Quiz about Potent Potables
Quiz about Potent Potables

Potent Potables Trivia Quiz


Test your knowledge on vodka.

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Beers and Spirits Wines

Author
steiny1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,691
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
10313
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Flyingbustub (9/10), Guest 83 (10/10), maninmidohio (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is mixed with vodka to make a Moscow Mule? Hint

Club Soda
Tomato Juice
Ginger Beer
Orange juice

2. Apart from wheat and rye, from which vegetable is vodka traditionally made? Hint

Potato
Cabbage
Corn
Celery

3. Which of these nations comes to mind when you mention vodka? Hint

Canada
Mexico
United States
Russia

4. What juice is combined with vodka to make a Greyhound? Hint

Grapefruit
Lemon
Tomato
Orange

5. Vodka, orange juice and Galliano make up what drink? Hint

Harvey Wallbanger
Salty Dog
Screwdriver
Singapore Sling

6. Vodka and Kahlua is called a what? Hint

Yellow Czech
White Pole
Black Russian
Brown Finn

7. A gimlet can be made with vodka---- True or False?

True
False

8. Vodka and orange juice is called what? Hint

Screwdriver
Slammer
Sunrise
Shooter

9. True or false? Vodka goes in a Mint Julep?

True
False

10. Colorless and unflavored vodka got its name from the Russian word for what? Hint

Milk
Coffee
Orange juice
Water


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is mixed with vodka to make a Moscow Mule?

Answer: Ginger Beer

It's got a kick. Some books call for lemon juice, while others call for lime juice but all Moscow mules call for vodka and ginger beer.
2. Apart from wheat and rye, from which vegetable is vodka traditionally made?

Answer: Potato

It is also made from wheat and other grains.
3. Which of these nations comes to mind when you mention vodka?

Answer: Russia

From ___________ with love.
4. What juice is combined with vodka to make a Greyhound?

Answer: Grapefruit

Off to the races.
5. Vodka, orange juice and Galliano make up what drink?

Answer: Harvey Wallbanger

Interesting choices.
6. Vodka and Kahlua is called a what?

Answer: Black Russian

7. A gimlet can be made with vodka---- True or False?

Answer: True

Gin is the more common variant, but some modern recipes (1995 and more recent) use vodka instead.
8. Vodka and orange juice is called what?

Answer: Screwdriver

Tools for thought.
9. True or false? Vodka goes in a Mint Julep?

Answer: False

Something with more flavor.
10. Colorless and unflavored vodka got its name from the Russian word for what?

Answer: Water

Cool, clear ________.
Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Flyingbustub: 9/10
Jan 29 2023 : Guest 83: 10/10
Jan 27 2023 : maninmidohio: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 26 2023 : Guest 73: 9/10
Jan 25 2023 : bmrsnr: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 172: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Booze 'N' Snacks Very Difficult
2. Drinks Tough
3. Alcoholic Drink Brands Very Difficult
4. Zymurgy: An Alcoholic Science Average
5. Adult Beverages I Tough
6. Liqueur Average
7. Beers of Belgium Tough
8. Spirits of the World Average
9. Drinking All Over The World Tough
10. Down the Hatch Average
11. Goldilocks and the Free Beers Average
12. Raisin of Destiny Easier

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us