FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The World At War
Quiz about The World At War

The World At War Trivia Quiz


A collection of random WW II trivia.

A multiple-choice quiz by gamesrfun2222. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II
  8. »
  9. World War II for Experts

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
6752
Last 3 plays: Leo123104 (5/10), Guest 207 (8/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the final fate of the aircraft carrier U.S.S. Saratoga? Hint


Question 2 of 10
2. When did the Pz.VI Tiger Tank first go into production? Hint


Question 3 of 10
3. When did the P51 Mustang begin combat operations in WW II? Hint


Question 4 of 10
4. What is a Horsa? Hint


Question 5 of 10
5. Who was F.D.Roosevelt's U.S. Army chief of staff? Hint


Question 6 of 10
6. When was Dwight D.Eisenhower promoted to the rank of 5 star General? Hint


Question 7 of 10
7. What was the nickname of General George S. Patton? Hint


Question 8 of 10
8. Where was Bernard L. Montgomery born and what is his date of birth? Hint


Question 9 of 10
9. Known as The Desert Fox, what is the full name of Field Marshall Erwin Rommel? Hint


Question 10 of 10
10. When and where was Hermann Goering born? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Leo123104: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 207: 8/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 213: 7/10
Apr 02 2024 : Guest 174: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 1: 5/10
Mar 30 2024 : Guest 164: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 147: 3/10
Mar 29 2024 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the final fate of the aircraft carrier U.S.S. Saratoga?

Answer: Sunk in nuclear bomb test at Bikini Atoll

'USS Saratoga,Battleship USS Arkansas can be found there.
2. When did the Pz.VI Tiger Tank first go into production?

Answer: August.1942

The 'Pz. VI' or 'Tiger' went into production in August 1942 and was used in large numbers at Kursk. The high velocity 88 mm gun, adapted from the Germans anti-aircraft guns, could penetrate even the most armoured Soviet tanks at extreme range.
3. When did the P51 Mustang begin combat operations in WW II?

Answer: Apr.1942

The 'Mustang' first flew in October 1940, entered production in May 1941 and began combat operations with the RAF in April 1942.
4. What is a Horsa?

Answer: assault glider

A.S. 51 HORSA British-built assault glider of World War II. first flew in 1941 and went into production shortly thereafter.
5. Who was F.D.Roosevelt's U.S. Army chief of staff?

Answer: George Catlett Marshall

When he took command, the United States forces had fewer than 200,000 officers and men. He expanded it in less than four years to a well-trained and well-equipped force of 8,300,000.
6. When was Dwight D.Eisenhower promoted to the rank of 5 star General?

Answer: December 1944

In 1950 Eisenhower was appointed commander of NATO.1952 he resigned from the army to accept the Republican nomination for the U.S. presidency.
7. What was the nickname of General George S. Patton?

Answer: Old Blood and Guts

Played a strategic role in relieving Bastogne in the massive Battle of the Bulge.
8. Where was Bernard L. Montgomery born and what is his date of birth?

Answer: London, England Nov.17.1887

Following World War II, Montgomery was made a Knight of the Garter and was created 1st Viscount Montgomery of Alamein in 1946.
9. Known as The Desert Fox, what is the full name of Field Marshall Erwin Rommel?

Answer: Erwin Johannes Eugen Rommel

After the failure of the attempt on Hitler's life on July 20 1944,Rommel was implicated. On October 14 Rommel took poison, ending his life. He was buried with full military honours.
10. When and where was Hermann Goering born?

Answer: Jan. 12. 1893 Rosenheim Germany

Goering served with distinction during World War I joining the air force. In 1918 he became commander of same squadron The Red Baron.
Source: Author gamesrfun2222

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. WWII - Strange & Interesting Facts: 1 Very Difficult
2. World War Two : Part B Very Difficult
3. World War II Difficult
4. World War II Interesting Facts Difficult
5. World War II Mixture Difficult
6. The History of World War II Very Difficult
7. World War Two : Part C Very Difficult
8. World War Two : Part A Very Difficult
9. WW2 - At a Glance Difficult
10. Second World War [B] Difficult
11. WWII - Strange & Interesting Facts: 2 Difficult
12. WWII - Strange & Interesting Facts: 3 Very Difficult

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us