Quiz about How To Speak Southern People
Quiz about How To Speak Southern People

How To Speak Southern: People Trivia Quiz


Here's a "How To Speak Southern" quiz about people. I used my "How To Speak Southern" dictionary by Steve Mitchell & my own Grandmaw Gertie who raised me (RIP) as sources. *Note: Some southern states have their own dialects. Have Fun! :)

A multiple-choice quiz by joaniem. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
joaniem
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,854
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2956
Last 3 plays: Guest 98 (8/10), Guest 172 (4/10), Guest 98 (6/10).
1. "Hey, I thought Newt was daid, but I saw 'em out the other night biting folks on the neck. I think he's a _______!"
How would a Southerner pronounce this sentence according to Mitchell's dictionary?
Hint

Vaaahmpaaahr
Vampar
Vimpeer
Vampire

2. Willie is a Southern ________.
What a Southerner would call any Southern male between 16 and 60 with an amiable disposition?
Hint

Rednecker
Good Ole Boy
Yooper
Good Dude

3. "Looky thar up ahead Earl, it's a ______roadblock".
How would a Southerner pronounce this law enforcement person according to Mitchell's dictionary?
Hint

Police
Po-LEEse
Cop
PO-leece

4. Did _____
_____ come down your chimbly?
How would a Southerner pronounce this jolly guy in a red suit's name according to Mitchell's dictionary?
Hint

Santa Claus
Saint Nick
Santy Claus
Sandy Claws

5. "Annie's blonde hair really ain't ____."
How would a Southerner say this word according to Mitchell's dictionary?
Hint

Hers
Herin
Hers'in
Hern

6. "Good Moanin', ____."
How would a Southerner pronounce this term of courtesy according to Mitchell's dictionary?
Hint

Sir
Suh
Sire
Sar

7. "The _____ put Billy Bob in the pokey."
What a Southerner would call this man with a badge according to Mitchell's dictionary?
Hint

Sheriff
Shurf
Shuf
Sharf

8. "Sissy, respect your Ma and say, thank you ____."
How would a Southerner complete this term of courtesy?
Hint

Madam
Madame
Mammy
Ma'am

9. "Barney Fife is a ______ in Mayberry."
How would a Southerner complete this sentence regarding this law enforcement person, according to Mitchell's dictionary?
Hint

Dupty
Depatty
Dipputy
Deppity

10. Anyone who wasn't from one of the eleven Confederate
States was called a __________.
(According to Mitchell's dictionary)
Hint

Damyankee
Yankeedandy
Carpetbagger
Damned-Yankee


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hey, I thought Newt was daid, but I saw 'em out the other night biting folks on the neck. I think he's a _______!" How would a Southerner pronounce this sentence according to Mitchell's dictionary?

Answer: Vampar

A Northerner would say:
"Hey I thought Newt was dead, but I saw him out the other night biting folks on the neck. I think he's a Vampire!"

Vaaahmpaaahr is an attempt at a Harvard accent. LOL
Vimpeer is an attempt at Quebecquois.
2. Willie is a Southern ________. What a Southerner would call any Southern male between 16 and 60 with an amiable disposition?

Answer: Good Ole Boy

Willie is a Southern Good Ole Boy
And who could forget "The Duke of Hazzards" Theme song?
Just two good ole boys, Never meanin' no harm, Beats all you never saw, been in trouble with the law ...

A Yooper is from the Upper Peninsula of Michigan.
A Redneck(er) is a stereotype of people who may be found in many regions of the United States or Canada.
3. "Looky thar up ahead Earl, it's a ______roadblock". How would a Southerner pronounce this law enforcement person according to Mitchell's dictionary?

Answer: PO-leece

Northerners would pronounce it Police.
Southerners pronounce it PO-leece.
4. Did _____ _____ come down your chimbly? How would a Southerner pronounce this jolly guy in a red suit's name according to Mitchell's dictionary?

Answer: Sandy Claws

When I was little, I thought a chimney was a chimbly LOL. I got to go see Sandy Claws at the Union Hall. Northerners may think the name is pronounced funny, but it takes verbal skill to say it in southern speak.
5. "Annie's blonde hair really ain't ____." How would a Southerner say this word according to Mitchell's dictionary?

Answer: Hern

"Annie's hair really ain't hern." There's a lot of Northern ladies whose blonde hair comes from a bottle and isn't hers either.
6. "Good Moanin', ____." How would a Southerner pronounce this term of courtesy according to Mitchell's dictionary?

Answer: Suh

Regardless of how they pronounce "Good Morning, Sir", there's one thing about how Southerners are raised, they are taught to be courteous from little on.
7. "The _____ put Billy Bob in the pokey." What a Southerner would call this man with a badge according to Mitchell's dictionary?

Answer: Shurf

"The Shurf put Billy Bob in the pokey".
Up north the Sheriff would put him in jail.
8. "Sissy, respect your Ma and say, thank you ____." How would a Southerner complete this term of courtesy?

Answer: Ma'am

It's "Thank you, Ma'am."
Southern children are always taught to respect their elders.
9. "Barney Fife is a ______ in Mayberry." How would a Southerner complete this sentence regarding this law enforcement person, according to Mitchell's dictionary?

Answer: Deppity

Barney Fife was Sheriff Andy Taylor's Deputy on the TV series "The Andy Griffith Show" and on "Mayberry RFD".
10. Anyone who wasn't from one of the eleven Confederate States was called a __________. (According to Mitchell's dictionary)

Answer: Damyankee

They said Damned Yankee so fast, it sounded like one word instead of two....hence Damyankee.
Source: Author joaniem

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 98: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 4/10
Nov 19 2022 : Guest 98: 6/10
Nov 18 2022 : Guest 98: 6/10
Nov 12 2022 : horadada: 8/10
Nov 05 2022 : Peachie13: 8/10
Oct 31 2022 : Guest 24: 8/10
Oct 26 2022 : Guest 172: 5/10
Oct 24 2022 : buckeye52: 3/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us