FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tiffanys Radiant Quiz
Quiz about Tiffanys Radiant Quiz

Tiffany's 'R'-adiant Quiz


All the answers begin with the letter 'R'. Thanks for playing and good luck!

A multiple-choice quiz by tiffanyram. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Alphabetics
  8. »
  9. R

Author
tiffanyram
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3870
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: adventureworm (5/10), Guest 184 (8/10), Guest 69 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the 40th president of the United States of America? Hint


Question 2 of 10
2. In the movie "Happy Feet", Robin Williams provides the voice for Lovelace and which other character? Hint


Question 3 of 10
3. Leonard Franklin Slye was a singer and cowboy actor who became famous as which of the following? Hint


Question 4 of 10
4. Which movie stars Tom Cruise as Charlie and Dustin Hoffman as his autistic savant brother Raymond? Hint


Question 5 of 10
5. The river known as the Rio Grande in the U.S. is known as what in Mexico? Hint


Question 6 of 10
6. Which Alberta city located between Edmonton and Calgary takes its name from an English translation of the Waskasoo River? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following is the name of the people group popularly known as Gypsies? Hint


Question 8 of 10
8. According to Christian belief, what is the symbol of God's promise to Noah to never again destroy the Earth by flood?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. Which member of the Procyonidae family of animals is an omnivore that has thumbs and is known for being mischievous and clever? Hint


Question 10 of 10
10. What is the postal abbreviation for the U.S. state of Rhode Island? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : adventureworm: 5/10
Jul 02 2024 : Guest 184: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 69: 7/10
Jul 02 2024 : Guest 104: 5/10
Jul 02 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 51: 7/10
Jul 01 2024 : Guest 222: 6/10
Jun 29 2024 : Guest 47: 6/10
Jun 29 2024 : Guest 90: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the 40th president of the United States of America?

Answer: Ronald Reagan

Reagan served as president from 1981 to 1989. He was born on February 6, 1911, in Tampico, Illinois and he died on June 5, 2004. He was married twice, first to Jane Wyman and then to Nancy Davis, both of whom were actresses. Before becoming president in 1981, Reagan served two terms as the Governor of California beginning in 1966.
2. In the movie "Happy Feet", Robin Williams provides the voice for Lovelace and which other character?

Answer: Ramon

Ramon is one of the 'amigos' that Mumble finds when he is running away from the leopard seal. Lovelace is a sort of guru who answers questions for pebbles. Both penguins become friends of Mumble's.
3. Leonard Franklin Slye was a singer and cowboy actor who became famous as which of the following?

Answer: Roy Rogers

Leonard Franklin Slye was born on November 5, 1911, and died on July 6, 1998. He became famous as Roy Rogers and appeared in "The Roy Rogers Show" along with his third wife, Dale Evans. The couple also appeared in more than one hundred movies along with Bullet, a German shepherd, and Trigger, a palomino.
4. Which movie stars Tom Cruise as Charlie and Dustin Hoffman as his autistic savant brother Raymond?

Answer: Rain Man

"Rain Man" was released in 1988 and won several Academy awards, including Best Director, Best Picture, Best Writing, Original Screenplay, and Best Actor in a Leading Role (Dustin Hoffman). At the Berlin International Film Festival in 1989, "Rain Man" also won the Golden Bear award. The part of Raymond was inspired by a real-life autistic savant named Kim Peek.
5. The river known as the Rio Grande in the U.S. is known as what in Mexico?

Answer: Rio Bravo

The Rio Grande/Rio Bravo forms the border between the U.S. state of Texas and Mexico. It begins in Colorado in the San Juan Mountains and is the third longest river system in the U.S. Three of the major border crossings located on the river are El Paso, Texas and Ciudad Juarez, Chihuahua; Laredo, Texas and Nuevo Laredo, Tamaulipas; and Brownsville, Texas and Matamoros.
6. Which Alberta city located between Edmonton and Calgary takes its name from an English translation of the Waskasoo River?

Answer: Red Deer

Red Deer gets its name from the Red Deer River. The river was originally called the Waskasoo by the Cree and its English translation is literally "Elk River". The name Red Deer came about when some of the early settlers mistook the elk for the red deer of Europe.

The first establishment at Red Deer was a trading post in 1882, and the town was incorporated in 1901. Attractions in Red Deer include cross country trails, skiing, golf, and equestrian activities.
7. Which of the following is the name of the people group popularly known as Gypsies?

Answer: Romani

The Roma or Romani are more commonly known as gypsies. The Romani are a group of ethnically related people groups found in Eastern and Southern Europe as well as in the Middle East. They can also be found in parts of Latin America, Western Asia, and the United States. Some of these groups include the Gitanos, Sinti, Kalderash, and the Erlides.
8. According to Christian belief, what is the symbol of God's promise to Noah to never again destroy the Earth by flood?

Answer: rainbow

Genesis 9:12-15 reads: 12 "And God said, 'This is the sign of the covenant I am making between me and you and every living creature with you, a covenant for all generations to come: 13 I have set my rainbow in the clouds, and it will be the sign of the covenant between me and the earth. 14 Whenever I bring clouds over the earth and the rainbow appears in the clouds, 15 I will remember my covenant between me and you and all living creatures of every kind. Never again will the waters become a flood to destroy all life.'" (New International Version)

The colors of the rainbow are red, orange, yellow, green, blue, indigo, and violet. The acronym Roy G. Biv is used to help remember the colors of the rainbow in order.
9. Which member of the Procyonidae family of animals is an omnivore that has thumbs and is known for being mischievous and clever?

Answer: raccoon

The most common species of raccoon, P. lotor, can be found naturally from the southern part of Canada to the south of Mexico. It has also been introduced to Europe. There are two rarer species of raccoon, Tres Marias raccoon and the Crab-eating raccoon.

The Tres Marias is a native of the Tres Marias islands located off the Pacific coast of Mexico while the Crab-eating raccoon can be found in Central and South America. The English word 'raccoon' comes from the Algonquian word 'aroughcoune' which means "he who scratches with his hands".
10. What is the postal abbreviation for the U.S. state of Rhode Island?

Answer: RI

Rhode Island was one of the original thirteen colonies of the United States of America. While it was the first of the thirteen colonies to declare independence from British rule, it was the last one to ratify the Constitution. It is nicknamed the "Ocean State" and its capital is Providence.
Source: Author tiffanyram

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Tiffany's Alphabetics Quizzes:

A collection of my Alphabet themed quizzes.

  1. The C Team Average
  2. Tiffany's 'E'-centric Quiz Average
  3. Tiffany's 'L'-egant Quiz Average
  4. Tiffany's 'M'-pactive Quiz Average
  5. Tiffany's "N"-teresting Quiz Average
  6. Tiffany's 'O'-lio Quiz Average
  7. Answers, Ps! Average
  8. Tiffany's 'R'-adiant Quiz Average
  9. Tiffany's 'T'-rific Quiz Average

7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us