FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Around Indonesia in 10 Questions
Quiz about Around Indonesia in 10 Questions

Around Indonesia in 10 Questions Quiz


Think you know a lot about Indonesia? Or do you just want to know more about Indonesia? Either way, play this game!

A multiple-choice quiz by Realdeo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Indonesia

Author
Realdeo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,897
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
502
Last 3 plays: Guest 119 (8/10), Guest 208 (7/10), Guest 109 (6/10).
-
Question 1 of 10
1. How many major rivers flow through Jakarta? Hint


Question 2 of 10
2. How many time zones does Indonesia recognize? Hint


Question 3 of 10
3. Originally called the Dutch East Indies, Indonesia's first football match was against Singapore in 1921. What was the result of the match? Hint


Question 4 of 10
4. If you want to die on the tallest mountain in Indonesia, where should you go? Hint


Question 5 of 10
5. Which statement is true about Indonesia's land area? Hint


Question 6 of 10
6. The GAM (Gerakan Aceh Merdeka or Free Aceh Movement) was a group that wanted to separate Aceh from Indonesia. An interesting fact is that there is also an Indonesian island named Gam. Where is it? Hint


Question 7 of 10
7. If you want to die by being drowned in the longest river in Indonesia, where should you sink yourself? Hint


Question 8 of 10
8. Deo: "Hi Joshua, I want to go see Monas".
Joshua: "Monas is near Istana Negara".

Is Joshua is right?


Question 9 of 10
9. How long is the famous Suramadu Bridge?
Hint


Question 10 of 10
10. How many provinces are in Sulawesi Island? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 119: 8/10
May 27 2024 : Guest 208: 7/10
Apr 24 2024 : Guest 109: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many major rivers flow through Jakarta?

Answer: 13

The most important river is named Ciliwung, which cuts Jakarta into two halves. Seven of the city's thirteen major rivers flow through West Jakarta.
2. How many time zones does Indonesia recognize?

Answer: 3

There are three recognized time zones: Waktu Indonesia Barat (WIB: Western Indonesian Time); Waktu Indonesia Tengah (WITA: Central Indonesian Time); and Waktu Indonesia Timur (WIT: Eastern Indonesian Time).
3. Originally called the Dutch East Indies, Indonesia's first football match was against Singapore in 1921. What was the result of the match?

Answer: Dutch East Indies won!

The match was played in Batavia. Dutch East Indies won 2-1 against Singapore.
4. If you want to die on the tallest mountain in Indonesia, where should you go?

Answer: Papua

The highest peak is Puncak Jaya, which is 4884 m tall. Puncak Jaya is located in Papua.
5. Which statement is true about Indonesia's land area?

Answer: Its area is almost 2 million km2.

Indonesia is usually ranked the 15th largest country by land area. It is a country made up of islands.
6. The GAM (Gerakan Aceh Merdeka or Free Aceh Movement) was a group that wanted to separate Aceh from Indonesia. An interesting fact is that there is also an Indonesian island named Gam. Where is it?

Answer: West Papua

Gam is near Papua. The island was not associated with the GAM group. It is a tourist island.
7. If you want to die by being drowned in the longest river in Indonesia, where should you sink yourself?

Answer: Kapuas River

Kapuas River is 998 km long. The top three longest rivers in Indonesia are in Kalimantan.
8. Deo: "Hi Joshua, I want to go see Monas". Joshua: "Monas is near Istana Negara". Is Joshua is right?

Answer: Yes

Monas is a memorial statue that is 433 feet tall (132 m). It is Indonesia's National Monument. It was built in memory of Indonesian freedom fighters' efforts against the Dutch. The Istana Negara is a palace where the President of Indonesia basically lives (like the White House in the US). The national monument is close to the palace.
9. How long is the famous Suramadu Bridge?

Answer: 5438m

The Suramau Bridge connects Java and Madura. It took six years to build the bridge (2003-2009).
10. How many provinces are in Sulawesi Island?

Answer: 6

The provinces are: South Sulawesi, West Sulawesi, Central Sulawesi, Southeast Sulawesi, Gorontalo, and North Sulawesi. Sulawesi Island is shaped like the letter "K".
Source: Author Realdeo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us