FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US History in the 1980s
Quiz about US History in the 1980s

U.S. History in the 1980s Trivia Quiz


The 1980s! Each question will list a year and three significant events that happened during that year. Select the event that DID NOT take place during the year listed. Good luck!

A multiple-choice quiz by jessesky1969. Estimated time: 9 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. USA in the 20th Century

Author
jessesky1969
Time
9 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,439
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
5524
Last 3 plays: ScreaminCoyote (3/10), valleyaggie (2/10), Guest 74 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which event did NOT take place in 1980? Hint


Question 2 of 10
2. Which event did NOT take place in 1981? Hint


Question 3 of 10
3. Which event did NOT take place in 1982? Hint


Question 4 of 10
4. Which event did NOT take place in 1983? Hint


Question 5 of 10
5. Which event did NOT take place in 1984? Hint


Question 6 of 10
6. Which event did NOT take place in 1985? Hint


Question 7 of 10
7. Which event did NOT take place in 1986? Hint


Question 8 of 10
8. Which event did NOT take place in 1987? Hint


Question 9 of 10
9. Which event did NOT take place in 1988? Hint


Question 10 of 10
10. Which event did NOT take place in 1989? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 10 2024 : ScreaminCoyote: 3/10
Jan 29 2024 : valleyaggie: 2/10
Jan 17 2024 : Guest 74: 2/10
Jan 10 2024 : Guest 174: 6/10
Jan 02 2024 : Guest 24: 6/10
Jan 02 2024 : Guest 68: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which event did NOT take place in 1980?

Answer: On January 25, in his State of the Union address President Ronald Reagan called for budget cuts of $100 billion over three years, but opposed increased taxes.

President Reagan's State of The Union address took place in 1984.
2. Which event did NOT take place in 1981?

Answer: On December 20, United States Troops invaded Panama, overthrowing the government of Manuel Noriega, who eluded capture, took refuge in the Vatican mission, then surrendered to the U.S. on January 3rd of the next year.

Noriega surrendered to the U.S. in 1989-1990.
3. Which event did NOT take place in 1982?

Answer: On January 5, President Reagan produced the nation's first trillion-dollar budget.

President Reagan's proposed budget took place in 1987.
4. Which event did NOT take place in 1983?

Answer: On January 20, for the first time, the United States officially observed Martin Luther King Day.

Martin Luther King Day was finally observed on January 20, 1986.
5. Which event did NOT take place in 1984?

Answer: On April 24, eight Americans were killed and five wounded in an ill-fated attempt to rescue the hostages held by Iranian militants at the U.S. Embassy in Teheran, Iran.

The ill-fated rescue attempt happened in 1980.
6. Which event did NOT take place in 1985?

Answer: On November 8, George Bush, vice-president under Reagan, was elected 41st U.S. President. Bush defeated the Democratic nominee, Governor Michael Dukakis of Massachusetts.

Bush was elected the 41st President of the U.S. in 1988.
7. Which event did NOT take place in 1986?

Answer: U.S. Marines, Rangers and a small force from six Caribbean nations invaded the island of Grenada in response to a request from the O.E.C.S.

The invasion of Grenada happened in 1983.
8. Which event did NOT take place in 1987?

Answer: On December 23, President Reagan ordered sanctions against the new Polish military government in response to the imposition of martial law in that country.

The sanctions were imposed in 1981.
9. Which event did NOT take place in 1988?

Answer: On March 2, the Senate voted 57-37 for a bill that virtually eliminated busing for the purposes of racial integration.

The bill was voted on in 1982.
10. Which event did NOT take place in 1989?

Answer: On November 19 and 20, for the first time in six years, the leaders of the U.S. and Soviet Union met at a summit conference.

The summit occurred in 1985.
Source: Author jessesky1969

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us