FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Here are H Places
Quiz about Here are H Places

Here are H Places Trivia Quiz


Here we go around the world answering some questions about places beginning with the letter H. Good luck!

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places H - M

Author
minch
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,586
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9898
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: NETTLES1960 (4/10), Guest 38 (9/10), blaster2014 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which is the only US state to start with H?

Answer: (One Word - remember, no punctuation in FITB )
Question 2 of 10
2. Which of these mountains is in the Himalayas? Hint


Question 3 of 10
3. Helvetia is the Latin name of which country? Hint


Question 4 of 10
4. Cape Hatteras is in which state? Hint


Question 5 of 10
5. The island of Hispaniola is divided into two countries. One is Haiti, what is the other? Hint


Question 6 of 10
6. There is a place called Hyderabad in both Pakistan and in India. True or False?


Question 7 of 10
7. Which of these Central American countries does not border Honduras? Hint


Question 8 of 10
8. Hokkaido is the southernmost Japanese island. True or False?


Question 9 of 10
9. Hwang Hai or Hwanghai is the name given to which body of water off the coast of China? Hint


Question 10 of 10
10. Where are the Hebrides? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : NETTLES1960: 4/10
Feb 24 2024 : Guest 38: 9/10
Feb 24 2024 : blaster2014: 6/10
Feb 21 2024 : atlantabelle: 10/10
Feb 17 2024 : john62450: 9/10
Feb 13 2024 : j2cp2: 10/10
Feb 09 2024 : Taltarzac: 9/10
Jan 30 2024 : Winegirl718: 8/10
Jan 28 2024 : KayceeKool: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the only US state to start with H?

Answer: Hawaii

2. Which of these mountains is in the Himalayas?

Answer: Kanchenjunga

Kilimanjaro is in Africa, Mt.McKinley in the USA, Mt. Kosciuszko in Australia.
3. Helvetia is the Latin name of which country?

Answer: Switzerland

It is the name found on its stamps.
4. Cape Hatteras is in which state?

Answer: North Carolina

5. The island of Hispaniola is divided into two countries. One is Haiti, what is the other?

Answer: Dominican Republic

The other islands are all in the Lesser Antilles group.
6. There is a place called Hyderabad in both Pakistan and in India. True or False?

Answer: True

7. Which of these Central American countries does not border Honduras?

Answer: Belize

Belize at one time was known as British Honduras.
8. Hokkaido is the southernmost Japanese island. True or False?

Answer: False

Hokkaido is the second largest island in Japan.
9. Hwang Hai or Hwanghai is the name given to which body of water off the coast of China?

Answer: Yellow Sea

10. Where are the Hebrides?

Answer: off the west coast of Scotland

The best known island is the island of Skye.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us