FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tiffanys Olio Quiz
Quiz about Tiffanys Olio Quiz

Tiffany's 'O'-lio Quiz


In this quiz, all the answers begin with the letter 'O'. Good luck!

A multiple-choice quiz by tiffanyram. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Alphabetics
  8. »
  9. O

Author
tiffanyram
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
267,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2948
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 77 (9/10), Guest 75 (3/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following is used as a fixative for perfumes and is also known as Iris germanica or Iris florentina? Hint


Question 2 of 10
2. Which Mexican state is famous for its handicrafts and the archaeological site Monte Albán? Hint


Question 3 of 10
3. Which movie, starring Tiffany Dupont and Luke Goss, tells the story of the Jewish girl Hadassah? Hint


Question 4 of 10
4. Which female golfer joined the LPGA Tour in 2003 and, in 2004, became the first Mexican golfer to win a title on the LPGA Tour? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these is NOT a synonym of elegant? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following is a group of indigenous peoples that live in Central Mexico? Hint


Question 7 of 10
7. Which animal is a wild cat whose scientific name is 'Leopardus pardalis' and is native to Latin America? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the 'Rainbow Herbicides' was the most used by the U.S. during the Vietnam War?

Answer: (One Word-a color)
Question 9 of 10
9. According to Greek legend, who played beautiful music to drown out that of the Sirens, to save the Argonauts from certain death? Hint


Question 10 of 10
10. Which actor starred in "Lawrence of Arabia" as T.E. Lawrence and also appeared in "The Lion in Winter" and "Becket"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 77: 9/10
Jun 16 2024 : Guest 75: 3/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 6/10
Jun 14 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jun 14 2024 : rainbowriver: 10/10
Jun 14 2024 : Nhoj_too: 7/10
Jun 14 2024 : redwaldo: 7/10
Jun 14 2024 : PHILVV: 10/10
Jun 13 2024 : estherd: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is used as a fixative for perfumes and is also known as Iris germanica or Iris florentina?

Answer: Orris root

Orris root has a smell that is similar to that of violets. It has been used for hundreds of years as a fixative (something that helps maintain color and fragrance) for perfumes and potpourris. In magic, it can be used for divination and even for love magic.
2. Which Mexican state is famous for its handicrafts and the archaeological site Monte Albán?

Answer: Oaxaca

Oaxaca is in the southern part of Mexico and its capital city is Oaxaca. The state of Oaxaca is well-known for its handicrafts and artisan work, including black clay ceramics and leather goods. Monte Albán is a famous pre-Columbian archaeological site found in the state of Oaxaca.

It is home to the monuments known as the 'Danzantes'(dancers) because of their appearance. Oaxaca is also known for its 'mole negro', a traditional indigenous dish made with chilis and chocolate.
3. Which movie, starring Tiffany Dupont and Luke Goss, tells the story of the Jewish girl Hadassah?

Answer: One Night with the King

Hadassah is a Jewish girl who is taken along with other women to the palace so that King Xerxes can choose a new queen. Vashti was queen, but Xerxes stripped her of her title after she refused to obey him. Once Hadassah is taken, she becomes known as Esther.

She is chosen by the king to become his new queen. She then hears of Haman's plot to rid the kingdom of her people. She risks her life and goes before the king without being summoned first. She is then able to expose Haman for who he truly is and save her people.
4. Which female golfer joined the LPGA Tour in 2003 and, in 2004, became the first Mexican golfer to win a title on the LPGA Tour?

Answer: Lorena Ochoa

Ochoa is from Guadalajara, Jalisco, Mexico. She was presented with the Mexico National Sports Award in 2001 by President Vicente Fox. She was also LPGA's 2003 Rookie of the Year. Ochoa grew up next to a golf course and began golfing at age five. She had also won a state and national championship by the time she was seven.
5. Which of these is NOT a synonym of elegant?

Answer: ordinary

According to the "American Heritage Dictionary", ordinary is an adjective meaning "commonly encountered; usual; normal." Opulent means "having great wealth; abundant or lavish." Something is ornamented if it has ornaments.If something is ornate, then it is "elaborately ornamented or embellished."
6. Which of the following is a group of indigenous peoples that live in Central Mexico?

Answer: Otomí

Before the Spanish Conquest of Mexico, the Otomí had established themselves at Xilotepec but had become subject to the Aztecs. Today, the Otomí produce various types of hand-made crafts. These crafts include molcajetes, metates, pottery, baskets, and clothing.
7. Which animal is a wild cat whose scientific name is 'Leopardus pardalis' and is native to Latin America?

Answer: Ocelot

The ocelot is sometimes known as the Painted Leopard. The name for the ocelot comes from the Náhuatl word 'ocelotl'. Ocelots can sometimes be found as far north as Texas, but mostly live in Mexico, Central America, and much of South America. The oncilla is one of the ocelot's cousins, but the ocelot is the largest of the 'Leopardus' genus.

The ocelot resembles a domestic cat and it is mostly nocturnal.
8. Which of the 'Rainbow Herbicides' was the most used by the U.S. during the Vietnam War?

Answer: orange

Agent Orange is perhaps the most well-known of the herbicides and defoliants used by the U.S. in Vietnam during the Vietnam War. Agent Orange contains a dioxin which is very harmful to humans and increases the risk for several types of cancer and genetic defects.
9. According to Greek legend, who played beautiful music to drown out that of the Sirens, to save the Argonauts from certain death?

Answer: Orpheus

Orpheus was known to play beautiful music. When he and the other Argonauts came upon the deadly Sirens, he played his music. His music was more beautiful than that of the Sirens and he was able to keep his shipmates from hearing the Sirens' music and being lured into their deathly trap.
10. Which actor starred in "Lawrence of Arabia" as T.E. Lawrence and also appeared in "The Lion in Winter" and "Becket"?

Answer: Peter O'Toole

Peter O'Toole was born in 1932. Before appearing in movies, O'Toole worked in a theatre and started to become well-known as a Shakespearean actor. His first big role which gained him film recognition was that of T.E. Lawrence in "Lawrence of Arabia" in 1962. He has appeared in movies as well as various television shows throughout his career.
Source: Author tiffanyram

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Tiffany's Alphabetics Quizzes:

A collection of my Alphabet themed quizzes.

  1. The C Team Average
  2. Tiffany's 'E'-centric Quiz Average
  3. Tiffany's 'L'-egant Quiz Average
  4. Tiffany's 'M'-pactive Quiz Average
  5. Tiffany's "N"-teresting Quiz Average
  6. Tiffany's 'O'-lio Quiz Average
  7. Answers, Ps! Average
  8. Tiffany's 'R'-adiant Quiz Average
  9. Tiffany's 'T'-rific Quiz Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us