Quiz about Amazing Austria
Quiz about Amazing Austria

Amazing Austria Trivia Quiz


Just how much do you know about the beautiful alpine country of Austria, located in the heart of Europe?

A multiple-choice quiz by aaronjunior. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Austria

Author
aaronjunior
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,010
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
407
Last 3 plays: Guest 50 (6/10), Guest 70 (5/10), Guest 73 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these political leaders was born in Austria? Hint

Mussolini
Stalin
Churchill
Hitler

2. Which of the following is regarded as one of Austria's most famous sons? Hint

Arnold Schwarzenegger
Adam Steiner
Albert Einstein
Samuel Rosenzweig

3. If you wanted to have a good time at a large amusement park in Austria, which also features a giant Ferris Wheel that has featured in many Hollywood movies, what city would you need to travel to? Hint

Venice
Vienna
Salzburg
Liechtenstein

4. An engineering firm from which country built the giant Ferris Wheel known as the "Riesenrad" between 1896-97? Hint

England
Switzerland
Austria
Germany

5. One of the largest medieval castles in Europe and a very popular tourist attraction in Austria is the High Salzburg Fortress, located in the city of Salzburg. By which name is the castle known in Austria? Hint

Salzburg Festung
Festung Hohensalzburg
Hochsalzburg
Festung Hochsalzburg

6. Which large river flows through Austria and is also its longest river? Hint

Danube
Vienna
Rhine
Salzach

7. I'm hungry! If I wanted a crisp savoury pastry to eat with my coffee in the morning, what typical Austrian food would I buy? Hint

Gulasch
Schnitzel
Mohnflesserl
Rindsuppe

8. What is or are Austria's official language or languages? Hint

German and Austrian
German
Austrian
Swiss

9. Austria has a number of great wine growing areas. Speaking of wine, what is the word Austrians use for wine? Watch your spelling! Hint

wein
wien
whine
vino

10. Roughly how much of Austria's land area can be considered to be mountainous? Hint

Two thirds
One quarter
One half
One tenth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these political leaders was born in Austria?

Answer: Hitler

Adolf Hitler was born on 20 April 1889 in Braunau am Inn, in the province of Upper Austria.
2. Which of the following is regarded as one of Austria's most famous sons?

Answer: Arnold Schwarzenegger

The famous actor and politician Arnold Schwarzenegger was born in Thal, Austria on July 30, 1947. Thal is located close to Graz, which is the provincial capital of Styria.
3. If you wanted to have a good time at a large amusement park in Austria, which also features a giant Ferris Wheel that has featured in many Hollywood movies, what city would you need to travel to?

Answer: Vienna

The giant Ferris Wheel located in Vienna is known as the 'Riesenrad.' It has featured in many movies including 'The Third Man' and offers great views of Austria's capital, Vienna.
4. An engineering firm from which country built the giant Ferris Wheel known as the "Riesenrad" between 1896-97?

Answer: England

An English engineering firm by the name of Walter Basset built the giant Ferris Wheel. Other Ferris Wheels were built around the same time in such diverse places as Chicago and London, although these have long since been demolished.
5. One of the largest medieval castles in Europe and a very popular tourist attraction in Austria is the High Salzburg Fortress, located in the city of Salzburg. By which name is the castle known in Austria?

Answer: Festung Hohensalzburg

Hohensalzburg was built in 1077 by Archbishop Gebhard and was greatly expanded by Archbishop Leonhard von Keutschach from 1495 to 1519.
6. Which large river flows through Austria and is also its longest river?

Answer: Danube

The Danube is Austria's longest river. The Danube flows 217 miles (350 kilometers) through Austria, and it is possible to visit many beautiful Austrian cities and towns by means of a river cruise along it.
7. I'm hungry! If I wanted a crisp savoury pastry to eat with my coffee in the morning, what typical Austrian food would I buy?

Answer: Mohnflesserl

A Mohnflesserl is a traditional Austrian savoury pastry (Gebäck) in the form of a braided bun. It is made from white bread dough and is sprinkled with poppy-seeds and salt. It tastes divine.
8. What is or are Austria's official language or languages?

Answer: German

Austria's official language is German. Many Austrians speak German in their local dialect. Austrian is not a recognized language.
9. Austria has a number of great wine growing areas. Speaking of wine, what is the word Austrians use for wine? Watch your spelling!

Answer: wein

Archaeologists have found evidence of grape growing in Austria, dating back some 4000 years. Wein is the German word for wine, while Wien is the German for Vienna.
10. Roughly how much of Austria's land area can be considered to be mountainous?

Answer: Two thirds

Since it's located in the Alps, some 62% of Austria's total area is considered to be mountainous. This makes for spectacular winter fun but also wonderful sightseeing in the warmer months.
Source: Author aaronjunior

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 50: 6/10
Jan 28 2023 : Guest 70: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 73: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 143: 6/10
Jan 26 2023 : Guest 24: 5/10
Jan 26 2023 : Guest 45: 4/10
Jan 26 2023 : Guest 160: 5/10
Jan 26 2023 : Guest 41: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Austrotrivia Average
2. Cities of Austria Easier
3. Viva Vienna! Average
4. Virtual Vienna Average
5. Vienna Average
6. Austrian Facts Average
7. Around the Achensee Tough
8. A Leisurely Tour Through Austria Average
9. All Things Austrian Average
10. Know More About Austria Average
11. Vorarlberg Average
12. Styrian Knowledge Tough

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us