Quiz about Austrian Facts
Quiz about Austrian Facts

Austrian Facts Trivia Quiz


This a little quiz on some basic facts of Austria. Good luck!

A multiple-choice quiz by Kathi192. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Austria

Author
Kathi192
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,453
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
698
Last 3 plays: Fiona112233 (7/10), Guest 67 (9/10), Guest 84 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the highest mountain of Austria? Hint

Gro▀venediger
Dachstein
Oetscher
Gro▀glockner

2. Which river flows through Austria from west to east, through the capital and ends in the Black Sea? Hint

Inn
Danube
Rhine
Drau

3. How many of the nine federal states have the word Austria in their name? Hint

2
3
all of them
5

4. Which of the following countries does not border Austria? Hint

Switzerland
Italy
Croatia
Liechtenstein

5. Which of these federal states does not border Italy? Hint

Tyrol
Salzburg
Burgenland
Carinthia

6. In which city is the Stephansdom located? Hint

Innsbruck
Salzburg
Linz
Vienna

7. When did Austria become a member of the EU? Hint

1981
1995
1986
2004

8. Which two lakes are located at the far eastern and western borders of Austria? Hint

Hintersteinersee and Klopeinersee
Attersee and Wolfgangsee
Neusiedlersee & Bodensee
Achensee and W÷rthersee

9. Which of these cities was a European "Capital of Culture" in 2003? Hint

Graz
Bregenz
Linz
Eisenstadt

10. Which of the following sights would you not find in Austria? Hint

Schoenbrunn
Lindwurm
Getreidegasse
Isenheim Altarpiece


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the highest mountain of Austria?

Answer: Gro▀glockner

At 3798 m above sea level the Gro▀glockner is Austria's highest mountain. It is located at the border of Carinthia and eastern Tyrol in the "Hohe Tauern". The Gro▀venediger is 3662 m, the Dachstein 2995m and the Oetscher 1893 m above sea level.
2. Which river flows through Austria from west to east, through the capital and ends in the Black Sea?

Answer: Danube

At 2888 km the Danube is the second longest river in Europe. The Danube flows from Germany through Austria, Hungary, Slovakia, Croatia, Romania, Serbia, Bulgaria, Moldova and the Ukraine until it flows into the Black Sea.
3. How many of the nine federal states have the word Austria in their name?

Answer: 2

Upper Austria and Lower Austria are the two federal states with Austria in their name. The others are; Vienna, Burgenland, Carinthia, Styria, Salzburg, Tyrol and Vorarlberg.
4. Which of the following countries does not border Austria?

Answer: Croatia

Austria borders Germany, the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Slovenia, Italy, Switzerland and Liechtenstein.
5. Which of these federal states does not border Italy?

Answer: Burgenland

The border of Salzburg to Italy is less than 10 km but it is a border!
6. In which city is the Stephansdom located?

Answer: Vienna

The Stephansdom is a cathedral which is located in the heart of Vienna. It is home to a huge bell that very seldom rings. It rings on New Years Eve, catholic holidays, when a Federal president dies and on 2 November to commemorate those who died in World War II.

It also rang when the Austrian State Treaty was signed in 1955 and when Pope Benedict visited Austria in 2007. The bell is called the "Pummerin".
7. When did Austria become a member of the EU?

Answer: 1995

In 1981 Greece joined the EU. In 1986 Spain and Portugal. In 2004 the EU was joined by Cyprus, the Czech Republic, Estonia, Latvia, Lithuania, Hungary, Malta, Poland, Slovakia and Slovenia. Austria joined in 1995 together with Finland and Sweden.
8. Which two lakes are located at the far eastern and western borders of Austria?

Answer: Neusiedlersee & Bodensee

The Bodensee is located at Austria's western border in Vorarlberg. Germany and Switzerland also border the lake with only a small part of it in Austria. The Neusiedlersee is located at the eastern border of Austria in the Burgenland district and is borders Hungary as well.
9. Which of these cities was a European "Capital of Culture" in 2003?

Answer: Graz

Linz will be a "European Capital of Culture" in 2009 together with Vilnius in Lithuania. It is an opportunity for a city, selected by the European Union, to develop its culture in the hope it will also attract tourists to see what the city has to offer. It lasts for a year.
10. Which of the following sights would you not find in Austria?

Answer: Isenheim Altarpiece

The Isenheim Altarpiece is in Colmar in France in the museum "Unterlinden". Schoenbrunn was a summer castle of the former ruling royalty (Habsburgs) in Vienna and is now open to the public. The Getreidegasse is in Salzburg and it is the street where Wolfgang Amadeus Mozart was born. Lindwurm is the symbol of Klagenfurt, the capital of Carinthia.
Source: Author Kathi192

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Fiona112233: 7/10
Nov 20 2022 : Guest 67: 9/10
Oct 09 2022 : Guest 84: 8/10
Sep 29 2022 : Guest 212: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cities of Austria Easier
2. Viva Vienna! Average
3. Austrotrivia Average
4. Virtual Vienna Average
5. Amazing Austria Average
6. Know More About Austria Average
7. Tyrol and Carinthia (Inclusive Eastern Tyrol) Average
8. Vienna Average
9. Vorarlberg Average
10. A Leisurely Tour Through Austria Average
11. All Things Austrian Average
12. Styrian Knowledge Tough

11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us