FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Libra The Seventh Sign
Quiz about Libra The Seventh Sign

Libra: The Seventh Sign Trivia Quiz


Libra is an interesting star sign, and anyone born from 23rd September to the 23rd October fits the bill. How much do you know about this sign?

A multiple-choice quiz by GreenGal. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Author
GreenGal
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
923
Last 3 plays: Guest 31 (6/10), PurpleComet (7/10), Guest 76 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which planet rules Libra? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of these British Prime Ministers was a Libran? Hint


Question 3 of 10
3. What is a Libran's lucky colour? Hint


Question 4 of 10
4. Which is a Libran's tarot card (think of balance)? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these traits is characteristic of a Libra? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following is a birthstone for Librans? Hint


Question 7 of 10
7. A classic question: What is Libra's symbol?
Hint


Question 8 of 10
8. Which element is Libra?
Hint


Question 9 of 10
9. What part of your body does Libra rule (amongst others)? Hint


Question 10 of 10
10. Which one of the three qualities is Libra? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 31: 6/10
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
May 16 2024 : Guest 76: 1/10
Apr 29 2024 : krajack99: 10/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 10/10
Apr 26 2024 : gogetem: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which planet rules Libra?

Answer: Venus

Venus also rules the Taurus sign. Most of the other planets rule star signs as well. For example, Mercury rules Gemini and Virgo, but Saturn rules Capricorn and Aquarius. The sign (or signs) which the planet rules over is called the planet's domicile (or domiciles).
2. Which one of these British Prime Ministers was a Libran?

Answer: Margaret Thatcher

Thatcher clearly had the Libran characteristics of organised strategy and statesmanship. Other famous Librans are Oscar Wilde, Catherine Zeta-Jones and Gandhi.
3. What is a Libran's lucky colour?

Answer: Blue

Blue, (preferably pale) pink, ivory and sometimes purple or green are a Libran's fortunate colours. Librans' flowers are daisies and asters.
4. Which is a Libran's tarot card (think of balance)?

Answer: Justice

The Justice card is also ruled by the element of air. It is the numbered eight or eleven, depending on the deck.
5. Which one of these traits is characteristic of a Libra?

Answer: Easygoing

Librans are also very charming and romantic, although they can be gullible and indecisive. Librans are compatible with Gemini and Aquarius people, as well as other people. This is because all three signs are Air signs.
6. Which of the following is a birthstone for Librans?

Answer: Opal

Alternative stones for Libra are peridot, agate, aquamarine and sapphire. These stones are sometimes given as birthday presents, which can make things complicated. You see, you could give someone a peridot necklace for their birthday in early October because that shows they are a Libran. But peridot is the birthstone for August! So you need to be careful.
7. A classic question: What is Libra's symbol?

Answer: Scales

Libra is the only star sign to have an inanimate object as its symbol. All the others have animals or humans. The scales are thought to represent the golden ones that Astraea (who represents Virgo) holds.
8. Which element is Libra?

Answer: Air

Other Air signs are Gemini and Aquarius. This means Librans are fond of words and knowledge. Libra is also an interpersonal sign, along with Leo, Virgo and Scorpio. Interpersonal signs are most aware of social issues, like with friendships.
9. What part of your body does Libra rule (amongst others)?

Answer: Kidneys

Libra also rules the lower back and skin. Librans often have slower metabolisms than other signs, so they might put on weight easily. Because of their strong sense of fair play, they make good diplomats and counselors.
10. Which one of the three qualities is Libra?

Answer: Cardinal

The three other Cardinal signs are Aries, Cancer and Capricorn. Cardinal signs are often good leaders and very artistic. Libra is also known as a masculine, or positive, sign. All the odd-numbered star signs (e.g. Aries is the first sign, Gemini is the third) are positive (or masculine) and all the even-numbered star signs (like Taurus, the second sign, and Cancer, the fourth) are negative (or feminine).
Source: Author GreenGal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Astrological Signs Easier
2. Astrology and Personalities Average
3. Zodiac Signs Average
4. Star Signs Easier
5. Astrology 101 Average
6. Astrology 103 Average
7. Astrology Average
8. Astrology 102 Average
9. Sagittarius Average
10. Perfect Virgo Tough
11. Horoscopes Average
12. Charting and Interpreting a Natal Horoscope Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us