FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Your Beers
Quiz about Do You Know Your Beers

Do You Know Your Beers? Trivia Quiz


See if you can identify the beer and the country of its origin.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Wines, Beers and Spirits
  8. »
  9. Beers

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
382,237
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
664
Last 3 plays: Guest 76 (8/10), Guest 99 (10/10), Duchess716 (2/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Steinlager   
  China
2. Tsingtao   
  Canada
3. Grolsch   
  Japan
4. Stella Artois   
  Brazil
5. Brahma   
  The Netherlands
6. Labatt Blue   
  Thailand
7. Beck's   
  India
8. Kirin Ichiban   
  Germany
9. Singha   
  Belgium
10. Kingfisher  
  New Zealand





Select each answer

1. Steinlager
2. Tsingtao
3. Grolsch
4. Stella Artois
5. Brahma
6. Labatt Blue
7. Beck's
8. Kirin Ichiban
9. Singha
10. Kingfisher

Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 76: 8/10
May 25 2024 : Guest 99: 10/10
May 22 2024 : Duchess716: 2/10
May 22 2024 : polly656: 2/10
May 22 2024 : Dizart: 10/10
May 21 2024 : mjh58: 6/10
May 21 2024 : Guest 136: 8/10
May 21 2024 : toddruby96: 10/10
May 21 2024 : Guest 94: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Steinlager

Answer: New Zealand

Steinlager is brewed in Auckland and is New Zealand's biggest export beer. The beer is brewed by Lion Nathan and was first introduced in 1957. It has a 5% alcohol level. Steinlager has been a sponsor of the All Blacks rugby team beginning in 1986 and was a sponsor of the New Zealand win in the Americas Cup in 1995.
2. Tsingtao

Answer: China

Tsingtao Brewery was founded by German settlers in 1903 and now claims 15% of the Chinese domestic market. Tsingtao is a standard pilsner of 4.7% alcohol level. The beer is sold in 62 countries and accounts for 50% of China's export beer market.
3. Grolsch

Answer: The Netherlands

Grolsch brewery was founded in 1615 in Groenlo, which was then known as Grolle by Willem Neerfeldt. Grolsch means "of Grolle". It is the second largest Dutch brewery after Heineken, however, the local market comprises 51% of total production.
4. Stella Artois

Answer: Belgium

Sébastien Artois purchased a brewery in 1717 and gave his name to it as Brouwerij Artois. In 1926 the brewery launched Stella as a festive beer during Christmas and expanded into Europe during the 1930s. It has been brewed in the UK under contract by Whitbread since 1976.
5. Brahma

Answer: Brazil

Brahma was originally made by Companhia Cervejaria Brahma which was founded in 1888 which is the fifth largest brewery in the world. Brazil is the third largest market for beer in the world (2012).
6. Labatt Blue

Answer: Canada

Labatt Blue is Canada's best selling beer. The Labatt Brewing Company Ltd was founded in 1847 in Ontario by John Kinder Labatt.
7. Beck's

Answer: Germany

Beck's beer is one of Germany's best known beers internationally. Beck's Brewery was founded in 1873 in the northern German city of Bremen.
8. Kirin Ichiban

Answer: Japan

Kirin Ichiban is brewed by the Kirin Company Limited founded in 1885. "Ichiban" means "number one" and this brand was introduced in 1990. Kirin Ichiban is considered one of the worlds purest beers due to its single wort brewing process.
9. Singha

Answer: Thailand

Boon Rawd Brewery was founded in Bangkok in 1933. The brewery produces soft drinks and bottled water but is best known its pale lager, Singha.
10. Kingfisher

Answer: India

Kingfisher is an Indian beer. The brand was launched in 1978 by United Breweries Group, Bangalore. It is the largest selling Indian beer brand.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Get Your Beer Here Easier
2. All Hopped Up Easier
3. A Storm Is Brewing Easier
4. Bottoms Up Average
5. Beer Without the Alcohol Average
6. Beer Garden Average
7. European Beers Average
8. It's My Round Average
9. Match the Beer to the Country No. 1 Average
10. Homebrewing 101 Average
11. Beers Through The Years Average
12. Ten Green Bottles Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us