Quiz about Only in the Philippines 1 Street Foods
Quiz about Only in the Philippines 1 Street Foods

Only in the Philippines 1: Street Foods Quiz


This is the first of a series of quizzes I have in mind. This is my way of showing my love to my country. Good luck! have fun I hope this will help you know more about the Philippines.

A multiple-choice quiz by euab. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. International Cuisine
  8. »
  9. Asian Food Mix

Author
euab
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,580
Updated
Jul 21 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
671
Last 3 plays: Guest 223 (9/10), winston1 (8/10), Baguioboy (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the local name for a favorite street food which is hard-boiled duck egg with fetus? Hint

balut
hard egg
egglog
boiled egg

2. What is the collective name for grilled chicken and pig internal organs? Hint

bbq
isaw
internal
twirl

3. What is the local name for the street food made from chicken and pig's blood cut into cubes and is usually grilled together with isaw? Hint

betamax
vcd
dvd
cassette

4. The head of the chicken is also a popular street food in the Philippines, which is also grilled, how is it called? Hint

turban
cap
helmet
sombrero

5. How about the grilled feet of a chicken, what are their street food name? Hint

nike
adidas
and1
converse

6. Hard boiled chicken egg dipped in orange batter is also an all time favorite among the Filipinos, how do they call it? Hint

itlog
tigas itlog
quakquak
tokneneng

7. Quail's egg dipped in orange batter is a small version of tokneneng, what is its name? Hint

junior quekquek
quekquek
mini quekquek
quikquik

8. What is the most popular and certainly the best seller among all the Philippine street foods? Hint

fish ball
meat ball
squid ball
vegetable ball

9. After eating these grilled street foods, it's nice to have some form of dessert. What is this local frosty which is popular during hot season? Hint

ice candy
iskrambol
tube ice
ice water

10. Another famous dessert usually with the same ingredients as that of iskrambol but the difference is the sweetened maize, what is its name? Hint

iced maize
mais con yelo
sweet maize
special maize


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the local name for a favorite street food which is hard-boiled duck egg with fetus?

Answer: balut

Balut is believed to give strength when eaten. A hard-boiled duck's egg is called "balut penoy".
2. What is the collective name for grilled chicken and pig internal organs?

Answer: isaw

The most popular "isaw" in the Philippines is the chicken intestines. They can also use pig's intestine. It is usually marinated just like for barbeque.
3. What is the local name for the street food made from chicken and pig's blood cut into cubes and is usually grilled together with isaw?

Answer: betamax

It is fondly called betamax because of its cube shape and black color. We are familiar that betamax is used as a tape recorder for movies. However, when it comes to street food here in the Philippines, betamax has a different meaning.
4. The head of the chicken is also a popular street food in the Philippines, which is also grilled, how is it called?

Answer: helmet

It is colloquially called helmet simply because it refers to the head, chicken-head in particular.
5. How about the grilled feet of a chicken, what are their street food name?

Answer: adidas

From the popular Adidas sneakers, local street vendors call the grilled chicken feet that name. Adidas is considered more trendy than any other brand of shoes here in the Philippines.
6. Hard boiled chicken egg dipped in orange batter is also an all time favorite among the Filipinos, how do they call it?

Answer: tokneneng

While balut contains fetus, quekquek is a pure chicken egg. However, a hard-boiled duck egg is called balut penoy.
7. Quail's egg dipped in orange batter is a small version of tokneneng, what is its name?

Answer: quekquek

While quekquek is the large version (the big sister), tokneneng is the small version. Tokneneng is taken from the word "nene" which means little sister.
8. What is the most popular and certainly the best seller among all the Philippine street foods?

Answer: fish ball

The most original among all the street foods here in the Philippines is the fish ball. Although it isn't shaped like a ball because it is circular and flat and it isn't hundred percent fish because it contains more flour than fish, it is popularly called fish ball. Sauce for fish comes in different varieties - sweet and sour, chilli and vinegar.
9. After eating these grilled street foods, it's nice to have some form of dessert. What is this local frosty which is popular during hot season?

Answer: iskrambol

Iskrambol is a mixture of shaved ice, diced gulaman, sago and condensed milk. A more popular version which contains more ingredients is called "halo-halo" which means "mixed".
10. Another famous dessert usually with the same ingredients as that of iskrambol but the difference is the sweetened maize, what is its name?

Answer: mais con yelo

Mais con yelo is primarily a mixture of sweet corn, milk, sugar and topped with shaved ice.
Source: Author euab

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : Guest 223: 9/10
Dec 10 2022 : winston1: 8/10
Dec 09 2022 : Baguioboy: 8/10
Dec 07 2022 : Guest 124: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. South Asian Cuisine Average
2. Asian Food Difficult
3. Philippine Cuisine Average
4. Filipino Food Average
5. Thai Herbs and Produce Average
6. Foods of Laos Average
7. Thai Food Difficult
8. Chow Mein - Using Your Noodle Difficult
9. The Food of Malaysia Average
10. Taste of Malaysia Average
11. Desperately Seeking Sushi Easier
12. Dining Out in Thailand Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us