FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Peeps
Quiz about Peeps

Peeps! Trivia Quiz


Everyone has eaten one of those wonderful little yellow chickies called Peeps! What is the real scoop on those wonderful little sugar treats? All the info in this quiz comes from the official Peep Lovers web site.

A multiple-choice quiz by tinky65. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Chocolates & Candy Confectionery

Author
tinky65
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,715
Updated
Jan 01 24
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1210
- -
Question 1 of 10
1. Who invented the wonderful candy known as Peeps? Hint


Question 2 of 10
2. In what city did Peeps first appear? Hint


Question 3 of 10
3. Where are Peeps made since 1932? Hint


Question 4 of 10
4. How long does it take to make a Peep? Hint


Question 5 of 10
5. What color is the most popular Peep?

Answer: (one word, color)
Question 6 of 10
6. How many Peeps are made each DAY in the Bethlehem, Pennsylvania factory? Hint


Question 7 of 10
7. Peeps aren't as bad for you as you might think. A single Peep has how many calories? Hint


Question 8 of 10
8. What holiday is the largest orgy of Peep buying?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. According to surveys, how many Peeps does the average adult eat in a sitting? Hint


Question 10 of 10
10. A box of unopened Peeps should be discarded after 1 year.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who invented the wonderful candy known as Peeps?

Answer: Sam Born

Sam Born began selling Peeps in the early 1920's. He sold them in a small grocery store he owned, under a sign that read "Just Born".
2. In what city did Peeps first appear?

Answer: New York City

Peeps quickly became his most popular item.
3. Where are Peeps made since 1932?

Answer: Bethlehem, Pa.

In 1932, Sam Born moved his company to a larger facility in Bethlehem to keep up with the growing demand.
4. How long does it take to make a Peep?

Answer: 6 minutes

In 1953, it took 27 hours. The original process was done by hand, compared to today when machines do much of the work. Today, you can make your own Peeps, with an at home kit available from Just Born!
5. What color is the most popular Peep?

Answer: Yellow

We all love the little yellow chicks! After yellow, the favorite color are- pink, lavender, blue, and white. The flavor, in most cases, is not changed by the color. It is simply food dye
6. How many Peeps are made each DAY in the Bethlehem, Pennsylvania factory?

Answer: 4.2 million

That is a lot of Peeps.
7. Peeps aren't as bad for you as you might think. A single Peep has how many calories?

Answer: 32

Peeps have 0 grams of fat too. Let's face it though, a Peep is just a hunk of sugar coated sugar.
8. What holiday is the largest orgy of Peep buying?

Answer: Easter

Peeps are now available year round. You can find bat Peeps for Halloween, hearts for Valentines Day, and even Christmas tree Peeps. A Peep for every occasion!
9. According to surveys, how many Peeps does the average adult eat in a sitting?

Answer: 5

The way to eat a Peep is totally personal. Some eat the head first, another the tail. Others, myself included, poke holes in the wrapping to let them get stale. You can bake with Peeps, microwave them, freeze them, even order a pizza with Peep topping. Anything goes.
10. A box of unopened Peeps should be discarded after 1 year.

Answer: False

The shelf life of Peeps, if stored properly, is years. In 1 million years, someone will dig up a pack of Peeps, and they will probably be edible!
Source: Author tinky65

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us