Quiz about Have A Drink On Me
Quiz about Have A Drink On Me

Have A Drink On Me Trivia Quiz


There are thousands of beers throughout the world, here are ten questions on some of them. Good Luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Wines, Beers and Spirits
  8. »
  9. Beers

Author
Ikabud
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6279
Last 3 plays: Guest 99 (8/10), Tanda717 (7/10), mlpitter (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What beer company boasts the oldest, registered trademark in the world? Hint

Worthington
Ind Coope
Tennents
Bass

2. Pick the odd one out? Hint

Corona Extra
Dos Equis
Chihuahua
Tabasco

3. What famous beer do Desnoes and Geddes of Kingston, Jamaica produce? Hint

Stella Artois
Heineken
Red Stripe
San Miguel

4. Which of these brewers is from Belgium? Hint

Jupiler
Grolsch
Brasserie St Leonard
Spaten

5. What famous brewing company was founded by J.C. Jacobsen, in Copenhagen, Denmark? Hint

Carlsberg
Heineken
Holsten
Ottakringer

6. The name of the 'National' beer of the United States is the world famous 'Budweiser'. What other country produces its own 'Budweiser', known as 'Budvar'? Hint

Czech Republic
Germany
Belgium
Austria

7. What city gives its name to the lightest, palest, styles of lager? Hint

Ceske Budjovice
Groenlo
Copenhagen
Pilsen

8. Where is Castlemaine XXXX beer from? Hint

England
Canada
USA
Australia

9. What famous beer was created at St. James Gate, Dublin? Hint

Murphys
Guinness
Harp
Beamish

10. What beer making company patented 'Ice' beer? Hint

Molson
Coors
Rolling Rock
Labatt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What beer company boasts the oldest, registered trademark in the world?

Answer: Bass

Bass was founded in 1777, at Burton-Upon-Trent, England, by William Bass. The trademark is the 'Red Triangle'.
2. Pick the odd one out?

Answer: Tabasco

Tabasco is a spicy sauce, all the others are Mexican beers.
3. What famous beer do Desnoes and Geddes of Kingston, Jamaica produce?

Answer: Red Stripe

Red Stripe was originally brewed as ale, but was reformulated as a lager in 1934.
4. Which of these brewers is from Belgium?

Answer: Jupiler

Brasserie St. Leonard is French, Grolsch is Dutch and Spaten is German.
5. What famous brewing company was founded by J.C. Jacobsen, in Copenhagen, Denmark?

Answer: Carlsberg

Denmark is credited with developing the first pure single strain of lager yeast - complete with Latin nickname, 'saccharomyces carlsbergensis'.
6. The name of the 'National' beer of the United States is the world famous 'Budweiser'. What other country produces its own 'Budweiser', known as 'Budvar'?

Answer: Czech Republic

Adolphus Busch, of Anheuser-Busch, selected the beers from the Czech region of Ceske Budejovice as the model for the American 'Budweiser'. ('Budweis' is the German name for the Czech city of Ceske Budejovice'.
7. What city gives its name to the lightest, palest, styles of lager?

Answer: Pilsen

Pilsner or Pils, is one of the favoured beer types of the world. The original pilsner was Pilsner Urquell.
8. Where is Castlemaine XXXX beer from?

Answer: Australia

Castlemaine XXXX Sparkling Ale went on sale in September 1878.
9. What famous beer was created at St. James Gate, Dublin?

Answer: Guinness

St James' Gate brewery was leased to the Guinness family for 9,000 years.
10. What beer making company patented 'Ice' beer?

Answer: Labatt

'Ice' beer went on the market in 1993.
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 99: 8/10
Jan 22 2023 : Tanda717: 7/10
Jan 12 2023 : mlpitter: 5/10
Jan 05 2023 : woodychandler: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 104: 8/10
Jan 02 2023 : Guest 69: 5/10
Jan 02 2023 : Guest 174: 4/10
Jan 01 2023 : Guest 97: 2/10
Dec 31 2022 : Guest 213: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. A Storm Is Brewing Easier
2. Bottoms Up Average
3. Beer Without the Alcohol Average
4. European Beers Average
5. It's My Round Average
6. Match the Beer to the Country No. 1 Average
7. Do You Know Your Beers? Average
8. Beers Through The Years Average
9. Ten Green Bottles Average
10. Beer Garden Average
11. Homebrewing 101 Average
12. Beer Here! Tough

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us