FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Country NSW
Quiz about Country NSW

Country NSW Trivia Quiz


I noticed that most of the quizzes in here were of Sydney, so I thought I'd take you out west.

A multiple-choice quiz by aussiechick007. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Australia
  8. »
  9. New South Wales

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,857
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2500
Last 3 plays: Guest 122 (6/10), Guest 27 (9/10), Guest 139 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which central-western NSW town is known as the 'hub of the west'? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these is a mining city in western NSW? Hint


Question 3 of 10
3. What animal do you have to look out for while driving at night? Hint


Question 4 of 10
4. A big dam/lake where you can go fishing, boating, water-skiing, and lots of other things near Wellington in central NSW is: Hint


Question 5 of 10
5. How hot is a typical summer day in Dubbo? Hint


Question 6 of 10
6. Which national park is the rock called 'The Bread Knife' in? Hint


Question 7 of 10
7. What is the total area of NSW? Hint


Question 8 of 10
8. Which town is near Cocoparra National Park? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these towns has some beautiful caves that you can look in? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the river that goes through Bourke in North-Western NSW? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 122: 6/10
Jul 07 2024 : Guest 27: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 139: 3/10
Jul 07 2024 : Guest 159: 6/10
Jun 28 2024 : Guest 211: 4/10
Jun 18 2024 : Guest 144: 7/10
Jun 15 2024 : Guest 122: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 101: 5/10
May 24 2024 : Guest 206: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which central-western NSW town is known as the 'hub of the west'?

Answer: Dubbo

Dubbo is known as this because three major highways run through it, the Golden, the Newell, and the Mitchell.
2. Which of these is a mining city in western NSW?

Answer: Broken Hill

The City of Broken Hill is the largest regional centre in the western half of New South Wales.
3. What animal do you have to look out for while driving at night?

Answer: Kangaroos

Most kangaroos are nocturnal, and can make quite a dent in your car! Koalas can also be seen crossing as well.
4. A big dam/lake where you can go fishing, boating, water-skiing, and lots of other things near Wellington in central NSW is:

Answer: Burrendong Dam

Windamere dam is further east near Lithgow, Lake Macquarie is on the coast near Newcastle, and Harrison dam is made up.
5. How hot is a typical summer day in Dubbo?

Answer: about 32c

The highest recorded temperature at Dubbo in the last 42 years prior to August 2006 was 46c.
6. Which national park is the rock called 'The Bread Knife' in?

Answer: Warrumbungles

The tallest peak of the Bread Knife is about 100m.
7. What is the total area of NSW?

Answer: 809 444 sq km

This makes it the 5th largest state/territory in Australia.
8. Which town is near Cocoparra National Park?

Answer: Griffith

It is 25km north-east of Griffith.
9. Which of these towns has some beautiful caves that you can look in?

Answer: Wellington

The Wellington caves and Phosphate mine are just east of the town.
10. What is the name of the river that goes through Bourke in North-Western NSW?

Answer: Darling

The Murray-Darling river is 2,739km long, making it the longest river in Australia.
Source: Author aussiechick007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us