FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Indonesia
Quiz about Indonesia

Indonesia Trivia Quiz


What do you know about Indonesia?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Indonesia

Author
Vermic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,918
Updated
Aug 03 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2653
Last 3 plays: Guest 65 (9/10), Guest 119 (8/10), Guest 125 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these four remarks is NOT true? Hint


Question 2 of 10
2. Indonesia was formerly known as what? Hint


Question 3 of 10
3. In the period 1942-1945, the country was occupied by what other country? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did Indonesia celebrate 60 years of independence? Hint


Question 5 of 10
5. Which countries have an official land boundary with Indonesia? Hint


Question 6 of 10
6. Indonesia has an estimated number of 6,000 inhabited islands. But what is the estimated total number of islands? Hint


Question 7 of 10
7. The Indonesian flag is similar to the flag of what other country? Hint


Question 8 of 10
8. Jakarta is the capital of Indonesia.


Question 9 of 10
9. What is the main religion in Indonesia? Hint


Question 10 of 10
10. On what island is Jakarta? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 65: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 119: 8/10
May 29 2024 : Guest 125: 7/10
May 27 2024 : Yance: 9/10
May 27 2024 : Guest 208: 10/10
May 14 2024 : Guest 111: 9/10
May 03 2024 : Guest 115: 5/10
Apr 24 2024 : Guest 109: 10/10
Apr 20 2024 : Kabdanis: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these four remarks is NOT true?

Answer: Indonesia has a border with Brunei

Brunei has a border with Malaysia.
2. Indonesia was formerly known as what?

Answer: Dutch East Indies

3. In the period 1942-1945, the country was occupied by what other country?

Answer: Japan

4. In what year did Indonesia celebrate 60 years of independence?

Answer: 2005

In August 1945, immediately after the Japanese surrender, Sukarno proclaimed Indonesia an independent republic. Independence from The Netherlands was achieved four years later in 1949.
5. Which countries have an official land boundary with Indonesia?

Answer: Malaysia, Papua New Guinea and Timor-Leste

6. Indonesia has an estimated number of 6,000 inhabited islands. But what is the estimated total number of islands?

Answer: 17,000

7. The Indonesian flag is similar to the flag of what other country?

Answer: Monaco

The flag of Monaco also has two equal horizontal bands of red (top) and white. The flag of Poland has the colors reversed with the white band on top. The Indonesian flag is the Dutch flag, without the blue band that is at the bottom of the Dutch flag.
8. Jakarta is the capital of Indonesia.

Answer: True

9. What is the main religion in Indonesia?

Answer: Islam

Islam 87 percent, Protestant 6 percent, Catholic 3 percent and Hindu 2 percent.
10. On what island is Jakarta?

Answer: Java

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us