FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Random WWII Quotes
Quiz about Random WWII Quotes

Random WWII Quotes Trivia Quiz


There are many well known and less well known quotes from WWII that I find fascinating. Some of these are fairly easy and others difficult.

A multiple-choice quiz by HurricaneBill. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II
  8. »
  9. World War II for Experts

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
607
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (5/10), Guest 73 (6/10), Guest 96 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. On June 6, 1944, who said "Never have so few been commanded by so many"? Hint


Question 2 of 10
2. Who said this about what? "I had hoped we were hurling a wildcat onto the shore, but all we got was a stranded whale". Hint


Question 3 of 10
3. Who said, "I do not understand the words, but by God I like your spirit"? Hint


Question 4 of 10
4. Who said, "It is more likely that the United States ... will be attacked by the not-well-known but very warlike inhabitants of the planet Mars"? Hint


Question 5 of 10
5. Who said, "[The] British, the Jewish and the Roosevelt administration [are] the three most important groups ... pressing ... toward war"? Hint


Question 6 of 10
6. Who said, "This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning"? Hint


Question 7 of 10
7. Who said, "I gave the gift of myself to France ... The fighting must stop"? Hint


Question 8 of 10
8. Who said, "If the Germans get here they will never go home"? Hint


Question 9 of 10
9. Who said, "All the same, a formidable people, a very great people ... to have pushed this far"? About whom? Hint


Question 10 of 10
10. Who said the following about whom? "His ardor and daring inflicted grievous disasters upon us ... [He is] a great general." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 99: 5/10
Jan 25 2024 : Guest 73: 6/10
Jan 24 2024 : Guest 96: 5/10
Jan 17 2024 : Guest 174: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On June 6, 1944, who said "Never have so few been commanded by so many"?

Answer: Maj. Gen. Maxwell Taylor

Taylor said this when he and his staff of the 101st Airborne landed amid a small group of enlisted paratroopers during the Normandy airborne drop.
2. Who said this about what? "I had hoped we were hurling a wildcat onto the shore, but all we got was a stranded whale".

Answer: Winston Curchill - the Allied landings at Anzio and Nettuno, Italy

Maj. Gen. John P. Lucas was in charge of this operation. It was to have outflanked the German Winter Line. The landings were unopposed and a jeep patrol even got to the outskirts of Rome. However, Lucas spent days consolidating and planning. This allowed German Gen. Kesselring to move up and surround the beachhead. Lucas was eventually relieved and replaced with Gen. Truscott.
3. Who said, "I do not understand the words, but by God I like your spirit"?

Answer: Josef Stalin

During a meeting in Moscow, Stalin said this to Churchill. Stalin, it seems, had insulted the ability of the British to fight. Whereupon, Churchill burst into a torrent of oratory that was so forceful and fast the interpreters were unable to keep up.
4. Who said, "It is more likely that the United States ... will be attacked by the not-well-known but very warlike inhabitants of the planet Mars"?

Answer: Italian dictator Benito Mussolini

Mussolini said this in an address to the Italian people on February 23, 1941 in which he denied that the Axis powers had any plans to attack the U.S.
5. Who said, "[The] British, the Jewish and the Roosevelt administration [are] the three most important groups ... pressing ... toward war"?

Answer: American aviation hero Charles Lindbergh

Lindbergh said this during an address in Des Moines, Iowa on September 12, 1941. This was the worst side of Lindbergh; he performed valuable and unheralded service later as a pilot in combat situations.
6. Who said, "This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning"?

Answer: Prime Minister Winston Churchill

Churchill said this in remarks about the British victory in Egypt on November 10, 1942.
7. Who said, "I gave the gift of myself to France ... The fighting must stop"?

Answer: Marshal Henri Petain

Pétain, upon becoming Premier on May 17, 1940, as German troops were overwhelming the French.
8. Who said, "If the Germans get here they will never go home"?

Answer: Italian dictator Benito Mussolini

Mussolini said this in 1940 while discussing the "advantage" of having German troops on Italian soil.
9. Who said, "All the same, a formidable people, a very great people ... to have pushed this far"? About whom?

Answer: French Gen. Charles de Gaulle

Charles de Gaulle, when visiting Moscow. The rest of the quote is "I don't speak of the Russians, I speak of the Germans."
10. Who said the following about whom? "His ardor and daring inflicted grievous disasters upon us ... [He is] a great general."

Answer: Prime Minister Winston Churchill about Erwin Rommel

Churchill's opinion of German Field Marshal Erwin Rommel.
Source: Author HurricaneBill

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us