FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World War II Interesting Facts
Quiz about World War II Interesting Facts

World War II Interesting Facts Quiz


It's been fun trying to get somewhere with facts I know absolutely nothing about like the music and movies of today. So I thought it would be fun to do something from my growing up era.

A multiple-choice quiz by finlady. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II
  8. »
  9. World War II for Experts

Author
finlady
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
6052
Last 3 plays: Guest 1 (10/15), Guest 96 (12/15), Guest 213 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. General Patton's dog was named Hint


Question 2 of 15
2. What is the code name used by General Eisenhower's staff for his retreat outside of London? Hint


Question 3 of 15
3. Chester Nimitz, son of Admiral Chester Nimitz commanded what submarine? Hint


Question 4 of 15
4. Nickname given to newscaster H. V. Kaltenborn. Hint


Question 5 of 15
5. The first Series E Defense Bond was sold on: Hint


Question 6 of 15
6. Who was not a Vice President of Franklin Roosevelt? Hint


Question 7 of 15
7. What was the Anzio Express? Hint


Question 8 of 15
8. Who commanded the Luftwaffe? Hint


Question 9 of 15
9. Intrepid was the code name of the head of the British intelligence network. Who was he? Hint


Question 10 of 15
10. On what date did Germany and Italy declare war on the United States, and in turn the United States declared war on Germany and Italy? Hint


Question 11 of 15
11. What would WW2 be without John Wayne? How many WW2 movies did he star in between 1942 and 1966? Hint


Question 12 of 15
12. What was the nickname of the German propaganda broadcaster? Hint


Question 13 of 15
13. What did Hedy Lamarr, the movie actress do to help toward the war effort? Hint


Question 14 of 15
14. Where did President Franklin Roosevelt sometimes go for medical treatment? Hint


Question 15 of 15
15. When did President Franklin Roosevelt die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 1: 10/15
Apr 25 2024 : Guest 96: 12/15
Apr 05 2024 : Guest 213: 7/15
Apr 04 2024 : Guest 24: 8/15
Mar 26 2024 : Guest 69: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. General Patton's dog was named

Answer: Willie

WW2 Fascinating Facts
2. What is the code name used by General Eisenhower's staff for his retreat outside of London?

Answer: Da de da

From book WW2 Fascinating Facts
3. Chester Nimitz, son of Admiral Chester Nimitz commanded what submarine?

Answer: USS Haddo

4. Nickname given to newscaster H. V. Kaltenborn.

Answer: Voice of Doom

Fascinating Facts
5. The first Series E Defense Bond was sold on:

Answer: May 1, 1941

Franklin Roosevelt purchased the first bond.
6. Who was not a Vice President of Franklin Roosevelt?

Answer: Al Smith

Garner served two terms, Wallace one, and Truman just a few short weeks before he was elevated to the presidency by FDR's death in April, 1945.
7. What was the Anzio Express?

Answer: Nickname given to a German Railway Gun

8. Who commanded the Luftwaffe?

Answer: Hermann Goering

9. Intrepid was the code name of the head of the British intelligence network. Who was he?

Answer: Sir William Stephenson

Sir William Stephenson was a close friend of Ian Fleming.
10. On what date did Germany and Italy declare war on the United States, and in turn the United States declared war on Germany and Italy?

Answer: December 11, 1941

11. What would WW2 be without John Wayne? How many WW2 movies did he star in between 1942 and 1966?

Answer: 14

12. What was the nickname of the German propaganda broadcaster?

Answer: Axis Sally

Her real name was Mildred Gillars (1900-88). She was convicted of treason in 1949 and sentenced to 10-30 years. She was released in 1961.
13. What did Hedy Lamarr, the movie actress do to help toward the war effort?

Answer: She co-invented a torpedo guidance sysytem, that was approved but not used

14. Where did President Franklin Roosevelt sometimes go for medical treatment?

Answer: Warm Springs

In 1927 he established a charitable foundation there for the rehabilitation of polio patients.
15. When did President Franklin Roosevelt die?

Answer: April 12, 1945

Franklin D. Roosevelt died in Warm Springs, Georgia on April 12th, 1945 from cerebral hemorrhage. He was just over 63 years old when he died.
Source: Author finlady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us