FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Minorities in Different Countries
Quiz about Minorities in Different Countries

Minorities in Different Countries Quiz


In this quiz I will ask for the largest minority group in different countries.

A multiple-choice quiz by author. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Difficult Geography

Author
author
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,022
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
3190
- -
Question 1 of 20
1. Creoles are the biggest ethnic group in Suriname. What is the second biggest group? (The groups are almost equally big). Hint


Question 2 of 20
2. Fijians are the major ethnic group in the Fiji Islands. Almost as big is which group? Hint


Question 3 of 20
3. Malays are the dominant ethnic group of Malaysia. What group is number 2? Hint


Question 4 of 20
4. Persians are the major ethnic group of Iran. Who is the second? Hint


Question 5 of 20
5. Sinhalese are the dominant group of Sri Lanka. Who is second? Hint


Question 6 of 20
6. In Singapore, the Chinese are the major ethnic group. Which is number 2? Hint


Question 7 of 20
7. On Mauritius there are several ethnic groups, the largest being the Indian (or Indo-Mauritian). What is the second largest? Hint


Question 8 of 20
8. In the former USSR republic of Tajikistan the Tajiks are the majority group. Who is second? Hint


Question 9 of 20
9. In Georgia, Georgians are the majority. Who is second? Hint


Question 10 of 20
10. In Afghanistan, Pathans (or Pushtuns) are the majority. The largest minority is? Hint


Question 11 of 20
11. In Iraq, the Arabs are the majority. The largest minority is? Hint


Question 12 of 20
12. In Switzerland, there are 4 main ethnic groups, the German speaking being the largest. Number two is? Hint


Question 13 of 20
13. Slovaks are the main ethnic group in Slovakia. Which is second? Hint


Question 14 of 20
14. In Romania, Romanians are the major ethnic group. Second is? Hint


Question 15 of 20
15. In Bulgaria, Bulgarians are the major ethnic group. Second is? Hint


Question 16 of 20
16. In Russia, Russians are the major ethnic group. The largest minority is? Hint


Question 17 of 20
17. In Macedonia, Macedonians are the majority. The largest minority is? Hint


Question 18 of 20
18. In Finland, the Finns are the majority. The largest minority is? Hint


Question 19 of 20
19. The Muslims (or Bosniaks) are a majority in Bosnia-Herzegovina. What is the largest minority? Hint


Question 20 of 20
20. Serbs are the majority in Yugoslavia (Serbia-Montenegro). What is the largest minority? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : Guest 120: 11/20
Mar 27 2024 : Pikoyboy: 9/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Creoles are the biggest ethnic group in Suriname. What is the second biggest group? (The groups are almost equally big).

Answer: Indian (East Indian)

34% are Creoles, 34 % are (East) Indians, 15 % are Indonesians, 10 % are (Black) Africans.
2. Fijians are the major ethnic group in the Fiji Islands. Almost as big is which group?

Answer: Indian

Fijians: 51%. Indian: 44%. There have been ethnic clashes between the groups, and also a military coup related to this.
3. Malays are the dominant ethnic group of Malaysia. What group is number 2?

Answer: Chinese

Malays are 66%, Chinese 24%, Indian (Tamil) 8%.
4. Persians are the major ethnic group of Iran. Who is the second?

Answer: Azeri (Turkic)

66% are Persians, 25% are Azeris (Turkic), 5% are Kurdish, 4% are Arabic.
5. Sinhalese are the dominant group of Sri Lanka. Who is second?

Answer: Tamil

74% are Sinhalese, 18% Tamil, 7% are Moors (Muslims). There have been clashes/civil war between the Sinhalese and the Tamils. In 2002 a peace treaty was being prepared.
6. In Singapore, the Chinese are the major ethnic group. Which is number 2?

Answer: Malay

77% are Chinese, 14% are Malay, 7 % are Indian (Tamil).
7. On Mauritius there are several ethnic groups, the largest being the Indian (or Indo-Mauritian). What is the second largest?

Answer: Creoles

The Indian population is 68%, the Creoles are 27%, the Chinese are 3% and the French are 2%.
8. In the former USSR republic of Tajikistan the Tajiks are the majority group. Who is second?

Answer: Uzbek

The Tajiks are 62%, the Uzbeks are 24%, the Russians are 8%, the Tatars 1%.
9. In Georgia, Georgians are the majority. Who is second?

Answer: Armenians

Georgians are 70%, Armenians 8%, Russians 7%, Azeri 6%, Ossetian 3%, Abkhazian 2% and Greek 2%.
10. In Afghanistan, Pathans (or Pushtuns) are the majority. The largest minority is?

Answer: Tajiks

Pathans (Pushtuns) are 38%, Tajiks are 25%, Hazaras 19% and Uzbeks 6%.
11. In Iraq, the Arabs are the majority. The largest minority is?

Answer: Kurdish

Arabs are 79%, Kurdish 16%, Persians 3%, Turkish 2%. There have been clashes between Arabs and Kurdish. The latter now have a "self governed" territory in North Iraq.
12. In Switzerland, there are 4 main ethnic groups, the German speaking being the largest. Number two is?

Answer: French

The German speaking are 65%, the French speaking 18%, the Italian speaking 12%, Romansch speaking 0,8%.
13. Slovaks are the main ethnic group in Slovakia. Which is second?

Answer: Hungarians

Slovaks are 80%, Hungarians 11%. There are also minor groups of Czechs, Ruthenians, Poles and Germans.
14. In Romania, Romanians are the major ethnic group. Second is?

Answer: Hungarians

Romanians are 90%, Hungarians 7%. There are also small groups of Gypsies, Germans and Ukrainians.
15. In Bulgaria, Bulgarians are the major ethnic group. Second is?

Answer: Turks

Bulgarians are 85%, Turks are 10%.
16. In Russia, Russians are the major ethnic group. The largest minority is?

Answer: Tatars

Russians are 85%, Tatars 4%, Ukrainians 2,5%.
17. In Macedonia, Macedonians are the majority. The largest minority is?

Answer: Albanians

Macedonians are 64%, Albanians 21%, Turks 5%. There have been clashes between Macedonians and Albanians, especially after the Kosovo war. But a civil war was prevented in Macedonia.
18. In Finland, the Finns are the majority. The largest minority is?

Answer: Swedes

Finns are 93%, Finnish Swedes are 6%.
19. The Muslims (or Bosniaks) are a majority in Bosnia-Herzegovina. What is the largest minority?

Answer: Serbs

The Muslims (Bosniaks) are 44%, Serbs are 31%, Croats are 17%. The country is divided into one Serbian and one Muslim-Croat republic. But also the Muslim-Croat part is in many ways divided according to ethnic differences.
20. Serbs are the majority in Yugoslavia (Serbia-Montenegro). What is the largest minority?

Answer: Albanians

63% are Serbs, 14% are Albanian, 6% are Montenegrin, 4% are Hungarians. There is also a Muslim minority in Southern Serbia. The Albanians mainly live in Kosovo (some also in Serbia and Montenegro). Kosovo is de facto a NATO protectorate, but is officially a part of Yugoslavia (Serbia).
Source: Author author

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us