after Regis to host the half-hour, syndicated version of this trivia favorite?

Answer: Meredith Vieira

Anne Robinson hosted "The Weakest Link", Bob Barker has been hosting "Price is Right" for decades, and Chuck Woolery hosts "Lingo" on the Game Show Network. I do love gameshows! I tell my family that the time I spend on this website is in preparation to win some big bucks someday!
10. No quiz about relaxation would be complete without mentioning the classic technique that requires combining foaming ___________ with running water, lighting candles, playing some nice classical music, locking the door, and indulging in a bubble bath.

Answer: surfactants

The term surfactant is a blend of "surface active agent" and is defined as a wetting agent that lowers the surface tension of a liquid; it's what makes bubble bath soap bubble. A suzerain is an antiquated word meaning fuedal lord, soporific is an adjective that means something causing sleep, and surfbutter just sounded fun. Hope you didn't find this quiz too stressful!
Source: Author Leah457

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us