FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Events of the 1980s
Quiz about Events of the 1980s

Events of the 1980s Trivia Quiz


This is a quiz of news worthy events in the 1980's. Good luck. It's my first quiz, so go easy on me..=)

A multiple-choice quiz by Amanda1995. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. USA in the 20th Century

Author
Amanda1995
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
7601
Last 3 plays: ScreaminCoyote (7/10), Guest 107 (6/10), Guest 208 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year did the space shuttle Challenger explode? Hint


Question 2 of 10
2. This man shot and killed John Lennon. Hint


Question 3 of 10
3. When did Pan Am flight 103 crash over Lockerbie, Scotland? Hint


Question 4 of 10
4. Why did John Hinckley Jnr try to assassinate Ronald Reagan? Hint


Question 5 of 10
5. Mount St Helens erupted on May 18, 1980 after being dormant for 120 years. Where is it? Hint


Question 6 of 10
6. Joseph Hazelwood was the captain of the Exxon Valdez.


Question 7 of 10
7. Which of these networks first aired in June 1980? Hint


Question 8 of 10
8. In 1982, 264,000 bottles of extra-strength Tylenol were recalled because of seven cyanide poisonings in what city? Hint


Question 9 of 10
9. In 1980, what was the minimum wage in the US? Hint


Question 10 of 10
10. On August 20, 1989, these brothers murdered their parents with shot guns in Beverly Hills, CA.

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 05 2024 : ScreaminCoyote: 7/10
Jan 26 2024 : Guest 107: 6/10
Jan 25 2024 : Guest 208: 5/10
Jan 23 2024 : Guest 24: 9/10
Jan 17 2024 : MarNoe: 6/10
Jan 05 2024 : Guest 67: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did the space shuttle Challenger explode?

Answer: 1986

On January 28, 1986 the space shuttle Challenger explodes killing seven crew members. The cause is believed to be the o-ring seals between the rear segment of the right solid rocket booster.
2. This man shot and killed John Lennon.

Answer: Mark David Chapman

On Dec. 8, 1980, Mark David Chapman shot John Lennon outside his apartment complex in New York.
3. When did Pan Am flight 103 crash over Lockerbie, Scotland?

Answer: 1988

Pan Am flight 103 crashed over Lockerbie, Scotland after a bomb exploded in the left cargo hold. All 259 crew and passengers are killed, and also a further 11 people on the ground.
4. Why did John Hinckley Jnr try to assassinate Ronald Reagan?

Answer: He wanted to impress Jodie Foster

John Hinkley became obsessed with Jodie Foster after watching the movie 'Taxi Driver'. He thought assassinating the president would impress her.
5. Mount St Helens erupted on May 18, 1980 after being dormant for 120 years. Where is it?

Answer: Washington

6. Joseph Hazelwood was the captain of the Exxon Valdez.

Answer: True

Captain Joseph Hazelwood was accused of being drunk when the Valdez ran aground in Prince William Sound, Alaska on 24th March 1989.
7. Which of these networks first aired in June 1980?

Answer: CNN

8. In 1982, 264,000 bottles of extra-strength Tylenol were recalled because of seven cyanide poisonings in what city?

Answer: Chicago

Because of the seven deaths, Tylenol began using 'tamper resistent packaging' for all of its products.
9. In 1980, what was the minimum wage in the US?

Answer: $3.10hr

10. On August 20, 1989, these brothers murdered their parents with shot guns in Beverly Hills, CA.

Answer: Menendez

Source: Author Amanda1995

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us