FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Natural Wonders
Quiz about Natural Wonders

10 Questions about Natural Wonders | Geography


This quiz tests your knowledge of different geographical areas (mountains, rock formations and parks) throughout the world. Some little known facts are included. Good Luck!

A multiple-choice quiz by emkern. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Physical Geography

Author
emkern
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,442
Updated
Apr 22 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
4352
Last 3 plays: Guest 75 (0/10), Guest 102 (5/10), PosterMeerkat (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Hammam-Meskoutine is located in Algeria. What is another name for the hot-springs? Hint


Question 2 of 10
2. Lake Mashu is located where? Hint


Question 3 of 10
3. Dry Falls is in which US state? Hint


Question 4 of 10
4. The Katmai National Monument is located where? Hint


Question 5 of 10
5. Red Deer Badlands is located where? Hint


Question 6 of 10
6. About how much of the earth's fresh water is locked up in the great ice cap, glaciers and ice shelves of Antarctica? Hint


Question 7 of 10
7. Craters of the Moon is located where? Hint


Question 8 of 10
8. Mount Everest is the highest point on Earth. Which of these heights is the closest to Everest's height? Hint


Question 9 of 10
9. In which Mountain Range is Mount Everest located? Hint


Question 10 of 10
10. In which park would you find Old Faithful? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Guest 75: 0/10
May 13 2024 : Guest 102: 5/10
May 10 2024 : PosterMeerkat: 4/10
May 07 2024 : Guest 142: 0/10
Apr 25 2024 : Guest 173: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hammam-Meskoutine is located in Algeria. What is another name for the hot-springs?

Answer: Baths of the Damned

An Arabic legend inspired the name for this hot springs. The story is a man once took his own sister as his bride, as the wedding procession went up the mountain the skies suddenly opened and the entire party was struck by lightning.
2. Lake Mashu is located where?

Answer: Japan

Lake Mashu is noted for its calm beauty and solitary grandeur. The lake is the most transparent in the world.
3. Dry Falls is in which US state?

Answer: Washington

Once larger and more powerful than Niagara Falls, fire, ice and water all played a role in creating this dried-up waterfall.
4. The Katmai National Monument is located where?

Answer: Alaska

Also called the Valley of Ten Thousand Smokes, this valley did not exist until 1912. It was created during one of the most violent volcanic eruptions ever.
5. Red Deer Badlands is located where?

Answer: Canada

It is so named because of its resemblance to the Badlands of South Dakota.
6. About how much of the earth's fresh water is locked up in the great ice cap, glaciers and ice shelves of Antarctica?

Answer: seven tenths

Antarctica is about 5,500,000 square miles!
7. Craters of the Moon is located where?

Answer: Idaho

The Apollo astronauts visited this lava plateau for a look at what they might find on the moon!
8. Mount Everest is the highest point on Earth. Which of these heights is the closest to Everest's height?

Answer: 29,028 feet

Mount Everest is an irresistible lure to mountain climbers. The Dalai Lama, the ruler of Tibet, first allowed climbers to climb the northern ridge. The exact height of Everest is still up for debate with further studies still being performed in the 21st century.
9. In which Mountain Range is Mount Everest located?

Answer: Himalayas

The Himalayas touch parts of India, Nepal, Pakistan, Bhutan, and China!
10. In which park would you find Old Faithful?

Answer: Yellowstone

It spouts on the average every 72 minutes and is probably one of the best known geysers of the world!
Source: Author emkern

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us