FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Asian History
Quiz about Asian History

History Quiz: Asian History | 10 Questions


This quiz is a toughy, and it will make you think. Many of you are going to have to use 'eany meany miny moe'

A multiple-choice quiz by katieclubine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Asian

Author
katieclubine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,292
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3316
Last 3 plays: Guest 103 (0/10), winston1 (9/10), Wordpie (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Confucianism in traditional China served to ...? Hint


Question 2 of 10
2. Both Japan and China decided to limit trade with Europe during much of the 16th and 17th centuries because the Japanese and Chinese ...? Hint


Question 3 of 10
3. The arrival of Commodore Matthew Perry in Japan in 1853 signaled the end to...? Hint


Question 4 of 10
4. What Asian country was never a victim of imperialism? Hint


Question 5 of 10
5. North Korea and South Korea are divided at the ...? Hint


Question 6 of 10
6. The primary goal of the Indian National Congress (INC) was to...? Hint


Question 7 of 10
7. Civil disobedience was Gandhi's most effective weapon against the forces of foreign imperialists. Which person created the idea of civil disobedience? Hint


Question 8 of 10
8. Europeans were able to dominate much of South and Southeast Asia because ...? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these took place in China? Hint


Question 10 of 10
10. What Asian country used to have the same independence day as the US? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 103: 0/10
Jul 04 2024 : winston1: 9/10
Jul 04 2024 : Wordpie: 6/10
May 28 2024 : workisboring: 2/10
May 28 2024 : misstified: 10/10
May 28 2024 : PHILVV: 10/10
May 23 2024 : Guest 96: 6/10
May 21 2024 : wINGED_aHNAF: 2/10
May 20 2024 : Guest 49: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Confucianism in traditional China served to ...?

Answer: maintain the social order.

2. Both Japan and China decided to limit trade with Europe during much of the 16th and 17th centuries because the Japanese and Chinese ...?

Answer: believed they would receive no benefit from trading with the Europeans.

3. The arrival of Commodore Matthew Perry in Japan in 1853 signaled the end to...?

Answer: policies of isolation.

4. What Asian country was never a victim of imperialism?

Answer: Thailand (Siam)

5. North Korea and South Korea are divided at the ...?

Answer: 38th parallel

6. The primary goal of the Indian National Congress (INC) was to...?

Answer: gain independence from Great Britain.

7. Civil disobedience was Gandhi's most effective weapon against the forces of foreign imperialists. Which person created the idea of civil disobedience?

Answer: Henry David Thoreau

Thoreau was an American philosoper, Marx created the idea of communism, and Han Feizi was a famous Legalist writer.
8. Europeans were able to dominate much of South and Southeast Asia because ...?

Answer: Europeans had more advanced technology.

9. Which of these took place in China?

Answer: Boxer Rebellion

The Boxer Rebellion was the attempt of anti-foreign Chinese to reduce the amount of growing foreign missionaries and business people in China by killing the foreigners. The Sepoy Rebellion and Amistar Massacre took place in India. The Sharpsville Massacre took place in South Africa.
10. What Asian country used to have the same independence day as the US?

Answer: The Philippines

It was changed to June 12th in the 1960s, because on that date in 1898 the Phillipines got their freedom from Spain.
Source: Author katieclubine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us