FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Things Everyone Should Know
Quiz about Things Everyone Should Know

Things Everyone Should Know Trivia Quiz


Some easy general trivia that everyone should know.

A multiple-choice quiz by casper423. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Average C

Author
casper423
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,644
Updated
Oct 10 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
15331
Last 3 plays: Guest 75 (7/10), Guest 170 (8/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Great Lakes are large freshwater lakes, most of them lie along the Canada/US border. How many are there? Hint


Question 2 of 10
2. What is the square root of 144? Hint


Question 3 of 10
3. What is the largest ocean on earth? Hint


Question 4 of 10
4. What were the last two states to join the United States? Hint


Question 5 of 10
5. At what temperature Fahrenheit does water boil? Hint


Question 6 of 10
6. Who is most often credited with the discovery that lightning was a form of electricity, using a key? Hint


Question 7 of 10
7. Who started a world war trying to create the master race?

Answer: (Full or last name.)
Question 8 of 10
8. In what state is the amusement park Cedar Point? Hint


Question 9 of 10
9. What is the form of government based on Queens and Kings called?

Answer: (One Word)
Question 10 of 10
10. How many branches are in the U.S. government? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 75: 7/10
Jul 15 2024 : Guest 170: 8/10
Jul 14 2024 : Guest 172: 6/10
Jul 13 2024 : Guest 105: 6/10
Jul 12 2024 : Guest 50: 10/10
Jul 11 2024 : Guest 146: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 107: 7/10
Jul 11 2024 : Guest 82: 3/10
Jul 09 2024 : Guest 35: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Great Lakes are large freshwater lakes, most of them lie along the Canada/US border. How many are there?

Answer: 5

Superior, Huron, Erie, Michigan, Ontario are a collection of freshwater lakes located on the US and Canadian borders known as the 'Great Lakes'.
2. What is the square root of 144?

Answer: 12

12 X 12 = 144.
3. What is the largest ocean on earth?

Answer: Pacific

4. What were the last two states to join the United States?

Answer: Alaska and Hawaii

Alaska and Hawaii are the 49th and 50th states.
5. At what temperature Fahrenheit does water boil?

Answer: 212 degrees

Water boils at 212 degrees F, or 100 degrees C.
6. Who is most often credited with the discovery that lightning was a form of electricity, using a key?

Answer: Benjamin Franklin

He did this with his famous experiment with a key and a kite.
7. Who started a world war trying to create the master race?

Answer: Adolf Hitler

WWII is often considered WWI part 2; Germany was in such a bad state after the war and peace treaties that no clear political party could gain control, leaving the way open for the smaller fringe parties, of which the Nazis were one. As the biggest bullies, they eventually found their leader, Hitler, as Chancellor and the rest, as they say, is history.
8. In what state is the amusement park Cedar Point?

Answer: Ohio

Cedar Point is located in Sandusky, Ohio.
9. What is the form of government based on Queens and Kings called?

Answer: Monarchy

In the UK, in recent history queens and kings have become somewhat of a figurehead. While other European monarch-led countries were lost in WWI, the Royal family remained virtually intact in the UK. There are not many Royals left in the world.
10. How many branches are in the U.S. government?

Answer: 3

Judicial, Executive, Legislative.
Source: Author casper423

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. I Learned But Never Needed Average
2. Mixed Trivia For All Average
3. Random Knowledge Average
4. Easier Peasier Average
5. Bad Jokes Average
6. Did You Ever Notice? Average
7. Genuinely Silly Average
8. General Questions on Anything Average
9. A Quick Quiz Average
10. Do You Know Who I Am? (Part 2) Average
11. This Should Be Easy Average
12. General Assortment Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us