FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Zonkos Most Wanted List of Plants
Quiz about Zonkos Most Wanted List of Plants

Zonko's Most Wanted List of Plants Quiz


Zonko wants some wonderful plants, but his better half has no intention of helping him with his selection. Can you help him list the plants he wants without his better half knowing? Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by zonko. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Homes & Gardens
  8. »
  9. Plants & Gardens Flowers

Author
zonko
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
300,985
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
786
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Zonko tells his better half that the plant he is after sounds "mythical". All his better half is worried about is knights trampling all over the lawn. What Zonko doesn't tell her is that this plant gives off a stench similar to rotting meat. What plant is Zonko after? Hint


Question 2 of 10
2. While the better half was out, Zonko went shopping and "found him in hell". Not offended Zonko is pleased, with the bright red flowers and sword green foliage of this Crocosmia. What plant has Zonko put in his garden? Hint


Question 3 of 10
3. Zonko is planning on playing a trick on his better half in the garden. If he buys this plant, he knows that his better half will be jumping on top of the furniture "screaming for the cats" if she catches a glimpse of it. What plant is Zonko after? Hint


Question 4 of 10
4. Zonko's better half wants to decorate the house. He goes out to buy a plant that is already "decorated". What plant has Zonko bought? Hint


Question 5 of 10
5. Zonko tells his better half that the plant he is after is called, "blue sausage fruit" or the "blue bean shrub". What Zonko doesn't tell his better half is the other common name for the plant, was the reason for him wanting it. What is the other common name for the plant that Zonko is after? Hint


Question 6 of 10
6. Zonko tells his better half that he wants some "royalty" in the garden. What Zonko doesn't tell her is that the plant he is after is called the hammer orchid. What is the other common name of plant Zonko wants? Hint


Question 7 of 10
7. Zonko decided he liked a certain pizza topping so much he went and bought a lily in its honour. Luckily Zonko planted the lily while the better half was distracted on the internet. What is the plant that Zonko bought? Hint


Question 8 of 10
8. Zonko has had enough of unwelcome guests at his home, so is after a deterrent. Telling a lie, he tells his better half this plant is named after the Greek elder gods. What he doesn't tell her is this plant gives off a scent similar to a rotting mammal. What is the plant that Zonko wants? Hint


Question 9 of 10
9. Zonko's better half thinks she is going "round the twist". Not helping his better half at all Zonko goes and buys another plant, just to ensure that she still thinks like that. What plant has Zonko now bought?
Hint


Question 10 of 10
10. Zonko's better half has a suggestion for his plant list. She says to him he will need this plant to help him "back to life", if any more of the plants he wants come into the garden. What plant is Zonko's better half suggesting? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Zonko tells his better half that the plant he is after sounds "mythical". All his better half is worried about is knights trampling all over the lawn. What Zonko doesn't tell her is that this plant gives off a stench similar to rotting meat. What plant is Zonko after?

Answer: Dragon Arum

Dragon Arum, Voodoo Lily and the Black Arum are the common names of the plant Dracunculus vulgaris. The reason why it gives off its rotting meat smell is to attract flies for pollination purposes.
It is a plant native to Greece, yet has been introduced to some parts of the United States.
2. While the better half was out, Zonko went shopping and "found him in hell". Not offended Zonko is pleased, with the bright red flowers and sword green foliage of this Crocosmia. What plant has Zonko put in his garden?

Answer: Lucifer

Crocosmia Lucifer flowers between August and September and has bright red flowers. Crocosmia is native plant from South Africa and is grown worldwide. "Falling stars" and "Montbretia" are the more common names of crocosmia. With crocosmia coming from South Africa it does best being planted in full sun. All the others listed have yellow flowers.
3. Zonko is planning on playing a trick on his better half in the garden. If he buys this plant, he knows that his better half will be jumping on top of the furniture "screaming for the cats" if she catches a glimpse of it. What plant is Zonko after?

Answer: Mouse Plant

Mouse Plant or Mouse Tailed Plant is the common of the plant Arisarum proboscideum. It is a native plant from Spain and Italy. It gets its common name due to the spathe looking like the body of a mouse. As the spathe narrows towards the end it takes on the appearance of a mouse tail.
4. Zonko's better half wants to decorate the house. He goes out to buy a plant that is already "decorated". What plant has Zonko bought?

Answer: Japanese painted fern

Athyrium niponicum 'Pictum' is more commonly known as the Japanese painted fern. The Japanese painted fern is a cultivar of the fern Athyrium niponicum, which is native to some parts of East Asia. Some of the cultivars of the Japanese painted fern are "Silver Falls" and "Ursula's Red".
5. Zonko tells his better half that the plant he is after is called, "blue sausage fruit" or the "blue bean shrub". What Zonko doesn't tell his better half is the other common name for the plant, was the reason for him wanting it. What is the other common name for the plant that Zonko is after?

Answer: Dead Man's Fingers

Dead man's fingers, blue sausage fruit and the blue bean shrub are all the common names for the shrub Decaisnea fargesii. It is native to parts off East Asia. The beans or fingers are edible, but tasteless. You peel the bean in a way similar to the broad bean, to reveal the flesh inside.
6. Zonko tells his better half that he wants some "royalty" in the garden. What Zonko doesn't tell her is that the plant he is after is called the hammer orchid. What is the other common name of plant Zonko wants?

Answer: King in His Carriage

The hammer orchid or King in His Carriage, are the common names of the plant Drakaea glyptodon. King in His Carriage gives a scent similar to the pheromone of a female wasp, to attract male wasps to pollinate. The King in His Carriage is native to Western Australia. Its range is from Esperance to Perth.
7. Zonko decided he liked a certain pizza topping so much he went and bought a lily in its honour. Luckily Zonko planted the lily while the better half was distracted on the internet. What is the plant that Zonko bought?

Answer: Pineapple Lily

The pineapple lily is the common name for the Eucomis. It is native to South Africa and does well in a flower bed that is in full sun.
8. Zonko has had enough of unwelcome guests at his home, so is after a deterrent. Telling a lie, he tells his better half this plant is named after the Greek elder gods. What he doesn't tell her is this plant gives off a scent similar to a rotting mammal. What is the plant that Zonko wants?

Answer: Titan Arum

The name Titan arum was given to the plant Amorphophallus titanium, by Sir David Attenborough in the TV programme "The Private Life of Plants". Other common names for the Amorphophallus titanium are the corpse plant, carrion flower and corpse flower.

It uses it aroma to attract flesh flies and carrion-eating beetles to aid in pollinating. It is native to the rainforests of Sumatra, but is grown in certain botanical gardens around the world. A cultivated Titan arum blossomed in the New York botanical garden in 1937 and 1939, becoming the "Official Flower of the Bronx" till it was replaced by the Day Lily in 2000
9. Zonko's better half thinks she is going "round the twist". Not helping his better half at all Zonko goes and buys another plant, just to ensure that she still thinks like that. What plant has Zonko now bought?

Answer: Corkscrew Rush

The corkscrew rush is the common name of the plant Juncus effusus 'Spiralis'. It grows twisted stems in a manner that looks confused, as the stems grow in different directions. It is more commonly sold at aquatic centres for use in garden ponds, but also does well in a bog gardens.
10. Zonko's better half has a suggestion for his plant list. She says to him he will need this plant to help him "back to life", if any more of the plants he wants come into the garden. What plant is Zonko's better half suggesting?

Answer: Resurrection Plant

The Resurrection plant or Rose of Jericho is the name of the plant Anastatica hierochuntica. It grows in the northern part of Africa and the Middle East. The plant curls up and dies after the rainy season to protect its seeds. When it next rains the plant re-opens so the raindrops can help propel the seeds from the parent plant.
Source: Author zonko

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us