Quiz about Toys And Games 2
Quiz about Toys And Games 2

Toys And Games 2 Trivia Quiz


Some more on toys and games. Play on

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys

Author
steiny1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,072
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2733
Last 3 plays: Guest 216 (4/10), Guest 175 (2/10), Guest 64 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What category does the color pink denote in the Trivial Pursuit Baby Boomer Edition? Hint

Stage and Screen
Science and Nature
Sports and Leisure
Arts and Entertainment

2. How many points is each Pac-Man power pill worth? Hint

30
60
40
50

3. What is the lowest number card in a Pinochle deck? Hint

9
10
8
5

4. How many dice are used in a game of Chuck-A-Luck? Hint

2
3
1
4

5. How many squares are there on a Snakes and Ladders board? Hint

50
25
75
100

6. What board game was banned in the Soviet Union? Hint

Monopoly
Risk
Clue
Chess

7. How many 'energy dots' are there on a Pac-Man screen? Hint

2
4
6
8

8. Monks from which country invented the game of Dominoes ? Hint

China
Germany
Spain
Belgium

9. What card suit originally represented the lances of the nobility? Hint

Spades
Clubs
Diamonds
Hearts

10. What color poker chip is usually assigned the lowest value? Hint

Red
Black
Green
White


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What category does the color pink denote in the Trivial Pursuit Baby Boomer Edition?

Answer: Stage and Screen

2. How many points is each Pac-Man power pill worth?

Answer: 50

3. What is the lowest number card in a Pinochle deck?

Answer: 9

4. How many dice are used in a game of Chuck-A-Luck?

Answer: 3

5. How many squares are there on a Snakes and Ladders board?

Answer: 100

6. What board game was banned in the Soviet Union?

Answer: Monopoly

7. How many 'energy dots' are there on a Pac-Man screen?

Answer: 4

8. Monks from which country invented the game of Dominoes ?

Answer: China

Invented in China in ancient times. Introduced in Europe in the middle of the 18th century
9. What card suit originally represented the lances of the nobility?

Answer: Spades

10. What color poker chip is usually assigned the lowest value?

Answer: White

Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 06 2023 : Guest 216: 4/10
Dec 13 2022 : Guest 175: 2/10
Dec 09 2022 : Guest 64: 6/10
Dec 02 2022 : spidersfull: 10/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us