FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beer Garden
Quiz about Beer Garden

Beer Garden Trivia Quiz


A beer garden is a place where food and drinks are served. In this quiz we will skip the food and concentrate on the beer. Cheers.

A multiple-choice quiz by gme24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Wines, Beers and Spirits
  8. »
  9. Beers

Author
gme24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,632
Updated
Nov 10 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
289
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Daverrrrrr (5/10), Guest 84 (7/10), snhha (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. "How about a pint of London Pride" you ask. "Well, it is a beer brewed by Fuller's Brewery since 1959". "Where does the beer get its name from"? Hint


Question 2 of 10
2. The beer garden features ales from the Wychwood Brewery, from Witney, Oxfordshire, England. What is the name of the most famous ale of this brewery? Hint


Question 3 of 10
3. We come across Greene King that boast a Fine Ale with a rather strange poultry name. Can you guess it? Hint


Question 4 of 10
4. Wandering in the garden, you spot Mads Mikkelsen waving a beer bottle and saying "Probably". What beer is he promoting? Hint


Question 5 of 10
5. You spot a banner that reads "Brewed at St. James's Gate since 1759". Can you guess the name of the beer, without getting any closer to the banner? Hint


Question 6 of 10
6. In another part of the garden there is a sign for the Saku Brewery beer products. What Baltic country is home to the brewery? Hint


Question 7 of 10
7. Venturing further into the garden you spot a banner sporting the number 1664 in blue letters on a white oval shape. What beer goes with the number 1664? Hint


Question 8 of 10
8. Belgium has had a long tradition in brewing beer. No surprise that this time we spot a girl's name on a green bottle with a red label. What is the name of the beer? Hint


Question 9 of 10
9. We spot an area that promotes East Asian beers. Three of the beers are from Japan and one from South Korea. Which of the four options is from Korea? Hint


Question 10 of 10
10. A banner claims that "We are the first official brewery in Greece, established in 1864". What was the name of this brewery?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Daverrrrrr: 5/10
Mar 16 2024 : Guest 84: 7/10
Mar 14 2024 : snhha: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 52: 3/10
Feb 25 2024 : Guest 172: 7/10
Feb 24 2024 : Guest 15: 7/10
Feb 21 2024 : Guest 172: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 1: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "How about a pint of London Pride" you ask. "Well, it is a beer brewed by Fuller's Brewery since 1959". "Where does the beer get its name from"?

Answer: Flower

Common name for Saxifraga urbium. This flower was the first to sprout in the middle of the ruined buildings during World War II. Noel Coward composed the song "London Pride" where the flower is described as "a flower that's free."
The alcohol by volume in England is 4.1% for draught beer and 4.7% for bottled beer. Fuller's Griffin brewery is located in the Chiswick area of London.
2. The beer garden features ales from the Wychwood Brewery, from Witney, Oxfordshire, England. What is the name of the most famous ale of this brewery?

Answer: Hobgoblin

You can get Hobgoblin IPA, 5.3% ABV, a pale ale with a fruity taste. It has won the World's best IPA award in 2018.
The Hobgoblin Ruby is not as strong, 4.5% ABV, but offers a sweeter caramel flavour.
Hobgoblin Gold is also light, 4.5% ABV, and is made from four hops and exotic fruit flavours.
3. We come across Greene King that boast a Fine Ale with a rather strange poultry name. Can you guess it?

Answer: Old Speckled Hen

It is a very popular ale that was first brewed to commemorate the 50th anniversary of the MG car factory in Abingdon. The name was used at the factory for an old paint spattered car known as the "Owld Speckl'd Un". It is very strong, 6.5% ABV, and comes in various other guises such as Crafty, Golden and Hoppy.
Other beers and ales of the Greene King, based in Bury St Edmunds, include Abbot ale, Suffolk porter, Yardbird pale ale and Double Hop Monster IPA.
4. Wandering in the garden, you spot Mads Mikkelsen waving a beer bottle and saying "Probably". What beer is he promoting?

Answer: Carlsberg

Carlsberg is a Danish beer that was started by J.C Jacobsen in 1847. The beer was named after his son Carl. The slogan "Probably the Best Beer in the World" has been used to promote Carlsberg, using Mads Mikkelsen since 2017.
Cyprus was the first country in the world licensed to brew Carlsberg.
All options given are Danish beers.
5. You spot a banner that reads "Brewed at St. James's Gate since 1759". Can you guess the name of the beer, without getting any closer to the banner?

Answer: Guinness

Guinness is a dry stout that originated in Dublin, Ireland. It is mainly made with roasted malted barley. It is well known all over the world and it is brewed in more than 50 countries.
6. In another part of the garden there is a sign for the Saku Brewery beer products. What Baltic country is home to the brewery?

Answer: Estonia

Saku brewery was founded in 1820 by a German noble named Karl Friedrich von Rehbinder. He was the owner of an estate called Saku hence the name of the brewery. The target market was the various pubs and taverns in the area.
Some of the beers produced are Saku Originaal, Karl Frierdrich and Saku Porter to name but a few. Salu also produces cider, water, soft drinks and energy drinks.
7. Venturing further into the garden you spot a banner sporting the number 1664 in blue letters on a white oval shape. What beer goes with the number 1664?

Answer: Kronenbourg

Kronenbourg was first brewed in 1664 in the Alsace area, Strasbourg to be precise, by Geronimus Hatt. It is a rather strong lager, 5.5% ABV. Apart from France, the beer is also brewed in Australia and UK.
Nowadays there are available various kinds of the beer such as Blanc, Rose and non-alcoholic.
8. Belgium has had a long tradition in brewing beer. No surprise that this time we spot a girl's name on a green bottle with a red label. What is the name of the beer?

Answer: Stella Artois

Stella Artois was first brewed in Leuven, Belgium. A pilsner with 5.2% ABV, takes its name from the Latin for star. It was first launched in 1926 as a Christmas beer.
Cantillon Iris is also a Belgian beer. The other two options come from the USA.
9. We spot an area that promotes East Asian beers. Three of the beers are from Japan and one from South Korea. Which of the four options is from Korea?

Answer: Hite

The brewery was established in 1933 in Seoul. Hite is the best-selling beer in the country and it is a lager. The Hite company also produces rice wine and mineral water.
10. A banner claims that "We are the first official brewery in Greece, established in 1864". What was the name of this brewery?

Answer: Fix

Charles Johann Fuchs, son of a Bavarian settler, was the man who established the Fix brewery. The beer is now brewed by the Olympic brewery in Athens. Mythos was first created in 1997 and is another product of the Olympic brewery.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #71:

What can a quiz author do with just one word? Well, add to it for starters! In this seventy-first Commission in the Author Lounge, started in August 2022, participants received one word for their quiz title and added a companion of their choice before or after to get the quizzes you see here!

  1. Spectacular Sleater-Kinney Easier
  2. Super Poopers Average
  3. World Cups Average
  4. Camera Fun Very Easy
  5. Clandestine Critters Average
  6. Toy Box Easier
  7. Wise Owl Average
  8. Olive Thomas Average
  9. Ground Zero Average
  10. Vicious Cycling Average
  11. Beer Garden Average
  12. Coast Finder Average

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us