Quiz about American Slang  How American Are You
Quiz about American Slang  How American Are You

American Slang - How 'American' Are You? Quiz


Many of us learn English in high school, which gets replaced by the American English we hear on television and in songs. But just how good are you at the real American slang? Warning though, some of it might be a bit outdated!

A multiple-choice quiz by Jaye. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
Jaye
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7760
Last 3 plays: 1ziggy (4/10), Guest 76 (9/10), Guest 50 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the 19th century I was addicted to the 'big-M', what was my vice? Hint

Morphine
Mozzarella
MacDonalds
Money

2. If I am 'parboiled', what am I? Hint

alcohol intoxicated
confused
excused
doing math

3. When something is 'gubbish' what is it exactly? Hint

angry
drunken words
pieces of gum stuck to a surface
nonsense

4. He's a 'gunner', so he's what? Hint

someone who practises shooting
a sniper
an earnest student
someone who operates a firehose

5. The guy is 'AWOL', so he's what? Hint

sick
absent
happy
angry

6. My crystal ball, all in 'smithereens' means what? Hint

wrapped up
gleaming
in many tiny pieces
loud

7. She's out to lunch. Which of these terms might describe her? Hint

on a diet
absentminded
likely to disappear for hours
missing

8. I got rid of that gas-guzzler, so what is it that I got rid of? Hint

a large automobile that uses much gasoline
the gas station clerk
someone attempting suicide
a small car

9. When you are on somebody's six you are where? Hint

on his money
on his elbow
on his butt
on his lip

10. When someone is a straight shooter, he is what? Hint

a gay guy who hits on straight guys
a drug user
an honest person
a good shot


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 19th century I was addicted to the 'big-M', what was my vice?

Answer: Morphine

The phrase dates back to the days of the Civil War, and fits within the tradition of not really naming but just indicating problems.
2. If I am 'parboiled', what am I?

Answer: alcohol intoxicated

Also used is the term 'boiled' or 'toasted'. Perhaps this is because alcohol can give you this warm feeling inside?
3. When something is 'gubbish' what is it exactly?

Answer: nonsense

Gubbish is a combination of garbage and rubbish, which explains a lot. It's a computer generation type of slang, where in email words get abbreviated a lot. The word was used in the early eighties and seems to have gradually disappeared.
4. He's a 'gunner', so he's what?

Answer: an earnest student

Like many slang words this one has a military origin. It refers to someone who diligently does his/her paperwork and likes to do things by the books. 'Gunny' is used as well.
5. The guy is 'AWOL', so he's what?

Answer: absent

Stems from the military phrase 'Absent Without Leave'.
6. My crystal ball, all in 'smithereens' means what?

Answer: in many tiny pieces

This term originated in Ireland.
7. She's out to lunch. Which of these terms might describe her?

Answer: absentminded

'Out to lunch' describes someone who is preoccupied, and not paying full attention to what is happening around them. It may also lead to forgetfulness.
8. I got rid of that gas-guzzler, so what is it that I got rid of?

Answer: a large automobile that uses much gasoline

Very American those gas-guzzlers, huge limos... but they seem to be going out of style.
9. When you are on somebody's six you are where?

Answer: on his butt

Okay... if you don't know where it stems from, imagine the shape of the number 6. This expression too seems to be popular in the military, more specifically the Air Force.

It may also refer to the numbers on a clock. Imagine facing the 12 - someone "on your six" would be right behind you. Since pilots do use the clockface for directions, this seems logical.
10. When someone is a straight shooter, he is what?

Answer: an honest person

Just like a straight arrow, someone who doesn't stray.
Source: Author Jaye

This quiz was reviewed by FunTrivia editor coolupway before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : 1ziggy: 4/10
Dec 02 2022 : Guest 76: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 50: 6/10
Nov 26 2022 : Guest 75: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 98: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 8/10
Nov 20 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 20 2022 : johnnycat777: 10/10
Nov 20 2022 : Guest 64: 9/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us