FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sydney  Australia
Quiz about Sydney  Australia

Sydney - Australia Trivia Quiz


Everyone knows about the Olympic Games but how much do you know about the country and the city that hosted the 2000 games?

A multiple-choice quiz by elle81. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Australia
  8. »
  9. New South Wales

Author
elle81
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,964
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
6808
Last 3 plays: jonathanw55 (10/10), Guest 175 (7/10), Guest 220 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which body of water did Captain James Cook plan to name Stingray Bay? Hint


Question 2 of 10
2. What is the slang name given to the Sydney Harbour Bridge? Hint


Question 3 of 10
3. What are the Australian native people called? Hint


Question 4 of 10
4. Which two Australian animals cannot walk backwards? Hint


Question 5 of 10
5. What is the floral emblem of New South Wales? Hint


Question 6 of 10
6. Who were the Olympic mascots for Sydney 2000? Hint


Question 7 of 10
7. What is the first line of the Australian National Anthem? Hint


Question 8 of 10
8. When was Sydney established? Hint


Question 9 of 10
9. How would an Australian pronounce Sydney? Hint


Question 10 of 10
10. Is it possible to climb to the top of the Sydney Harbour Bridge?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : jonathanw55: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 175: 7/10
Apr 17 2024 : Guest 220: 5/10
Apr 16 2024 : Guest 159: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 85: 4/10
Mar 28 2024 : Guest 61: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which body of water did Captain James Cook plan to name Stingray Bay?

Answer: Botany Bay

Botany Bay was named after the interesting plants Joseph Banks found in the area.
2. What is the slang name given to the Sydney Harbour Bridge?

Answer: The Coathanger

The Sydney Harbour Bridge is semi circular in shape and looks like the base of a coathanger minus the hook.
3. What are the Australian native people called?

Answer: Aborigines and Torres Strait Islanders

4. Which two Australian animals cannot walk backwards?

Answer: Kangaroo and Emu

These animals are depicted on Australia's coat of arms for this reason.
5. What is the floral emblem of New South Wales?

Answer: Waratah

The waratah is a large red flower about the size of a small lettuce.
6. Who were the Olympic mascots for Sydney 2000?

Answer: Syd, Olly and Millie

Syd for Sydney, Olly for Olympics and Millie for Millenium.
7. What is the first line of the Australian National Anthem?

Answer: Australians all let us rejoice.

School children often sing 'Australians all are ostriches' by mistake. The anthem is 'Advance Australia Fair'.
8. When was Sydney established?

Answer: 1780s

The city of Sydney was established shortly after the First Fleet arrived in 1788.
9. How would an Australian pronounce Sydney?

Answer: sid-knee

10. Is it possible to climb to the top of the Sydney Harbour Bridge?

Answer: Yes

The bridge climb opened in 1998, sixty-six years after the bridge was opened.
Source: Author elle81

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us