FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Palau  Pristine Pacific Paradise
Quiz about Palau  Pristine Pacific Paradise

Palau - Pristine Pacific Paradise Quiz


The Republic of Palau is a pristine western Pacific island nation that is strategically located near the landmasses of Asia and Australasia. Noted for its exquisite fauna and warm, inviting water, Palau is a paradise for divers and travelers alike.

A multiple-choice quiz by Matthew_07. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Pacific Islands
  8. »
  9. Palau

Author
Matthew_07
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
401,395
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
327
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: wycat (4/10), Coachpete1 (10/10), Guest 170 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Republic of Palau is an archipelago nation that is located in the western Pacific Ocean. Which of the following countries does NOT share a maritime border with Palau? Hint


Question 2 of 10
2. The spelling of the island nation Palau is often confused with the Malay word "pulau", which means island. Etymologically speaking, the word "Palau" is of Palauan origin, "beluu". What does the word mean in the Palauan language? Hint


Question 3 of 10
3. Palau comprises more than 340 islands that are scattered across the western Pacific Ocean. Which of the following islands is NOT one of them? Hint


Question 4 of 10
4. In 2006, the capital of Palau was moved to Ngerulmud. Its former capital might remind one of a UNESCO World Heritage Site in Montenegro. Which of the following cities was the capital of Palau before the relocation in 2006? Hint


Question 5 of 10
5. First inscribed as a UNESCO World Heritage Site in 2012, Chelbacheb are a group of limestone islands and coral reefs that are notable for their blue lagoons and world class diving spots. What is the more common alternative name of Chelbacheb? Hint


Question 6 of 10
6. Located on the island of Eil Malk, one marine lake is a popular tourist destination in Palau that is synonymous with its snorkeling activities. Tourists would enjoy a unique and unforgettable snorkelling experience surrounded by millions of which of the following marine creatures? Hint


Question 7 of 10
7. Palau is applauded for its conservation efforts when the nation created a sanctuary in 2009, a first of its kind, to protect a particular species of marine creature. The sanctuary is dedicated to the protection of which vulnerable marine creature, made famous in the movie "Jaws" (1975)? Hint


Question 8 of 10
8. The Palau National Congress sits at the Capitol of Palau, which is an iconic building that is located in Ngerulmud. The design of the capitol complex, with a prominent dome, bears a close resemblance to the capitol building of which country? Hint


Question 9 of 10
9. The two official languages of Palau are Palauan and English. Which East Asian language is also recognized as an official language in the state of Angaur, which was a major battle site during World War II? Hint


Question 10 of 10
10. Opened in 2002, the Koror-Babeldaob Bridge in Palau was sponsored by the Japanese government under the Development Assistance Committee's grant aid scheme. The structure is a testimony to the strong bilateral relationship between the two island nations. What two other aspects does Palau share with Japan? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 28 2024 : wycat: 4/10
Jun 13 2024 : Coachpete1: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 170: 6/10
Jun 01 2024 : TurkishLizzy: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Republic of Palau is an archipelago nation that is located in the western Pacific Ocean. Which of the following countries does NOT share a maritime border with Palau?

Answer: Maldives

Palau shares maritime borders with Indonesia, the Philippines, and the Federated States of Micronesia.

Palau is part of the Caroline Islands archipelago.

The Maldives is an island nation located in the Indian Ocean.
2. The spelling of the island nation Palau is often confused with the Malay word "pulau", which means island. Etymologically speaking, the word "Palau" is of Palauan origin, "beluu". What does the word mean in the Palauan language?

Answer: Village

Malaysia is one of Palau's nearest neighboring countries. The spellings of the name of the nation, "Palau", and the Malay word, "pulau" (which means island), only differ in the second letter. Confusion arises due to these similar spellings, and the fact that Palau is an island nation itself.

In addition to Palau, the Palauan language (Belau) is widely spoken in Guam and the Northern Marian Islands.
3. Palau comprises more than 340 islands that are scattered across the western Pacific Ocean. Which of the following islands is NOT one of them?

Answer: Nauru

At 331 square kilometers, Babeldaob is Palau's largest island.

Koror Island, also known as Oreor Island, is located in the state of Koror.

Tobi is the westernmost point of the Caroline Islands archipelago.

The Republic of Nauru is an island nation located in the central Pacific Ocean.
4. In 2006, the capital of Palau was moved to Ngerulmud. Its former capital might remind one of a UNESCO World Heritage Site in Montenegro. Which of the following cities was the capital of Palau before the relocation in 2006?

Answer: Koror City

Located on Koror Island, Koror City is one of the largest cities of Palau. It was also the capital of the South Seas Mandate, from 1919 to 1947.

Kotor is a Montenegrin coastal town. The fortification of the city was inscribed as a UNESCO World Heritage Site in 2017, as part of "Venetian Works of Defence between the 16th and 17th centuries: Stato da Terra - western Stato da Mar".

Kuwait City is the capital of Kuwait. New York City (NYC) is a populous city located in the east coast of USA. Panama City is the capital of Panama.
5. First inscribed as a UNESCO World Heritage Site in 2012, Chelbacheb are a group of limestone islands and coral reefs that are notable for their blue lagoons and world class diving spots. What is the more common alternative name of Chelbacheb?

Answer: Rock Islands

The Rock Islands, located in the state of Koror, are noted for their sandy beaches, colorful lagoons, and scuba diving sites.

The Phi Phi Islands are located in Thailand. The Cook Islands, located in the South Pacific Ocean, belong to New Zealand. The Galápagos Island, located in the Pacific Ocean, are part of Ecuador.
6. Located on the island of Eil Malk, one marine lake is a popular tourist destination in Palau that is synonymous with its snorkeling activities. Tourists would enjoy a unique and unforgettable snorkelling experience surrounded by millions of which of the following marine creatures?

Answer: Jellyfish

Jellyfish Lake is known for their inhabitants - millions of non-poisonous golden and moon jellyfishes.

Stonefishes are highly poisonous. Stingrays' stings are extremely painful, and life-threatening if they pierce vital organs.
7. Palau is applauded for its conservation efforts when the nation created a sanctuary in 2009, a first of its kind, to protect a particular species of marine creature. The sanctuary is dedicated to the protection of which vulnerable marine creature, made famous in the movie "Jaws" (1975)?

Answer: Shark

On 25 September 2009, the President of Palau, Johnson Toribiong, announced that the world's first shark sanctuary would be created in the nation. The move by Palau was then followed by several other nations - the Bahamas, Honduras, and the Maldives.

Directed by Steven Spielberg, "Jaws" (1975) tells the story of a great white shark that attacks people at a resort town.
8. The Palau National Congress sits at the Capitol of Palau, which is an iconic building that is located in Ngerulmud. The design of the capitol complex, with a prominent dome, bears a close resemblance to the capitol building of which country?

Answer: USA

Designed by Joseph Farrell, the Capitol of Palau, also known as the Olbiil Era Kelulau Capitol Building, is a replica of the United States Capitol, located on Capitol Hill, Washington, D.C..

The construction of the Capitol of Palau started in 1999, and the work completed in 2006.
9. The two official languages of Palau are Palauan and English. Which East Asian language is also recognized as an official language in the state of Angaur, which was a major battle site during World War II?

Answer: Japanese

In addition to Palauan and English, two other local languages, Sonsorolese and Tobian, are also recognized as official languages in the states of Sonsorol and Tobi, respectively.

The island of Angaur is also noted for its phosphate mining industry in the early 20th century.
10. Opened in 2002, the Koror-Babeldaob Bridge in Palau was sponsored by the Japanese government under the Development Assistance Committee's grant aid scheme. The structure is a testimony to the strong bilateral relationship between the two island nations. What two other aspects does Palau share with Japan?

Answer: Timezone and flag design

Both Palau and Japan use the UTC+9 timezone. The flag of Palau features a light blue field with a yellow disc, representing the moon. The Japan's flag features a white field with a red disc, representing the sun.

Palauans drive on the right, whereas Japanese drive on the left.
Source: Author Matthew_07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Pacific Island Nations:

A collection of my geography quizzes on various Pacific island nations. Coming up next: Fiji, Kiribati, Papua New Guinea, and Vanuatu. Enjoy!

  1. Federated States of Micronesia - The FSM Easier
  2. Marshall Islands - Gifts from God Average
  3. Nauru - Pleasant Island Easier
  4. Palau - Pristine Pacific Paradise Easier
  5. Samoa - The Cradle of Polynesia Easier
  6. Solomon Islands - Gem of the South Pacific Ocean Easier
  7. Tonga - Friendly Islands Easier
  8. Tuvalu - Heart of the Pacific Easier

Also part of quiz lists:
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us