FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stop Right There
Quiz about Stop Right There

Stop Right There! Trivia Quiz


I visited Washington, DC this past summer and loved the trip. I noticed people taking tours of the city and decided to do a quiz that would act like a virtual tour of Washington, DC.

A multiple-choice quiz by AuroraBoreanaz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. D.C. Washington

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
363,956
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
990
Last 3 plays: Verbonica (10/10), Nala2 (9/10), Guest 108 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. One of my favorite places in Washington, DC is this very large museum. Well, actually, there are many different museums located here, such as the Air and Space Museum, Natural History Museum, and American History Museum. What are these collections of museums called? Hint


Question 2 of 10
2. Not too far from the National Gallery of Art is another museum that is not part of the large museum complex. What is this 'news worthy' museum? Hint


Question 3 of 10
3. Facing the reflecting pool is a large building with tall pillars. Inside this building is a statue of a famous American president with his emancipation proclamation written on the walls. What is the memorial called? Hint


Question 4 of 10
4. This round memorial is farther out (on the opposite side of the Tidal Basin) and has a statue of the third American president standing in a long coat. What is the name of this memorial? Hint


Question 5 of 10
5. This very famous residence is blocked off with gates, so to get from the front to the back requires taking the scenic route through several streets. What is this residence called? Hint


Question 6 of 10
6. This memorial is a large circular structure with no roof. What is this memorial called that has quotes from Franklin Roosevelt and Admiral Nimitz? Hint


Question 7 of 10
7. This memorial is a long wall along a stone path near a green park that lists out the names of the soldiers who died. What is this memorial called? Hint


Question 8 of 10
8. This famous memorial is a tall obelisk that sort of resembles the number one. What memorial is this? Hint


Question 9 of 10
9. Across the bridge and just outside Washington, DC is what famous national cemetery? Hint


Question 10 of 10
10. This final stop is a bit of a drive from Washington, DC, and is the well-known home and farm of George Washington. Name it. Hint





Most Recent Scores
Today : Verbonica: 10/10
Mar 04 2024 : Nala2: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 207: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of my favorite places in Washington, DC is this very large museum. Well, actually, there are many different museums located here, such as the Air and Space Museum, Natural History Museum, and American History Museum. What are these collections of museums called?

Answer: The Smithsonian

My favorite museum is the American History Museum. The museum has a real stage coach, fire 'truck' from the 1840s, a battle ship from 1776, First Lady dresses dating back to the 1800s, and much more. I also like the Air and Space Museum. There are 'tours' inside replicas of space capsules, planes from World War II, and pieces from the earliest attempts at flight dating back to the 1700s.
2. Not too far from the National Gallery of Art is another museum that is not part of the large museum complex. What is this 'news worthy' museum?

Answer: The Newseum

Visitors to The Newseum are able to see and explore major news stories from the past and present. The Newseum has sections devoted to modern news stories, the Berlin Wall, journalist memorial, and old newspapers with stories about well-known historical events and people.
3. Facing the reflecting pool is a large building with tall pillars. Inside this building is a statue of a famous American president with his emancipation proclamation written on the walls. What is the memorial called?

Answer: The Lincoln Memorial

At the top of the stairs and in the center of the building is a large statue of President Abraham Lincoln sitting in a chair. One wall has the The Gettysburg Address and the other wall has his second inauguration speech.
4. This round memorial is farther out (on the opposite side of the Tidal Basin) and has a statue of the third American president standing in a long coat. What is the name of this memorial?

Answer: The Jefferson Memorial

Credit for being the principal author of the Declaration of Independence goes to Thomas Jefferson, which is why it is written on the walls of his memorial. Like the Lincoln Memorial, the design resembles ancient Greek architecture and the building is surrounded by pillars.
5. This very famous residence is blocked off with gates, so to get from the front to the back requires taking the scenic route through several streets. What is this residence called?

Answer: The White House

The gardens can be seen at the back of the White House. The front of the White House is near a park where protesters have liked to camp out for decades. Secret Service agents in police cars watch as visitors come to take pictures and videos.
6. This memorial is a large circular structure with no roof. What is this memorial called that has quotes from Franklin Roosevelt and Admiral Nimitz?

Answer: The World War II Memorial

The memorial is located on the opposite side of the reflecting pool from the Lincoln Memorial. There is a pond with a fountain in the middle of the memorial, and surrounding the inside of the memorial are engravings of soldiers and the names of each of the fifty states.
7. This memorial is a long wall along a stone path near a green park that lists out the names of the soldiers who died. What is this memorial called?

Answer: The Vietnam Memorial

One of the inscriptions written on the wall is, "All Gave Some Some Gave All". Nearby are statues of soldiers who fought and books listing out names.
8. This famous memorial is a tall obelisk that sort of resembles the number one. What memorial is this?

Answer: The Washington Monument

The Washington Memorial honors the first president of America, George Washington. The monument is on the same side of the reflecting pool as the World War II monument and is surrounded by American flags.
9. Across the bridge and just outside Washington, DC is what famous national cemetery?

Answer: Arlington

Arlington is large and hilly, but there is a tour that stops at the main tourist locations. The first stop is at JFK's grave with the eternal flame. Buried next to JFK is Jackie Kennedy and their two children who died shortly after they were born. The second stop is the Tomb of the Unknown Soldier, Audie Murphy's grave, the mast of the Maine, and the memorials to the space shuttles Columbia and Challenger.

The third stop is the Lee House that can be toured. Arlington stands on land previously belonging to George and Martha Washington. Washington's step great-granddaughter married Robert E. Lee and the home has belonged to the federal government since the Civil War.
10. This final stop is a bit of a drive from Washington, DC, and is the well-known home and farm of George Washington. Name it.

Answer: Mount Vernon

The welcome center buildings have learning centers and museums with interesting George Washington artifacts. The main house that Washington lived in is toured, as are the surrounding buildings. George and Martha's stone tombs are visible behind a metal gate. The farm is still a working farm with fruit trees, live animals, a greenhouse with a lecturer inside, and a working blacksmith.
Source: Author AuroraBoreanaz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #30:

Stop yourself and go complete some quizzes! This Commission in the Author's Lounge-- the thirtieth!-- launched in October 2013 and featured titles containing the words 'Stop' and 'Go'!

  1. Stop Hesitating Average
  2. Going, Going, Gone Average
  3. Go Ahead, Bake My Clay Average
  4. Don't Go There! Average
  5. Where No Woman Has Gone Before Average
  6. Go West Young Man Average
  7. Going Overboard Average
  8. Stop at the Red Light Average
  9. I'll Go to the Foot of Our Stairs Average
  10. Stop Right There! Very Easy
  11. Stop! In the Name of Love Average
  12. There's No Stopping Me Now Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us