Quiz about Cool 90s Slang
Quiz about Cool 90s Slang

Cool 90s Slang Trivia Quiz


Yo! Whassup? Chill out when taking this quiz. This quiz has some Hip-Hop (Rap) related slang. If you don't do good, don't start bugg'n. Take your time, it's all good. Peace out!

A multiple-choice quiz by brooklynmike. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
brooklynmike
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,604
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
6227
Last 3 plays: CardoQ (10/10), Guest 50 (9/10), Guest 149 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When saying "that's da bomb", what you are saying? Hint

Something is bad
Something is great
Something smells
Something is loud

2. If you said, "That guy has a lot of dead Presidents", you are saying? Hint

The guy has a lot of money
The guy has a lot of stamps
The guy has a lot of history books
The guy tells a lot of lies

3. If you hear someone say, "They are going to bounce", they are saying? Hint

They are gonna leave
They are gonna play basketball
They are gonna dance
They are gonna write a check

4. If you hear someone say, "They ganked these sneakers at the mall", they are saying? Hint

They got them 2 for 1
They got them on sale
They stole them
They bought them on credit

5. If someone says to you, "Who's your daddy", they are saying? Hint

You are an orphan
That they are better than you
They think you are better than them
That you are a mama's boy

6. If someone says, "That movie was really fly", they are saying it was? Hint

It was good
It was scary
It was bad
It was serious

7. If you say, "Someone has nice bling bling", you are saying? Hint

They have a shiny car
They have flashy teeth
They have a nice house
They have showy jewelry

8. If someone says to you, "Whatever!", they are saying? Hint

I do care
I don't care
I agree with you
I know what you mean

9. If you say, "That guy acts postal", you are saying? Hint

He acts crazy
He acts organized
He acts tired
He acts happy

10. If you hear someone say, "That something is phat", they are saying? Hint

It is not cool
It is not overweight
It is overweight
It is cool


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When saying "that's da bomb", what you are saying?

Answer: Something is great

Hip-Hop (Rap) artist Kris Kross released a CD in 1993, using the slang word "Da Bomb" as its title.
2. If you said, "That guy has a lot of dead Presidents", you are saying?

Answer: The guy has a lot of money

Using the slang term "dead President" is in reference to pictures of George Washington or Abraham Lincoln on United States paper or coin currency.
3. If you hear someone say, "They are going to bounce", they are saying?

Answer: They are gonna leave

Bon Jovi released a CD titled "Bounce", in 2002. The songs are a journal kept by the band of their journeys on the road going from city to city.
4. If you hear someone say, "They ganked these sneakers at the mall", they are saying?

Answer: They stole them

Gank has two meanings. If you use it as a verb it means to steal something. If you use it as a noun it means illegal drugs sold as real. Although gank has two meanings both relate to stealing or getting over.
5. If someone says to you, "Who's your daddy", they are saying?

Answer: That they are better than you

In the 2004 American League playoffs between the New York Yankees and the Boston Red Sox, pitcher Pedro Martinez of the Red Sox directed the phrase to the New York Yankees "Who's your daddy?" to belittle them. Boston went on to win the Playoffs and the World Series. '90s slang is still being used today.
6. If someone says, "That movie was really fly", they are saying it was?

Answer: It was good

The meaning and description of the slang word fly is in the urban dictionary. Their definition of the word is awesome, good or cool.
7. If you say, "Someone has nice bling bling", you are saying?

Answer: They have showy jewelry

The phrase "bling bling" was coined by New Orleans rap family Cash Money Millionaires back in the late '90s. It gained national awareness with a song titled "Bling Bling" by Cash Money artist BG (Baby Gangsta). It was added to the Oxford English Dictionary in 2003.
8. If someone says to you, "Whatever!", they are saying?

Answer: I don't care

The phrase was first used by Alicia Silverstone in the 1995 movie "Clueless".
9. If you say, "That guy acts postal", you are saying?

Answer: He acts crazy

This phrase refers to a trend of some postal workers going crazy and becoming violent.
10. If you hear someone say, "That something is phat", they are saying?

Answer: It is cool

Hip-Hop (Rap) innovator Russell Simmons uses the slang word "phat" in his clothing line Phat Farm Fashions.
Source: Author brooklynmike

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : CardoQ: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 50: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 149: 6/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 7/10
Nov 20 2022 : Guest 64: 10/10
Nov 19 2022 : Guest 96: 8/10
Nov 15 2022 : Guest 107: 10/10
Nov 11 2022 : Guest 216: 5/10
Nov 07 2022 : Guest 72: 7/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us