FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Asian History
Quiz about Asian History

Difficult History Trivia: Asian History | 10 Questions


Good luck on the Asian history quiz.

A multiple-choice quiz by Tricia15. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Asian

Author
Tricia15
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,427
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2118
Last 3 plays: Guest 157 (6/10), Guest 103 (0/10), winston1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In China, what did Shih Huang-Ti (Shihuangdi) build as a defense against raids by nomadic people? Hint


Question 2 of 10
2. In India, who was the philosopher who founded Buddhism? Hint


Question 3 of 10
3. In the Philippines, who was the Filipino hero of World War II? Hint


Question 4 of 10
4. In Indonesia, who was their first President? Hint


Question 5 of 10
5. In Oman, who overthrew Sultan Said bin Taimur in a palace coup in 1970? Hint


Question 6 of 10
6. In Mongolia, what city was designated as Temujin's capital? Hint


Question 7 of 10
7. When did Brunei become an independent sovereign country? Hint


Question 8 of 10
8. In Laos, who did the Khmer King at Angkor, Jayavarman Paramesvara, have his daughter marry? Hint


Question 9 of 10
9. Which Asian country became the first Christian state in the History of the World in A.D. 301? Hint


Question 10 of 10
10. What was the first kingdom to occupy the present area of Cambodia? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 157: 6/10
Jul 11 2024 : Guest 103: 0/10
Jul 04 2024 : winston1: 6/10
May 28 2024 : mandy2: 8/10
May 28 2024 : cardsfan_027: 9/10
May 28 2024 : PHILVV: 10/10
May 28 2024 : paper_aero: 6/10
May 28 2024 : masfon: 10/10
May 28 2024 : 1995Tarpon: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In China, what did Shih Huang-Ti (Shihuangdi) build as a defense against raids by nomadic people?

Answer: Great Wall

The Great Wall of China is the longest artificial structure in the world.
2. In India, who was the philosopher who founded Buddhism?

Answer: Siddhartha Gautama

3. In the Philippines, who was the Filipino hero of World War II?

Answer: Jesus Villamor

4. In Indonesia, who was their first President?

Answer: Sukarno

He was the president of Indonesia from 1945 to 1967, when right wing military leaders took power after a failed Communist coup.
5. In Oman, who overthrew Sultan Said bin Taimur in a palace coup in 1970?

Answer: Qaboos bin Said

Qaboos bin Said is the son of Sultan Said bin Taimur.
6. In Mongolia, what city was designated as Temujin's capital?

Answer: Karakorum

Temujin (later known at Ghengis Khan) estabished Karakorum as the capital of the Mongol empire in the early 13th century.
7. When did Brunei become an independent sovereign country?

Answer: January 1, 1984

8. In Laos, who did the Khmer King at Angkor, Jayavarman Paramesvara, have his daughter marry?

Answer: Fa Ngum

He was a great warrior who earned the title Conqueror.
9. Which Asian country became the first Christian state in the History of the World in A.D. 301?

Answer: Armenia

10. What was the first kingdom to occupy the present area of Cambodia?

Answer: Funan

This was formed in the 1st century A.D., probably by the Mon-Khmer peoples.
Source: Author Tricia15

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us