FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Fabulous Baker Boys and Girls
Quiz about The Fabulous Baker Boys and Girls

The Fabulous Baker Boys (and Girls) Quiz


There are quite a few well-known people called Baker, and this quiz covers some of them. There is a UK bias to the questions.

A multiple-choice quiz by rossian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Names

Author
rossian
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,522
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
600
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. British comedy actress Hylda Baker partnered with actor Arthur Mullard in 1978 for a spoof version of which song? Hint


Question 2 of 10
2. The British firm 'Ted Baker' is known primarily for what type of products? Hint


Question 3 of 10
3. The character of Doctor Who in the television series of the same name has been played by two actors named Baker. Tom is one, but who is the other? Hint


Question 4 of 10
4. Dame Janet Baker was an English opera singer in the 1950s to the 1980s. Her voice was classed as which of these? Hint


Question 5 of 10
5. Stanley Baker was a British film actor who specialised in playing unsympathetic parts. In which country was he born? Hint


Question 6 of 10
6. The controversial 1956 film 'Baby Doll' starred which of these Bakers? Hint


Question 7 of 10
7. Chet Baker, the American jazz musician, was best known for playing which instrument? Hint


Question 8 of 10
8. James Baker served as Secretary of State for which US President? Hint


Question 9 of 10
9. Although the exotic dancer Josephine Baker was born in the USA, she built her career and spent most of her life in which country? Hint


Question 10 of 10
10. The Australian golfer Ian Baker Finch played professionally between 1979 and 1997. He won which of the major championships in 1991? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 25 2024 : Guest 99: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. British comedy actress Hylda Baker partnered with actor Arthur Mullard in 1978 for a spoof version of which song?

Answer: You're the One That I Want

To our shame, the song reached number 22 on the UK Singles Chart and the pair appeared on the pop music programme 'Top of the Pops'. Hylda was aged 73 at the time and the record was released soon after the Olivia Newton-John/John Travolta version, which was rather more successful.
2. The British firm 'Ted Baker' is known primarily for what type of products?

Answer: Clothing

The firm was started in Glasgow in 1987 by Ray Kelvin. It has grown to become an internationally known brand. The company has extended its activities and also has offered fragrance, designer spectacles and cosmetics. Clothing, however, has remained its priority.
3. The character of Doctor Who in the television series of the same name has been played by two actors named Baker. Tom is one, but who is the other?

Answer: Colin

Tom Baker played the part from 1974-1981 and Colin Baker from 1984-1986. The series originally began in 1963 with William Hartnell in the title role. The Doctor never dies, but morphs into a new version of himself.
4. Dame Janet Baker was an English opera singer in the 1950s to the 1980s. Her voice was classed as which of these?

Answer: Mezzo soprano

Janet Baker was created a Dame of the British Empire in 1976. Her final operatic appearance was in 1982, just before her 49th birthday. Mezzo soprano falls between soprano and contralto, and treble is used only for children.
5. Stanley Baker was a British film actor who specialised in playing unsympathetic parts. In which country was he born?

Answer: Wales

Stanley Baker was born into a mining family in 1928 and was a childhood friend of Richard Burton. His main film career was in the 1950s and 1960s and he appeared in 'The Cruel Sea', 'Zulu' and 'The Sands of the Kalahari' amongst others. He died from cancer in 1976. He was awarded a knighthood but was too ill to attend the ceremony, so cannot be referred to as 'Sir Stanley Baker'.
6. The controversial 1956 film 'Baby Doll' starred which of these Bakers?

Answer: Carroll

The film also starred Karl Malden and Eli Wallach and was widely condemned for its sexual themes. The screenplay was written by Tennessee Williams and the film was directed by Elia Kazan.
7. Chet Baker, the American jazz musician, was best known for playing which instrument?

Answer: Trumpet

Chet Baker was born in Oklahoma in 1929 and died in 1988 in Amsterdam. His career was marred by drug addiction, which may have contributed to his death in a fall. He also sang and recorded music playing the flugelhorn.
8. James Baker served as Secretary of State for which US President?

Answer: George H .W. Bush

James Baker was Secretary of State from 1989-1992. He then became the White House Chief of Staff under President Bush from 1992-1993 having performed the same role for Ronald Reagan between 1981 and 1985. Baker also served as Secretary of the Treasury for President Reagan from 1985-1988.
9. Although the exotic dancer Josephine Baker was born in the USA, she built her career and spent most of her life in which country?

Answer: France

Josephine Baker had the misfortune to live at a time when black people were not treated as equals in the United States. She made her name in Paris during the 1920s, but even though she was a major star in Europe, an appearance in America in 1936 was blighted by racism.

It wasn't until 1973, when she performed at Carnegie Hall, that she was widely appreciated in her homeland. She died in Paris in 1975.
10. The Australian golfer Ian Baker Finch played professionally between 1979 and 1997. He won which of the major championships in 1991?

Answer: Open

Baker Finch won at Royal Birkdale. The burden of being champion was too much for him and his game collapsed spectacularly. He has continued to play golf since then and has a range of golfing clothing bearing his name.
Source: Author rossian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series What's in a Name:

Each of the quizzes in this list has a name as its theme.

  1. A Bouquet of Herbs Easier
  2. A Bunch of Clives Easier
  3. Flying to the Boundary Average
  4. Jolene Easier
  5. Noel - not just for Christmas Average
  6. Please Don't Eat Me Average
  7. Questions about 'Q' People Average
  8. The Book of Samuel Easier
  9. The Campbells Are Coming Average
  10. The Fabulous Baker Boys (and Girls) Average
  11. You Could Call Me Red Average
  12. Zed People Easier

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us